12 Ocak 2022 Çarşamba

Serdar Gürler & Galatasaray, bu noktadan sonra transfer planı kime göre?


Galatasaray'da bir şeyler değişiyor da, ipin ucunu kaçırmış haldeyim. Futbolun yönetimi bütünüyle değişecek. Teknik direktörden de çıktı iş, en tepedeki yapılanmadan bahsediyorum. Ben bu yazıyı yazarken yeni teknik direktör kimdi açıklanmadı. Ocak ayı transferi başladı, yapılan planlar neye ve kime göre bilmiyorum. Satmadan alamayız diyen Galatasaray'ın sağa sola saldıracağını düşünüyorum. Birçok transfer görürüz. Tepkiyi bu şekilde unutturmayı deneyecekler de, ortada ne plan, ne de proje kalacak.

Serdar Gürler'in adı Galatasaray'la anılıyor. Sözleşmesinde 12.5 milyon TL'lik bir çıkış maddesi var ve bunun kullanılacağı söyleniyor. 30 yaşında, uzun zamandır istikrarlı ilerleyen, belki de hakkı geç verilmeye başlanmış bir futbolcu. Şu an Milli Takım seviyesinde olduğunu düşünüyorum ve etiket etkisi bunun önüne geçiyor. Konyaspor'u överken, hücumlarının en önemli taraflarından birinin Serdar Gürler olduğunu söylemeli.

Birçok kulüpte forma giydi ve birçoğunda iyiydi aslında. Dönem dönem de büyüklerle adı anılmıştır. Futbolu tam anlamıyla 29 - 30 yaşlarında oturdu diyelim. Ya da zirveyi gördü. Yerli ağırlığı da artarken transferini bekliyordum. Hızlı, oldukça teknik, özellikle sağ kanatta çizgiyi iyi kullanan, tabelası da olan bir kanat. Durdurulması güç, özellikle de gününde olduğunda. Kanadında çok çalışıyor ve hareketli. Bu sezon toplamda 20 maç oynadı ve 4 gol 8 asisti var.

Galatasaray'ın sağ kanatta aradığı profil şuydu, buydu diyeceğim de, hoca kim onu dahi bilmiyorum. Fatih Hoca devam etse, sağ kanada ciddi tabelası olacak bir isim gerekiyor derdim. Serdar Gürler de kısmen bu profile uyuyordu. Yeni gelecek teknik adam ne oynatır, ne düşünür bilmiyorum. İyi bir yerli olması üzerinden hareket edeceğiz ve bu transfer özelinde beklentiyi ayarlayacağız. Kadronun tecrübeye de ihtiyacı var ve kanat adına iyi bir alternatif.

7 yorum:

  1. Kesinlikle katiliyorum hemen hemen cikan butun haberler bu yaziyi dogruluyor, forvet listeleri vs. bir kaosnortami var, Gedson'un da alinmayacagi soyleniyor, kalite sorunu büyüktü daha da büyüyebilir benim korkum o sene sonunda bakmissin siradan bir Anadolu Takimi havasina bürünmüsüz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunu yazmayi unuttum Gokmen Ozdemir ve Ogan Tarhan (Mostafa Mohamed'in menajerlerinden biri, Ogan Tarhan Fortuna'da futbol akli,kendisi menajer ve Isitan Bey'in ortagi ve sag kolu) Fatih Terim ile anlasilamiyordu, Mostafa'ya menajerini degistir vs yazilari cikmisti hatirlarsiniz neyse Florya'ya giremeyen bu iki ismin transferlerde rol oynayacagi da söyleniyor, ates olmayan yerden duman cikmaz, Baskan Burak Elmas'in hepsini aciklamasi lazim.

      Sil
    2. Daha neler neler çıkacak. Bu haberler başkangıç.

      Sil
  2. Yaşını tam olarak bilmiyorum ama bu yaşta bir oyuncuya para vermek aylardır bahsedilen projeye ters bir iş olur. Orta sahaya bir oyuncu alınabilir onun haricinde oyuncu saadan transfer yapılmamalı kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakşehir'e gitti zaten, üzerine konuşmamıza gerek kalmadı :)

      Sil
  3. Daha önceden sayısız defa söylemiştim Serdar gerçekten çok iyi bir kanat oyuncusu ve fayda sağlar. Mahcup etmez Galatasaray a yakışır. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demişsindir mutlaka, maşallah her şeyi demiş oluyorsun :) Hiç ıskan yok, hep tutturuyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir