25 Şubat 2022 Cuma

Barcelona'yı çağırdık çünkü, gel gel yaptık


Suyun önünde durulamaz misali, Barcelona ile eşleşeceğimizi sanırım hepimiz biliyorduk. Çağırdık çünkü, gel gel yaptık. Arkadaşlarıma kura öncesi Barcelona demiştim. Sonra eski twitlerimde tarama yaptım, orada da yazmışım. Öldük, bittik moduna asla girmiyorum. Mart ayında, uzun zaman sonra bir Avrupa maçı oynayacağız. Eleriz, eleniriz bilmem de, elimizden geleni yaparız. Keyif alalım derim. Gelecek sezon Avrupa olmayacak ve Mart ayını görmüşken, tat damağımızda kalacak.

Bu seviyeye ulaşabildiğimiz için Fatih Hoca'ya minnettarım. Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova'lı Şampiyonlar Ligi tadındaki gruptan bizi hem lider, hem de namağlup olarak çıkardı. Bu sayede de Şubat ayını pas geçip, Mart ayında Avrupa'ya devam ediyoruz. Daha ileri gidebilir miydik, hoca kalmaya devam etse ne olurdu bilmiyorum. Şu an bunu da düşünmek istemiyorum. Olan oldu çünkü, önümüze bakacağız.

Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nden elendiğinde "çıkışı aramaları adına Avrupa Ligi'nde yola devam etmeleri daha iyi olabilir" demiştim. Kadro olarak düştüler, maddi anlamda zorlanıyorlar. En azından eski kadro kalitesine oranla diyelim. Xavi, Barcelona'yı fabrika ayarlarına döndürecekti. İlk etapta doğal olarak zorlandı ama şu an çok formdalar ve futbollarıyla da keyif veriyor haldeler. Ocak ayı hamleleri de gayet iyiydi. Barcelona ile olabilecek en kötü zamanlardan birinde eşleştik diyelim.

Galatasaray ise tam aksi kötü durumda. Avrupa Ligi'nde bıraktığımız noktada değiliz ve artık Fatih Hoca da yok. En azından şu Rizespor maçını kazanalım, ligi biraz daha rahata alalım. Bu sayede Barcelona maçında kafalar biraz daha rahat olabilir. Mart ayı fikstürü oldukça yoğun, işimiz kolay değil. Torrent adına geleceğin mesajı bu ayda. Kendisini ne denli kanıtlayabilecek ya da kanıtlayamayacak göreceğiz. Bence kredisi yok da, olacaksa da fırsatı bu.

Barcelona, uzun zamandır Türk takımlarıyla eşleşmiyordu. Messi'nin Türk takımlarına karşı maçı yok mesela. Tam o ayrıldı, Barcelona yeniden Türkiye semalarına gelecek. Barcelona ile Galatasaray'ın mazisi eskidir, çok kritik ve güzel maçlar oynamıştık. Nou Camp'ta da puan alabilen tek Türk takımıyız. O 2-2'lik maçta "Merk istedi diye Aslanlar ölmez" manşetini asla unutmam. Keyifli olacak, ben keyif almaya bakacağım.

7 yorum:

  1. taylan-berkan orta sahasıyla elendik bilr

    YanıtlaSil
  2. Sanırım Barcelona olması kimseyi üzmedi. İşler biraz yolunda olsa daha dişimize göre bir. Rakip isteyebilirdik belki ama şu anda ligde Göztepe bile bizi 45 dakika kendi yarı sahamıza hapsedip dayak atabiliyor. Bu durumda şu gelsin bu gelsin demek mantıklı değil. Aksine Barcelona isim olarak oyuncularda etki yapıp takımı daha yukarı çekecek bir eşleşme bile olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Barcelona ile oynayacağımız için tüm oyuncuların mevcut performanslarının çok üstüne çıkacağını düşünüyorum. Lazio ve Marsilya maçlarındaki gibi taktik disiplin içinde oynayıp kompak şekilde durursak belki bir şansımız olabilir.
    kadro seçimi, oyuncuların temposu ve form durumu çok etken. Barca devre arasında önemli takviyeler yaptı. Net favori.
    hiç olmazsa saygıdeğer bir futbol oynayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligi biraz daha toparlarsak, ilgiyi ve alakayı oraya kırabiliriz. Bu da bir şans.

      Sil
  4. messi varken 15 sene gelmediler. inanılmaz.
    zevk almaya bakalım. elemek imkansız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir