13 Şubat 2022 Pazar

Çözüm üretmek yerine, eski sorunlar üzerinde ısrarcı olunuyor


Bir şeyler değişmeli üzerinden hamleler yapılır. Hamle yapıldıktan sonra, hala bazı ısrarla devam ediyorsa "o değişim boşa mıydı" sorusunu sormaktan daha doğal bir şey yok. Babel de o ısrarlardan biri. Öncesinde de sorgulardık, şu an da sorgulayacağız. Üstelik bu dönemdeki ısrarı çok daha büyük. Forvette deneniyor, sağ kanatta oynuyor, hatta oyundan çıkarılmayıp, sol kanada da atılıyor. Uzun toplar mı olay, fiziği mi, ne? 

Ortada bir fizik yok çünkü. Hız zaten bitti, eskisi gibi kıvrak hiç değil ve şut yolunu kapattığın an da hamle yapamaz halde. Sağ kanatta kullanıyorsun, orta kesmek dışında bir meziyeti yok. Sola çeksen, ancak kat eder de şut dener. O açıyı da kapatınca ortada bir etki kalmaz. Forvete çekince de artık ne bağlantı olabiliyor, ne de uzun toplayı alıyor da seni hücumda tutuyor. Günü kurtarmak adına tecrübe iyidir de, günü batıran ve bizi kötü duruma düşüren bu isimler değil mi?

Günü bu isimler kötü kıldı ve Ocak ayı için mümkün olduğunca tecrübeli isimler transfer edilmeli dedik. Israr edilmesin bu isimlerde. Futbola yönelik bir şey kalmamış artık. Saydığım tüm özellikler artık yok. Feghouli için de bu geçerli. O ağırlıkla birlikte Dünya'nın en teknik futbolcusu olsan ne olacak? Futbol aklı mı katıyorsun. Pozisyon mu ürettin, tek başına maç mı alıyorsun? 2 metre önüne pas atıldığı yere koşamayacak haldesin.

Torrent de çözüm üretmek yerine, eski sorunlar üzerinde ısrarcı olmaya devam ediyor. Ben bir yenilik görmüyorum. Torrent de görünen o ki çözüm üretecek bir teknik adam değil. Feghouli ve Babel'le bir yere varamayacaksın. İlk 11'de bu isimleri bir arada görür görmez ümitsizliğe kapılıyoruz. Bu isimleri sahaya attığın an o maçı 14 - 15 kişi oynamalısın ki hem açık kapat, hem de onları taşı. Bir de oyundan çıkan isim Gomis ve Babel sahada kalmaya devam ediyor. Gomis / Mostafa Mohamed'i çift forvet kullansan belki maçı kazanacaksın.

20 yorum:

  1. Torrent de işin en kolayını seçti. İsmi olan topcularla oynayıp garanti katkı alırım dedi ama sanırım kimse ona o güvendiği isimlerin artık bir hiç olduğunu söylememiş. Ne yazık ki takımda bir gram ilerme olmadığı gibi gerileme hızla devam etmekte. Bence bunun önüne veya sı olmadan Bülent hocayla geçebiliriz . Her dakika aleyhimize artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kolayı seçince de, varlığının bir önemi kalmıyor.

      Sil
  2. Babel'den nefret ediyorum geldiği günden beri istemedim bu adam oynasın diye Morutan'ı oynatmıyoruz belki oynasa şuana kadar toparlamış olurdu. 15 maçlığına alınan pulgar da feghuli için yedek bekliyor. Allah'ım bize sabır ver koca kulübün taraftarı nasıl ligte kalırız hesabı yapıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent geldi, aynı şekilde devam etmekte. Sorunların devamını geçtim, daha da büyüyerek devam ediyor.

      Sil
  3. Torrent'in bu sezonu tamamlayacağını düşünmüyorum. Geçen bi söz gördüm çok doğru. "Fenerbahçe 25 yıldır Fatih Terim'ini bulamadı ama Galatasaray 6 ayda Ali Koç'unu buldu" diye. Allah sonumuzu hayır etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezonu tamamlarsa, biz sezonu tamamlayabilir miyiz ondan emin değilim.

      Sil
  4. Torrent ilk öncə baş məşqçi olsun sonra gəlsin
    Guardiolanın köməkçisidir deyə başımıza professor kəsdilər bildiyi təsir etdiyi bir durum yoxdur
    Zatən adamı gətirən şəxsin futbolla əlaqəsi yoxdur hələ Galatasarayla heç əlaqəsi yoxdur
    Tez bir zamanda toplu şəkildə hamısından qurtulmaq ümidi ilə...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guardiola etiketi başımıza bela oldu zaten :(

      Sil
  5. Torrent sürekli geçmiş teknik ekibe imalı göndermeler yaparak kendisini savunmaktan başka bir şey yapmıyor. Yahu geldin kaç maç oldu, insanın bir dokunuşu olur ya. Yabancı sınırını savunan yabancı teknik adamdan daha fazlası beklenmezdi zaten. O da ayrı.

    YanıtlaSil
  6. Torrent'in 4-3-3'e dönmesi ve Cicaldau-Morutan çift 8 ile oynaması ilerlememizi sağlayabilir. Berkan da 6 numarada ilk tercih olarak oynasın, yatırım yaptığımız bir oyuncu, onu kazanmış oluruz en azından. Emre-Kerem-Mostafa ön hattı, Cicaldau-Morutan, Berkan...

    Keşke 4-3-1-2 oynasak diyeceğim, ama çizgiye basan kanatlardan vaz geçmeyecek gibi Torrent. Kerem'i ikinci forvet, Halil'i 10 numara kullanarak uygulayacağımız 4-3-1-2 yerli kuralı açısından da elimizi rahatlatabilirdi.

    Son olarak, Berkan veya Taylan dan birinin sol veya sağbek olarak oynadığı, diğer bekin Boey veya PVA olduğu dörtlü savunma veya Bory veya PVA'dan birinin, -bence Boey daha uygun- stopere çekildiği bir üçlü savunma hattı savunmada daha az hata yapmamızı sağlayabilir.

    Katılmasam da Torrent'in maç sonu açıklamalarında bir sorun olmadığını düşünüyorum, 2015-16'da Denizli Hamzaoğlu'nun; 16-17'de Tudor Riekerink'in ve 17-18'de Terim Tudor'un yerine gelirken ilk puan kayıplarında benzer açıklamaları yapmışlardı. Torrent'in asabi olduğunu zaten Hem ABD'li hem Brezilyalı basın mensupları söylemişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent'in bence sağlayabileceği hiçbir şey yok :( Maç sonu açıklamaları felaket.

      Sil
  7. Torrent bence Galatasaray'in bu ulkede ne anlam ifade ettigini anlayamadi halen zaten en buyuk yabanci hoca sorunu da bu oluyor hep. 10 kisilik rakibe savunma yapmasi, beraberlige oynamasi yok rakibimiz soyle iyi durumda demesi gercekten cok sasirtti beni sahsen cok umitliydim.
    Bence buyuk hoca Mancini gibi olmalidir diger hocalar (Mustafa Denizli mesela) hemen Avrupa macina cikmam derken ayaginin tozuyla Juventus macina cikmisti cok da iyi oynatmisti, saygim buyuk, Mancini hocadir, Torrent de iyi bir analist olabilir ama çırak karakterli bir teknik adam ne yazik ki benim de fikrim degisiyor kendisi hakkinda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlayamayacak da, öyle bir zamanı olmayacak. 1. adam olmakla 2. adam olmak bambaşka işler.

      Sil
  8. Aynen abi zaten Turkiye'de lider karakter ihtiyaci teknik taktikten önde geliyor her zaman yani Fatih Hoca'nin teknik ekibi, taktik bilgisi, analiz derinligi Mancini, Pep gibi hocalardan eksik orasi kesin zaten isyanimiz da bunaydi kendisini guncellemedi diye ama gel görki Fatih Hocadaki Liderlik bu isimlerin de önunde ve Turkiye'de işin buyuk bolumu buradan geciyor teknik taktik sonra geliyor, bu nedenle de Torrent'in sansı gittikce dusuyor daha iyi bir lider oldugunu dusunuyordum ben sahsen saniyorum yanildim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu süreci nasıl aşacağız bilmiyorum artık. Torrent ile zaman kaybediyoruz.

      Sil
    2. Su an ben de boyle dusunuyorum umutluydum oysa. Bugun gordugum bir Fotomac haberi, Fotomaci sevmesem de bu rakamlar objektif ve her seyi ozetliyor:
      Fatih Terim gitmeden önce puan durumu:

      Galatasaray: 27
      Beşiktaş: 29
      Fenerbahçe: 32

      Fatih Terim gittikten sonra puan durumu:

      Galatasaray: 29
      Beşiktaş: 37 (bir maç eksik)
      Fenerbahçe: 40

      Sil
    3. İşler düzelmedi, daha da kötüledi..

      Sil
  9. Devre arasının en umutlandıran transferi Pulgar. Adam toplam 13-14 maç oynayacak galiba onların da ikisinde yedek kulübesinde oturdu. Galatasaray teknik direktörü koltuğu akıl tutulması yaşatıyor sanırım insanlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve bu da yabancı sayısıyla açıklandı. Fiyasko..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir