26 Ocak 2022 Çarşamba

Samsunspor'un altyapısından getirdiği, şu an kadroda bulunan önemli değerleri var


Samsunspor'un altyapısından getirdiği, şu an kadroda bulunan önemli değerleri var. Polat Yaldır, Ali Kılıç ve Yunus Emre Çift. Şu an Yunus Emre Çift, ilk 11'in değişmez isimlerinden biri oldu. Sezon içerisinde rotasyon kısıldıkça forma ona gelmiş olsa da, Ocak ayında hareketlenme olmasına rağmen onun önüne kimse transfer edilmedi. Bu işler biraz da fırsat işi. Formayı alırsın, şans bulursun ve bunu değerlendirirsen de alır yürürsün. Yunus Emre Çift'in yaptığı da bu.

Samsunspor'un yaptığı iyi işlerden biri de Sheldon Bateau transferiydi. Önemi şuradan kaynaklı, lider stoper. Transfer dönemi öncesi yazıyordum, Yunus Emre Çift forma bulmaya devam etmeli ve yanına da tecrübeli, onu yükseltebilecek, lider bir stoper alınmalı. Sheldon Bateau, lider ruhlu bir stoper. Yunus Emre Çift'e de ivme kazandırdı, bence daha da yükselecek. Ayakları bu kadar temiz, modern oyuna uygun bir stoper. Potansiyeli ve değeri bana göre yüksek.

Freiburg'la adı anılmaya başlandı, yarın başka takımlar da devreye girer. Mutlaka 3 büyükleri de konuşuruz. Talipler artıyor, tekliflerin de boyutu bu oranda büyür. Avrupa'ya gitsin isterim, ciddi anlamda geleceği var. Türkiye'nin potansiyel ve yetenek olarak çok iyi stoperleri var. Oradaki havuz inanılmaz geniş. Yetenek havuzu büyüyünce de, Avrupa takımları stoper transferi düşünürken ilk bakacağı adreslerden biri burası oluyor.

Polat Yaldır ve Ali Kılıç da zamanla konuşulmaya başlar. Şu an Süper Lig mücadelesi içerisinde beklenen şansları bulamamaları doğal. Yine de buldukları şanslar oldu ve bence iyi de değerlendirdiler. Onların da ismi çeşitli kulüplerle anılıyor. Samsunspor gençleşirken, bir yandan da altyapısından yetişen isimlerin yolunu açtı. Altyapıda müthiş bir tesis yapılanması da var ve zaman içinde bunun getirisini hep birlikte göreceğiz. Tabii eğer Samsun Büyükşehir Belediyesi izin verir, rahat bir nefes aldırırsa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir