9 Şubat 2022 Çarşamba

8 numara transfer etmemek büyük kumar


Eksikler belliydi. Günü kurtarma yolunda, olabildiğince hazır ve lider özelliği olan isimlere yönelmek gerekiyordu. Kaleci, 6 numara ve forvet ihtiyacı da benim önceliğimdi. Sonrasında 8 numara ihtiyacı geliyordu ki, bunu giderememiş olmak büyük eksiklik. Galatasaray orta sahasında büyük sorunlar var. Cicaldau, Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı gibi isimlerin yaşadığı düşüş büyük. Maalesef toparlayacak gibi de durmuyorlar. Orada Pulgar'ı bir anlamda tek kıldık ve varlığıyla da bu isimleri yükseltmesini bekleyeceğiz.

6 numara ihtiyacı netti. Hem geriden oyun kurarken, hem de merkezi kapatabilmek adına. Pulgar orası için net hamle. Bir de orta sahada direkt olarak oynayabilecek, topla dikine çıkacak, hareketli bir 8 gerekiyordu. Orayı tamamlayamadık işte. Artık o işi Berkan Kutlu ya da Cicaldau'nun yapmasını bekleyeceğiz. Pulgar bu isimleri ne denli yükseltir göreceğiz. İş tam anlamıyla ona bakıyor diyebiliriz. 8 numara transfer etmemek büyük kumar.

Gomis transferini de önemsiyorum. Galatasaray'ın "bitirememek" gibi bir sorunu var. Gerçi şu an hücumda organizasyonu yok, var olan pozisyonlar da artık oluşmuyor ama olsun. Gomis ayrıca lider karakter, taraftarı heyecanlandırabilir. Taraftar üzerindeki ölü toprağını ancak böyle kaldırabilirdik. Gomis'in performansı da bu kötü süreci ne denli atlatabileceğimizi gösterir. Bizi bu süreçten ancak Gomis ayıklar.

Pena transferini de doğru buldum. Kafasında soru işareti olanlar da, Alanyaspor maçı sonrası cevaplarını almışlardır. Muslera dönecek de, 1 ay sonra döndüğünde ne durumda olacağını garantisi yok? Pena olmasa Alanyaspor maçını kaybetmiştin. Pena daha önce gelmiş olsa, belki kaybettiğin çoğu puanı da kaybetmeyecektin. Yarım sezonsa yarım sezon, sen bugünü kurtarmaya bak. Takımın durumundan kimsenin haberi yokmuş gibi konuşuluyor bazen.

Semih Kaya da bir anlamda fırsat işi. Çok beklentim yok da, elde olmayan stoper rotasyonu adına hamle. Alpaslan Öztürk'ün omzu problem ve son dönemde disiplinsiz hareketler içinde. Işık Kaan Arslan da sakat. Yabancı hakkın yok, kimse için bonservis ödeyemiyorsun. Bu durumda kimi almayı düşünüyordun ki? Semih Kaya hem orayı uygun maliyete tamamlayacak, hem de takım içi liderdir, karakter gösterecek.

20 yorum:

  1. Alpaslan Öztürk'ün son zamanlardaki disiplinsiz hareketleri nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent video analiz yaparken dinlemiyor dalga geciyormus uzerine saniyorum gülünce kovulmus toplantidan, Mehmet Ozcan direkt kesin bilgidir diye anlatti 2 3 yerde zaten Alpaslan'in ukala tavirlari var inandirici geldi bana.

      Sil
    2. Bana da inandırıcı geliyor.

      Sil
  2. Cok net ekonomik dar bogazdayiz Gedson'un alinmamasi veya baska 8 numara tercih edilmemesi bedavaya Pulgar'i almak icin son dakikaya kadar beklemek hepsi zaten gosteriyor bunu ama su an gelinen durumda eski yonetim ve Burak Elmas yonetimi inanilmaz bir kuculmeye gitti eskiden Albayrak vardi su an o dahi yok yeni yonetimin verdigi destekleri yazmislardi, Ali Koc, Albayrak gibilerin yaninda cok komik rakamlar.
    Cok kuculduk tamam ekonomi onemli ama buradan geri donememek de var seneye Trabzon'u bu ekonomik kosullarda yine yakalaman imkansiza yakin 6 numaran yok, 8 numaran yok adamlarda senin orta sahandan daha kaliteli 2ser tane adam var kisacasi sneye de orta sira takimi adayisin Avrupa'ya zaten gidemeyeceksin bankalar birligi basliyor daha da kucukleceksin umudum yok hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de hamle yapabilmek, eksiği giderebilmek gerekiyordu.

      Sil
    2. Abi diyorum ya bedava aldigin oyuncuda bile son ana kadar bekledin, unutmusum yazmayi El Neny de paradan dolayi olmadi Arsenal'e 6 ay sora bosa cikiyor bize verin bedavaya demisler yoksa alinmasi işten degilmis o da maddiyattan oturu olmadi onu da anliyoruz ama sonucta burasi Galatasaray bize borcsuz ama WBA gibi bir takim vaad ediyorlar bunlarin vizyonu bu ne yazik ki heycan falan birakmadilar, Fatih Hoca'nin gonderilmesini destekliyordum ama su an gelinen durumda Fatih Hoca'nin cok daha vizyoner oldugunu bir kez daha anladim.

      Sil
    3. Sinan Yilmaz'in Sports Digitale'deki Alanyaspor maci özelinde Belhanda'yi anlattigi bir bölüm var aynen teshisi koyuyor abi neden gecen sene ataga cikarken 30 gol yemedin diye bayagi guzel anlatmis, izlemediyseniz tavsiye ederim.

      Sil
    4. sinan'ın fikirlerine değer veririm ama belhanda'nın top kayıplarından az atak yemedik. hatta derdik ki keşke kaleye vursa auta gitse atak sonlansa.

      Sil
    5. Hak veriyorum kayip da yapardi Belhanda ama pas alışı yer tutusu, oyun görüsü olarak Berkan ve Taylan'ın cok uzerinde abi su an Belhanda olsa en az 6 puan fazlan vardi sadece son 3 Adana macini izlersen hak verirsin, Berkan kale agzindan en az 3 net gol kacirdi son dönemde rezalet yani. Visca Bakasetas sana nerelerden ne goller atti Berkan cok daha kolaylarini kaleye isabet ettiremedi bunu özguvenle de aciklayamazsin net kalite esksikligi, Belhanda en az ikisini yapardi onlarin.

      Sil
    6. Belhanda değerli bir adamdı, çok yüksek beklentilere girildi ve bir türlü katkısı görülmek istenmedi. Çok konuşuldu bu konular, daha üstünde durmuyorum :)

      Sil
  3. ve bize gelmek için can atan bir 8 numarayı sırf fatih terim dolaylı olarak övülmesin diye almadı bu yönetim. evet arkadaşlar tek sebep bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun da bir sebep olabilecegini ben de yazmistim onceki basliklardan birine ama maddiyat daha buyuk sorundu bizim icin sadece Ahmet Bulut 1 milyon Euro aldi oradan bizde o paralar yok ne yazik ki Albayrak olsa falan olurdu aslinda.

      Sil
    2. Fatih Hoca ile de alakası yok Gedson işinin.

      Sil
  4. Pulgar oynasa Berkan da yükselir diye düşünüyorum. Berkan'dan beklenen birçok işi Pulgar yapacağı için daha rahat olup sadece kendi oyununa odaklanabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor. Berkan Kutlu biraz daha yapabileceği işlere yönelir, topla ilişkisini azaltır. Yine de geri gitti, bu adam böyle meziyetsiz değildi.

      Sil
  5. Sezon başında 17 milyon Euro'ya transfer edilen Cicaldau, Morutan, Boey, Berkan ve Barış Alper bırakın gelişim göstermeyi geçen sezonki performanslarını bile mumla arattı buna rağmen 8 numara yok. Vah ki ne vah. Alp)

    YanıtlaSil
  6. Fenerbahçe gibi oluyoruz.Surekli transfer yap ve sonra gönder.Elimizdeki oyunculardan yararlanmak gerek. Kaleci ve 6 numaranın kesin alınması gerekti.Diagne sakatlanınca da Gomis'in gelmesi normal.8 numarada o kadar isim var.Bence takım içinden çözülebilir.Cicaldau,Berkan,Taylan,,Emre hatta Ömer bile oynar.Ömer Bayram ortasahada çok daha etkiliydi.Gittik sol bek oynamıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girdik o yola artık. Burak Elmas kaldığı sürece böyle :(

      Sil
  7. Morutan, Cicaldau, Emre Kılınç ve Halil gibi yetenekli oyunculardan maksimum verimi alacak bir sistem bulursak sonuçlar lehimize dönmeye başlayacaktır. Maç içerisindeki oyuncu değişikliklerini de daha iyi kullanmamız gerekiyor.
    Torrent geldiğinden beri Emre Kılınçta ısrar ediyor ve Emrenin performansında da artış olduğu görülüyor fakat Morutan hiç süre alamadı. Halilin 10 numara mevkiinde düşünüldüğü yazılıyor, bence bir maçlığına da olsa Kerem yerine Morutan sol kanatta düşünülmeli, Pulgar-Berkan önlerinde Morutan-Halil-Emre ile oynayıp Kerem ve Cicaldau'yu dinlendirmeliyiz Kayserispor maçında. Ligin sonlarına doğru ne kadar fazla oyuncuyu rotasyona dahil edersek düzlüğe çıkma ihtimalimiz o kadar artacaktır. Örneğin geçen yıl Mostafa'nın cezali olduğu dönemde Halil ve Kerem'i kazanmıştık, ve bu oyunculardan çok önemli katkılar aldık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1 içinde yolu var aslında. onu da yazacağım. Halil Dervişoğlu'nun 10 numara gibi oynadığı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir