14 Ocak 2022 Cuma

Ross Barkley & Galatasaray, ister istemez kiralık kapısı yeniden açıldı


Transferde ister istemez "kiralık" kapısı yeniden açıldı. Kira ücreti vermeyelim, maaşın bir kısmını ödeyelim ve futbolcuyu hayata döndürmeye çalışalım düşüncesi. Geçmiş yıllarda da, özellikle ffp kaynaklı bunu uygulamak zorunda kalmıştık. Bu dönem ffp zorlaması olmasa da, ekonomik anlamda sıkıntılar var ve çok da bonservis ödenmek istenmiyor gibi. Takımın yaş ortalaması ve maliyeti düşürülmüştü. Şimdi bunun üzerine birkaç tecrübe hamlesi hedefleniyor gibi.

Mutlaka Torrent'in bir ağı var ve tanıdığı isimler üzerine eğileceğiz. Ross Barkley de böyle bir isim olabilir. Chelsea forması giymekte ve bir süredir düşüş içerisinde. Bu sezon toplamda 12 maça çıksa da, artık rotasyonun dibinde diyebiliriz. Geçen sezonu da Aston Villa'da kiralık olarak geçirmişti. Bugün de çeşitli takımlarla adı "kiralama" üzerinden konuşuluyor. Kimse şu tabloda bonservis bedeli ödemez. Futbolcunun yeniden hayata döndürülmesi şart var böyle durumlarda da Galatasaray ideal adreslerden biri.

Galatasaray ne tarz bir orta saha arıyor? En önemli soru bu. Pasör bir 6 ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hocanın o bölgede çeşitli denemeleri olacaktır da, bu profilde net bir ihtiyaç var. Pasör olduğu kadar, işin savunma tarafında da merkezi kapatacak bir isim gerekiyor. Ross Barkley ise daha çok 8 - 10 arası diyeceğimiz, topla dripling özelliği güçlü, hızlı, çok hareketli bir orta saha. İşin savunma tarafında pek oralı olmaz da, hücum adına seni öne taşıyacak isim. Bir anlamda Gedson muadili deriz de, yine tam anlamıyla birbirlerinin muadili olmaz.

Barkley'in hücum aksiyonu daha ön plana çıkar. Teknik, fizikli, dripling özelliği oldukça güçlü. Torrent'in bu profilde orta sahaları da iyi kullandığını görebilsek de, şu an esas ihtiyaç başka ve çok fazla da imkan yok. Bazı noktaları içimizden kazanmalıyız, Barkley'in oynayacağı yerler de bunu gösterir. 6'yı doldurmak ise zor, orası biraz daha transfere kayacak. Bu tarz birçok ismin adı transfer gündemine girmeye devam edecektir.

6 yorum:

  1. Sirf Fatih Hoca istedi diye Gedson alinmazsa cok buyuk hayal kirikligina ugrarim bence fena oyuncu degil ama senin de dedigin gibi Gedson benzeri ve tutup tutmayacagi belli degil sende. Kiralik parayi sokaga atmak gibi bir sey Gedson'u al iste alamiyorsan kirala daha potansiyelli ve garanti katki. Yeni hocaya inaniyorum ama yönetime zerre kadar inancim yok hatta Gedson gelir basarili olursa Fatih Hocaya pay cikar diye getirmez bunlar, nasil bir dönemden geciyorsak TFF bir yandan yonetim bir yandan sogumam asla dedigim 40 senelik takimimdan sogudum abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim! Düşme potasindasin. Aylardır oynamayan gedson alınsın deyip duruyorsunuz. Gedson gelecek form tutacak da katkı verecekte ki verecek mi belli bile değil... ölme eşeğim ölme. Zaten Ocak ayında transfer yapmak çok saçma. Elden çıkarılmak istenenleri almak zorunda kalıyorsun zaten. Yapma transfer falan diyeceğim ama para harcayacak yer arıyor yönetim. Sen daha takımdaki oyuncuların parasını odeyemiyorsun! Mirasyediler gibi para harcıyorsun.

      Sil
    2. Gedson için imkan varsa alınmalı, geleceği oldukça parlak. Yine de görünen o ki büyük bonservisler ödemek zor. Temelli Gedson'a asla hayır denilemez.

      Sil
    3. O parlak gelecek nedense ne İngiltere de ne Portekiz de bir türlü görüşemedi. Ilk geldiğinde de form tutana kadar saç baş yoldurmustu. Tekrar geldiğinde de farklı olmayacak hatta olup olmayacağı bile meçhul. Ayrıca niye böyle sürekli bazı oyunculara takılıp kalınıyor anlamak zor. Gedson dan başka adam mı yok koskoca futbol dünyasında. Yazın alalım diye ugrasildi ocak ta yine ugrasilir. Gedson neticelenecek diye başka kimseye odaklanilmadi.

      Sil
  2. Oyun kurma noktasında değil ama tempo ve rakip ceza sahasına girişlerde topsuz koşularla katkı yapabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir