9 Ocak 2022 Pazar

Suç Arda Turan'ın değil bu arada


Arda Turan'ın aldığı nefes dahi günahıyla da, sevabıyla da Fatih Hoca'ya yazar. Taraftarın istemediği, büyük tepkili olduğu ortamda araya girdi ve bu transferi gerçekleştirdi. Geçen sezona bakarsak da, benim beklediğimin üstünde katkı aldığını eklemeliyim. O konuda hakkını veririm, geçen sezon Arda Turan özelinde saha içi beklentim yoktu. Bu sezonun ilk bölümünde yaşadığı ciddi sakatlık sonrası yeni yeni takıma döndü ve mevcut görüntüsü bu. Maalesef bu görüntüsüne de şaşırmadım.

Atletico Madrid'den bu yana hiçbir zaman çok çalışkan, kendine bakan bir futbolcu olmadı. Barcelona'da dahi forma bulamadığı, kadronun dışında kaldığı dönemde bu haldeydi. Şimdi yaş 34, çok ama çok ciddi bir sakatlığın ardından geri dönmeye çalışıyorsun. Çok da çalışkan bir isim olmayınca şu görüntüden daha doğal bir şey yok. Arda Turan'ın profesyonelliğini eleştirenlere ben "ne bekliyordunuz ki" derim.

Bu görüntünün suçu Arda Turan'da değil. Fatih Terim'e yazar bu da. Futbolcunu görüyorsun, hal bu. Neden "kurtarıcı" edasıyla sahaya atıyorsun ki? Görüyorsun yani, birlikte çalışıyorsunuz. Arda Turan'lık bir şey gerçekten yok. Hamburg maçında Hasan Şaş'ın oyuna girmesini hatırlayın. Yaşlar benzer, yine ciddi bir sakatlık dönüşü ve kilolu görüntü. Arda Turan da aynı yoldan geçmiş oldu. O gün nasıl Bülent Korkmaz'a yazdıysa, bugün de Fatih Terim'e yazdı.

Arda Turan'ın iletişimini övmek isterdim. Maç başı takımın yapısı, geleceği, planı ve projesini o kadar iyi ifade etti ki, resmen iletişim dersi verdi. Selçuk İnan ve Necati Ateş iletişimini haftalardır izliyoruz. Bir yanda da Arda Turan var. Bence iyi bir teknik adam ya da sportif direktör olacaktır. Şu noktada saha içinde verebileceği bir şey kalmadı. Artık yönelmesi gereken nokta burası. Galatasaray'da bitirmek hayaliydi, bunu başaracak.

7 yorum:

  1. Burak geçenlerde demiştim ki Fatih hocamın mevcut yardımcıları vizyonsuz, kendi fikrini, taktiğini vs hocaya karşı savunamayacak adamlar. Bunun üzerinden bana önyargılı falan demiştin. Görüyoruz işte hali. Hadi Fatih Hoca çaresizlikten hazırlan Arda giriyorsun dedi bir Allahın kulu "hocam napıyorsun bu halde Arda oynar mı şu fiziğe bak, bırak Halil dursun oyunda, Ardanın yapıp Halilin yapamayacağı hiçbir şey yok şu an" demez mi? Ben Fatih hocayı tek bir nedenden dolayı suçluyorum: hem nitelik hem nicelik olarak yetersiz bir teknik kadro kurup şu yaşında her şeye her yere kendi yetişmeye çalışıyor. Bu durumda bir yerden mutlaka patlayacaktı ki lig tarafı bayağı bir patladı. En basitinden Mert Çetin örneği vereyim, adamın karakterine insan ilişkilerine vs lafım yoktur ancak gittik tercümandan futbol takımı idari menajeri yarattık. Sürekli eski futbolcularımızdan bi yardımcı çıkarma çabası falan.. Galatasarayın profesyonellik anlayışı bu olmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sapla samanı karıştırmışsın maalesef. Fatih Hoca, yardımcılarını dinler, dinlemezmiş gibi bir ön yargı var demiştim. Beni değil, Metin Tekin'i dinle bu konuda.

      Yardımcıların yetersizliği ayrı konu. Seslerini çıkaramıyorlarsa o başka konu.

      Ön yargın sadece Fatih Hocaya karşı değil bana karşı da varmış :)

      Sil
    2. Yok estağfurullah seni uzun zamandır takip eder sever sayarım, sık sık da yorum atarım. O gün dediğim şey benim de aynen buydu "mevcut yardımcılarının yetersizliği". Sense bana önyargılısın diye bu konuya demiştin, keşke ben gerçekten önyargılı olsaydım yanılsaydım da Selçuk Necati falan harika iş çıkarsaydılar.. Fatih hoca egoisttir yardımcılarını dinlemez vs gibi bir şeyi hiç dile getirmedim çünkü düşünmedim bile açıkçası :)

      Sil
    3. Yardımcıların yetersizliğine değil, Fatih Hocanın yardımcıları dinlemiyor söylemine ön yargılı dedim. Yardımcıların kaliteli olduğunu düşünecek kadar şuurumu yitirmedim henüz :)

      Sil
    4. Yok dediğim gibi öyle bir şey demedim, demek istemedim hatta düşünmedim. Demek hem o tarihte hem de az önce yanlış anlamışız birbirimizi :)

      Sil
  2. Arda'nın bu maçta sahaya sürülmesinin bir sebebi de taraftara kadro iyi değil elimizde olanlar bunlar mesajı vermek yoksa Fatih Terim hepimizden iyi biliyor Arda'nın bu maçta bir şey yapamayacağını.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir