3 Ocak 2022 Pazartesi

Jason Denayer & Galatasaray, bu ihtimal beni heyecanlandırdı işte


Bu ihtimal beni heyecanlandırdı işte. Blog'u takip edenler bilir, Denayer'e özel bir sevgim, saygım var Galatasaray'da forma giydiği 2 kiralık dönemde elinden gelen her şeyi yapan, aidiyeti en yüksek noktalarda yaşayan bir futbolcuydu. Kiralık gelmek isteyip de, Manchester City'nin salmadığı o ara dönemde de havalimanında bizim için sabaha kadar beklemişti. Bonservisi alınsın, uzun yıllar Galatasaray forması giysin isterdim.

Transfer edilebilirdi bu arada. Lyon'a 10 milyon avro bonservis bedeli karşılığı transfer olmuştu. O dönem ödediğimiz bonservisleri düşününce, Denayer'i kiralamak yerine bonservisini almak daha sağlıklı olabilirdi. 8 milyon avro'ya Maicon'u aldık, aynı yaz Denayer'i kiraladık. Bir sonraki yaz ise araya sattığın kadar al girince, Denayer adına hamle yapamadık. Uzun yıllar bu takımın formasını giyer, sonraki satışını çok daha büyük rakamlara yapabilirdi.

Bugüne gelirsek. Lyon'la olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve sözleşmesini neden uzatmadığı konusunda bir fikrim yok. Adı Galatasaray'la nasıl anılıyor onu da bilmiyorum. Bonservisini eline alacak bir Denayer'i birçok kulüp ister diye düşünüyorum. Galatasaray'a dönüşü yine "yüksek aidiyet" çerçevesinde olabilir. Şu an bir sakatlığı var ve dönüşü Şubat gibi görünüyor. Bu transferi de Ocak ayından ziyade sezon sonu için düşünüyor gibiyiz.

Nelsson ve Marcao'dan en az 1'i yaz aylarında ayrılacaktır. Suyun önünde durulamaz sözünü çok kullanırım. Piyasası artan, değerli futbolcular. Yaz dönemi ciddi satışları görmek zorundayız. Stoperlerden birini ciddi rakamlara satıp, yerini de bonservisi elinde Denayer ile doldurmak olabilecek en iyi iş. Denayer de oyun tarzı bakımından Fatih Hoca'ya en uygun isim. Savunmayı önde kurmayı seviyor ve oyunu oradan kurmak istiyoruz. Denayer hem çok hızlı, hem de topla ilişkisi çok iyi. Aynı zamanda sağ bek ve 6 numarayı alternatif altına alma şansı.

10 yorum:

  1. Valla bize düşerse dediğin gibi ancak adamın Galatasaray sevgisinden dolayı olur. Yoksa bize yedireceklerini zannetmiyorum. Marcao misali ekstra özellikleriyle öne çıkan bir stoper + ondan daha atlet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de zannetmiyorum. Sözleşmesi de biterken talibi bol olur.

      Sil
  2. Yaza muhtemelen hem Marcao hem de Nelsson'u satarız. Nelsson'u satmaktan ziyade elimizden alırlar gibi geliyor :) Hayalleri geliştirelim ve Denayer ile birlikte Ozan'ı da alalım. İki büyük aidiyeti savunmanın merkezine koyalım. Hem de yerli kuralı için elimizde büyük avantaj olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2si birden de gidebilir, teklife bağlı. Bonservissiz Denayer çok iyi iş olur.

      Sil
  3. Gelirse büyük iş olur.Galatasaray sevgisi ve aidiyeti yüksek bir oyuncu. Nelsson ve Marcao giderse yerine Denayer ve Emin/Işık kaan düşünülebilir.

    YanıtlaSil
  4. Çok severim kendisini her zaman yeri vardır Galatasaray'da buyursun gelsin.

    YanıtlaSil
  5. Denayer 5 milyon euro altına imza atmaz ve la liga premier lig bundesliga serie a dahil talibi çıkar belçika ilk 11 oyuncusu ve lyonda yine ilk 11 oyuncusu bu cv ve yaşının gençliği malesef bizim için fazla ha eskisi gibi yüksek maaşa ikna edebiliriz belki ama artık şu kur düzeninde onuda veremeyiz, bizim max verebileceğimiz rakamların en az 2 katı maaş bulur bir çok yerde bence hayal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O paranın altına imza atar, öyle rakamları Avrupa'da zor bulur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir