5 Ocak 2022 Çarşamba

Paralel evrende miyiz bilmiyorum


Trabzonspor'u geçtim, Konyaspor da yarışı bırakmamak, en azından 2.'liği korumak adına müthiş hamleler yapıyor. Paralel evrende miyiz bilmiyorum. Yapılan hamleleri izliyoruz sadece. İlhan Palut yönetimindeki Konyaspor müthiş bir organizasyon olma yolunda. Şimdi bunu transferlerle de taçlandırıyorlar. Bir ara transfer ne kadar iyi olabilir, ne derece takımı yükseltir, Ekuban sahaya çıktıktan sonra göreceğiz. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un en önemli parçalarından biriydi.

Ailevi nedenlerle İtalya'ya gitmişti de, şimdi neden geri dönüyor bilmiyorum. Trabzonspor da onu kaybetmek istemedi. Forvete koy, ön alanda çok çalışır. Kanada at seni öne taşır, forvet özelliğiyle fark yaratır. Sezon içerisinde 10 golü rahatlıkla bulabilir. Forvetin arkasına çek, oyun bilgisiyle ya da 2. forvet olabilmesiyle yine hücumunun çehresini değiştirir. Soruluyor ya, şu takımdan hangi futbolcuları takımında görmek istersin diye. Geçtiğimiz sezon bu soruya vereceğim yanıtlardan biri Ekuban olurdu.

Galatasaray ne yapıyor dersek, göndermek istediği futbolculardan çıkmaya çalışıyor. Satış da yapabilir diyeceğim ama beklenen teklifler şu dönem gelmiyor gibi. O zaman da Babel, Feghouli, Yedlin, Luyindama gibi isimlerden çıkmak tek çare. Çıkabilir miyiz, hangileri gider bilmiyorum. Her dönem aynı şeyleri konuşuyoruz ve kimsenin gittiği yok. Bu yüzden de ara transfer yapılırsa şaşırmam. Elde iyi bir takım olduğunu düşünsem de, eksikler çok.

Kalecin yok en basitinden. Tutamadıktan sonra nasıl tutunabileceksin? Feghouli ve Mostafa Mohamed, Afrika Uluslar Kupası'na gitti, orada yine boşluk var. Diagne gibi sakatların var, alternatif üretmekte de zorlanacaksın. Transfer şart yani. Burada yönetim becerisini göreceğiz, elden çıkartılmak istenilen hangi isimlerle yollar ayrılacak? Şu an idmanlara bakılınca, her şey aynı şekilde devam ediyor gibi. Bu sezon çok zor bitecek.

16 yorum:

  1. Yabancı kontenjanını, kadro şişkinliği, maaş bütçesi gibi sorunlar varken transferde agresif hareket edilememesi normal. Ben bu devre arası transfer yok bu kadroyla devam edilecek dense de anlayışla karşılarım. Bu sezon hedef Avrupa kupaları artık. Onu da eldeki kadro başarabilir çok kötü bir kadro yok. Bu kadro ligde ilk beşe girer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal de, eksikler baki. Futbolcu satamamak da yönetime yazar.

      Sil
  2. Hoca da inatci yöneticimizden az önce bir aciklama geldi Guardiola'nin yardimcilarindan birisi ile anlasilmis Fatih Hoca ile calismayi kabul etmis adam ama saniyorum hoca ekibim yeterli demis.
    Onu da gectim Basaksehir de Visca yerine Onyekuru'yu aliyormus diyorlar onlarin da para sorunu yok ve bu gidisle bu sene ilk 3'e girmemiz mucizelere kalmis durumda, Avrupa'da da elenirsek suyun önünde kimse duramaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi de, hangi şartlarda kabul etmiş. bir de onu araştır :)

      Sil
  3. Paralel evrende degiliz sen yillarca har vurup harman savurdun adamlar senin ilk defa bu sene denedigin yapilanmayi belki 10 senedir deniyor kisitli bütcelerle senden daha iyi durumdalar, buraya bir senede gelmedik gecmis bütün yönetimlerin sucu var su anki durumumuzda.
    En cok yayin geliri, taraftar geliri ve ürün geliri sende bunun yaninda kripto vs ek gelir kapilarinda da öncüsün ama daha futbolcularin maaslarini ödeyemiyorsun, futbolcu parlatip satamiyorsun Anadolu takimlari her sene satiyor kisacasi adamlar hakediyor, biz de hakediyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O başka. Konyaspor da şu an iddia sahibi ve kalıcı olmak istiyor. Bu önemli.

      Sil
    2. Ben de onu diyorum Konyaspor uzun zamandir bir proje takimi cizgileri Aykut Kocaman zamanindan beri pek degismedi ve futbolcu da sattilar, demek istedigim bu kadar basit bir plani bile biz ayni butunlukle uygulayamiyoruz, bir yonetim degisikligi ile her sey sil bastan degisiyor bu kadar buyuk bir kulubun bir yönetim felsefesi de olmali.

      Sil
    3. Orası öyle. Belli bir çizgileri var ve şu ana kadar da kontrolü hiç kaybetmediler.

      Sil
  4. Konyaspor Gomisle de ilgileniyormuş. Ekuban müthiş bir transfer olur. Aslında Galatasaray için de mantıklı bir transfer olurdu yaşı da genç sayılır uzun vadede verim alabilirdik maliyetinin çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. Gelmesini isterdim. (Alp

    YanıtlaSil
  5. Solbek için yuri gorkshov adı geçiyor olabilir mi bilginiz varmı

    YanıtlaSil
  6. onlar değil ama biz parelel evrendeyiz ona eminim

    YanıtlaSil
  7. Kayserispor da Mert Cetin'i almis abi gercekten haber okumak istemiyorum icim daraliyor bu sezon senin de dedigin gibi zor bitecek gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine müthiş bir hamle. Yarın o konuda detaylıca yazı var blogda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir