26 Ocak 2022 Çarşamba

Orel Mangala & Galatasaray, ihtimali mantığıma hiç oturmadı


Tüm fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz da, Orel Mangala ismi nasıl oldu da "fırsat" noktasına geldi bilmiyorum. Genç, potansiyeli ve piyasası olan, şu an da Stuttgart formasıyla istikrarlı şekilde oynayan bir futbolcu. Hadi bonservisiyle al da, böyle bir imkanımızın olduğunu düşünmüyorum. Ciddi rakamlar konuşulacaktır ve "satmadan alamayız" derken, satsak dahi bu noktadan sonra büyük bonservis bedelleri konuşmak zor. 

Orel Mangala'ya da böyle bakıyorum, Ben çok mantığıma oturtamadım. Menajer önerisiydi gibi mutlaka önümüze sunulmuştur da, daha gerçekçi hedeflere odaklanmak lazım. İş doğrudur, gerçekleşir, mutlu olurum ama bir o kadar da şaşırırım. Yaşı 23, ciddi potansiyel. Savaşçı profilde olduğu kadar, teknik ve pas aksiyonu da oldukça iyi. Hem senin savunmadan oyun kurarken işini görecek futbolcu, hem de merkezi kapatayım, orta sahanın sertlik düzeyini arttırayım derken elini rahatlatacak. Temposu ve istikrarı da cabası, çok hareketli.

Topla da iyi çıkar bu arada, dripling özelliği kıymetli. 8 için bu tarzda biri gelmeli diyorum ya, 6 numara sayesinde bu özelliği de cebe atmış olurdun. Galatasaray orta sahasından topu hücuma taşıyabilmek ciddi mesele. Topla çıkabilen, dikine gidebilecek isimlerin olmaması eli kısıtlıyor. Kapanan takımları açma ya da presten çıkabilme noktasında büyük problem. Özelliklerinden göreceğiniz üzere ciddi isim. Şu aşamada bizi aşar.

Bir de "kiralık" diye haberler üretiliyor. Adamlar kullandığı ve katkı aldığı futbolcusunu sana neden kiralasın. Bonservis özelinde beklentileri olur, o kısım da zaten seni aşar. Medyada birçok orta sahanın ismi dolaşıyor. Bazı transferleri düşünürken "yem" harekatı diye düşünmeden edemiyorum. Hedef şaşırtma gibi. Normalde bu yazıyı yazamayacaktım da, çok sorulduğu için yazmak istedim. Medyada geçen hemen hemen her ismi yazarken, olabilecek ihtimaller üzerinde durmayı daha çok seviyorum.

4 yorum:

  1. Yönetim yemi çok seviyor.İmkansız bir transfer bencede.Bakalım sürpriz kim gelecek.

    YanıtlaSil
  2. Bartug Elmas dan böyle bir oyuncu yaratılamazmı sizce

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir