14 Ocak 2022 Cuma

Sergio Rico & Galatasaray, gerekirse başka transfer yapma ama kaleci al


Gerekirse başka bir transfer yapma ama mutlaka kaleci al. Galatasaray'ın en olmazsa olmaz, transfer olmadan çözülemez pozisyonu. Domenec Torrent, şu an hangi mevcut kalecimizi görürse görsün mutlaka bir kaleci transferi isteyecek. İsmail Çipe yerine tecrübe denilerek Fatih Öztürk'ün oynaması da bir şey değiştirmiyor. Sezon başında 2. kalecin olan Okan Kocuk'u tutamamak, Muslera'nın sakatlığı sonrası elimizi çok güçsüzleştirdi. Hatta varlığında da diyeceğim, çünkü rekabet ortamı kalmadı.

Muslera ne zaman döner, döndüğünde nasıl bir katkı verir bilinmez. Avrupa'da devam ediyoruz, ligde de sezonu kurtarma gereksinimi var. Alabileceğin bir yerli kaleci de görünmüyor. Alabileceğin isimlerin bonservisi yüksek, çoğunun da kalitesi sorgulanabilir nitelikte. 8+3, gelecek sezon da 7+4 içerisinde yerli kaleci olmazsa olmaz ama şu gün için yabancı kaleci almaktan başka bir yol kalmadı. Günü kurtarma adına "kiralık" bir operasyon düşünebilirsin.

PSG forması giyen Sergio Rico gündeme gelmiş. Şu an PSG'de 3. kaleci konumunda ve önünde Navas, Donnarumma gibi kaleciler var. Sergio Rico'nun Sevilla'da çok iyi dönemleri vardı. PSG'e de transferi bu sayede gerçekleşti ama önü olabildiğince tıkandı. Şu an x takımın bonservis ile bu transferi gerçekleştireceğini düşünmüyorum. Henüz 27 yaşında bir de, kaleci adına erken. Tam bir fırsat transferi gibi görünmekte.

Fizikli kaleci, refleksleri oldukça güçlü, yaşına göre ciddi tecrübe sahibi ve oynamak isteyeceğin pas oyununa da oldukça uygun. 1'e 1'lerde de etkili. Kalesinden çok fazla ayrılan bir kaleci olmasa da, yan toplarda fiziğinin avantajını kullanır. Bu da bizim eksiklik yaşadığımız noktalardan biriydi. Şu aşamada tam bir fırsat işi, gerçekleşsin isterdim. Gerekirse transfer yapma, eksik duyduğun pozisyonlara kendi içinden kazanımlar dene ama kaleci konusunda yeni bir isme mecbursun.

Hatta Rico'yu tutturursan da, artık Muslera ile yolları ayır. Teknik heyet değişti, yeni bir kaleci antrenörü gelecek ve Muslera'nın en sorunlu noktalarından birine geleceğiz. Her kaleci antrenörü ile çalışmıyor. Riekerink zamanı Frank Hoek gibi Dünya'da alanının en iyi isimlerinden biri gelse de kendisi ile çalışmadı. Tabii o günler güçlüydü, ağırlığı vardı. Bugün öyle bir şey yok. Direkt olarak tepkiler kendisine dönecektir.

14 yorum:

  1. 6 ay için iyi bir opsiyon olabilirdi, ama sanırsam Mallorca kapmış.

    YanıtlaSil
  2. İyi bir kaleci kaleyi rahatlıkla doldurup güven verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sergio Rico worst mistakes Youtube videosunu izlemenizi tavsiye ederim, iyi ki gelmedi bence.

      Sil
    2. Her kalecinin mistakes videoları var. Alp)

      Sil
    3. Hiç izlemedim ama eminim Neuer'in bile vardır öyle videoları :) gelmek istese almayacak mıyız mistakes videoları var diye :))

      Sil
    4. Rico gayet iyi kaleci, Sevilla dönemini biliyoruz.

      Sil
  3. Anlamadığım Okan'ı neden istemedik.Hakan Keleş, Galatasaray'dan böyle bir talep gelmedi dedi.Eminim Okan'ın bonservisi Giresunspor'da olsa 3-4 milyon verip almaya çalışırdık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu ben de anlamadim galiba Aytac'i istemisler yahu ver Aytac'i abi ne oynadi ki sende Okan'i getir en azindan mac alir 2 tane.

      Sil
    2. (Emre)
      Fatih Øzturk yada Aytac Kara bonservisiyle, hatta belki Baris Alper kiralik verilebilirdi daha fazla sure bulabilmesi icin. Giresunspora bøyle bir teklifle gidilebilirdi. Hayir derlerse yabanci kaleciye bende varim.

      Sil
    3. Anlamadığım talep gelmedi şeklinde açıklandı.Çok tuhaf olan o.

      Sil
    4. İstedik bence ama üstüne kimseyi vermek istemedik. Düşüncem bu.

      Sil
  4. Rico yu gözü kapalı almak lazım tam nokta transfer Galatasaray a uzun yıllar hizmet edebilir Sevilya da çok başarılıydı bu adamı kaçırmayalım teknik direktör getirmekten bile daha önemli bir konu bu kaleci meselesi. (Alp

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir