8 Şubat 2022 Salı

Diagne'ye güven olmaz, bir bakmışsınız gider


Yabancı kontenjanında 1 hak açabilmek adına Diagne ile sözleşme şu an için fesih edildi. TFF, artık lisans dondurma işine izin vermiyor. Direkt olarak sözleşme feshi istiyor. Tabii bunun da arkasından dolanmak, futbolcu ile şu an sözleşme feshi ve yeni sezonda yeniden sözleşme imzalanması demek. Diagne ile de bu anlaşma yapıldı. Yeni sezondan itibaren kendisiyle devam edilecek ya da sözleşme yapılacak, satılacak. Kimi de Diagne'ye güven olmaz, bir bakmışsınız gitmiş diyor.

Doğru karar bu arada. Dönüşü en iyi ihtimalle Nisan deniyordu, bu da sezonu kapatması demek. Kullanamayacağın bir futbolcu sonuçta. Yapacak bir şey yok, ancak bu şekilde yer açılırdı. O boşluğu da Omar ile doldurduk. O da hatalı bir karar. Sağ bek yedeği olmadığı doğru da, yabancı bir orta saha beklerdim. Bu sözleşme feshi daha erken gelişse belki de işler daha farklı gelişirdi. Orada da yönetici becerisi ortaya çıkar. Geç kalındı ve eller kollar birbirine girdi.

Diagne konusuna genel olarak bakınca da ortada hayal kırıklığı var. Diagne'nin ciddi anlamda katkı sağladığı anlar var, hatta kazanılan şampiyonlukta da pay sahiplerindendi. Yine de hiçbir zaman kendisine güvenilemedi. O da bu güveni vermedi. Sürekli kiralamalar yaşadı, sorunlar oldu, gitti geldi, daima kadroya döndü, katkı verdiği anlar oldu. İstikrarsız tablo yani, imişler ve çıkışlar çok fazla. Her çıkışı sonrası elden çıkartmayı hayal ettik ama bunu başaramadık.

Çok büyük bir bonservis bedeline gelmişti. Orada da amaç, ffp kaynaklı 0'lanacak olan al sat dengesini en azından yaz dönemine taşımaktı. O Ocak ayında yaşananları hatırlarsınız, tekrar konuşmaya gerek yok. Elden çıkarmak da kolay olmuyor. Kimse güvenemiyor çünkü, istikrarlı performans veremedi. Bugünden sonra da elden çıkarmak zor, artık bu iş haneye büyük zarar olarak yazdı. Haliyle de geçmişi sorgulamak yerine, bugünü konuşmak gerekiyor.

5 yorum:

  1. Güçlü bir oyuncu fakat çok net bir bitirici ya da golü koklayan bir oyuncu değil. Mücadele ile rakibi yıpratabiliyordu bazı maçlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında golü koklayan futbolcuydu, bizde değişti :)

      Sil
  2. Bu oyuncuya verilen bonservisi düşünüyorum da şaşırıp kalıyorum yazık hem de ne yazik. (Alp

    YanıtlaSil
  3. Diagne'yi begeniyorum esasen ama bizde olmuyor bir sekilde kan tutmadi fiyat performansa bakinca cok yanlis transfer seneye kac paraya olursa olsun verip cikmamiz lazim Diagne'nin kontratindan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarsız olması sorun, yoksa bence de kötü isim değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir