3 Şubat 2022 Perşembe

Avrupa'da iddia adına, o güne kadar ligi kurtarabilmek gerekiyor


Uefa listesi beklediğimi gibi. Luyindama, Yedlin, Diagne dışarı, Pulgar, Pena ve Gomis içeri oldu. Gedson Fernandes ya da x 8 numara gelseydi de, 2 orta sahadan 1'inin listeye dahil edileceğini, onun da Pulgar olacağını düşünüyordum. Pulgar'ı öncelik tuttukları net de, süreci iyi anlatamadılar. Hatta batırdılar diyeyim. Yoksa bana göre de 6 numara bugün için çok daha büyük ihtiyaçtı. Herkes yarınları düşünse de, ben bugünü kurtarmanın peşindeyim. 

Şu an Avrupa'ya odak da zor bu arada. Avrupa maçlarına kadar ligdeki konumu toparlayamazsak, buranın yansıması orayı çok etkiler. Kafalar ligde olursa, Avrupa'da devam edebilmek kolay değil. Avrupa için Pulgar ve Gomis net hamle olsa da, o gün hangi kafa yapısında, ne tür düşüncelerle oluruz bilmiyorum. Ligdeki konumu bir an önce toparlanmalı ve elde kalan tek şey olan Avrupa'ya odaklanmalı. Gelecek sezon Avrupa'da olamayacağımızı düşünürsek özellikle.

Pena'yı da mecbur listeye yazacaksın. Muslera için 1 - 1.5 ay diyorlar ve nasıl döneceği muamma. Döndü diye ilk andan itibaren harikalar yaratmayacak. Bu sezonu zaten kötü geçiyordu ve sakatlıklar çok uzun, talihsiz yaşanmaya başladı. İsmail Çipe ile o maçları oynama tehlikesine karşın, Pena ile kendini garantiye almak doğru karardı. Zaten elde yeni 3 transfer var, biraz da mecburiyet. Lig lisansı çıkmadan, futbolcuyu Avrupa'da bildiremiyorsun. Omar'ın yokluğu bundan.

Kadroda eksikler elbette olacak. Stoper rotasyonu beni düşündürüyor, yine sağ bek alternatifsizliği büyük problem. Boey olmadığı an yandın mesela, bu sefer Yedlin de yok. O gün sağlıklı kalmaya bakacağız. Odağım o kadar lig ki, Avrupa'yı düşünememek üzücü. Avrupa'ya kadar durumu toparlarsak, orası için biraz daha odağı arttırabiliriz. Grup aşamasında müthiş bir başarı elde ettik ve bunun imzası da Fatih Hoca'ya aitti. Lig / Avrupa dengesini kuramamak sonumuz oldu.

1 yorum:

  1. Aslında ligin ilk bölümü adına en güzel olay Avrupa iken Avrupa'dan bu kadar uzaklasmak saçma oldu. Avrupa maçları devam etse takım bu kadar kargaşa içinde de olmazdı ama biz Avrupa'yi sildik bir anda.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir