7 Şubat 2022 Pazartesi

Galatasaray'da çoğu futbolcu geriliyor ve bu yeni bir durum değil


Galatasaray'da çoğu futbolcu geriliyor ve bu yeni bir durum değil. Gerileyen futbolcuların başında da Cicaldau, Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı geliyor. Hadi Taylan Antalyalı sezon başından bu yana felaket, Cicaldau ve Berkan Kutlu'nun gerileyişi inanılmaz seviyelerde. Cicaldau, hayalet gibi, topla buluştuğu anların sayısı o kadar az ki. Berkan Kutlu da işin baskı, mücadele tarafını dahi kaybetmiş. O zaman geriye ne kaldı?

Futbolcuları eleştireceğim de, aslında düzeni konuşmalı. Şimdi herkes "Berkan Kutlu, Galatasaray seviyesinde değil" diyor. Aynı isimler sezonun ilk bölümünde tam tersi konuşuyordu. Olay Berkan Kutlu'nun seviyesi değil, bu isimlerin gerilemesi. Farioli, çok düşük seviyedeki stoperlerle istediği pas oyununu, çok daha kısa zamanda oynayabiliyor. Elindeki malzeme her anlamda Galatasaray'ın gerisinde ama oynattığı oyun iyi durumda, futbolcuların gelişimi de ortada.

Farioli sana gelmiş olsa, bugün eleştirdiğimiz futbolcular için farklı konuşurduk. Berkan Kutlu, bu kadar kötü pas yapan bir futbolcu değildi. Alanyaspor'da 30 - 40 metreye pas denemelerini hatırlıyorum. Sana geldi, baskı, mücadele ve temposuyla övüyorduk. Takımın dinamosuydu. Şimdi o baskı, mücadele de bitti. Takım pres yapıyor, çok cılız. İlk yarıda sadece 1 faul yapmıştık, sertlikten o kadar uzağız ki. Berkan Kutlu ısıramaz halde, kendisinden geriye ne kalır ki?

Cicaldau da hayalet. Topla buluşmaz, seni hücuma taşımaz, rakip ceza sahası çevresinde etkili olmaz. Nerede kaldı bu adamın bitiriciliği ve gole yakınlığı? Eskiden iyi kötü bağlantı olmaya çalışır, işin mücadele tarafında var olurdu. O da yok, toptan kaçıyor, sorumluluk almaz halde. Hayalet yani, üstelik sevimli olanından da değil. Bu şekilde nasıl hücum oynayacaksın? Taylan Antalyalı'yı ise konuşma gereği dahi duymuyorum.

20 yorum:

  1. (Emre)
    Abi sence de formayi garanti gørmeleri de gerilemelerine yol acmadi mi? Sezon basindan bu yana køtu oynadigi macin ertesine kesilen tek isim Emre Kilic oldu. Digerleri ne kadar køtu oynarsa oynasin bir sonraki mac sahada.

    YanıtlaSil
  2. Takimin en iyisi Kerem'in mac sonu aciklamalarini dinlediysen olayin cogu özguvende bitiyor Kerem böyle diyorsa Berkan neler dusunuyordur kimbilir abi büyük bir mental dusus var, futbolcular kazanabilecegine inanmiyor bunu cözerse Gomis, Pulgar gibi özgüvenli oyuncular cözer baska bir cikis yolu gormuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu böyle ise, düşün işte gerisini :)

      Sil
  3. Sorun oyuncuların yeteneğinde değil. Doğru oyun, doğru sistemde bu oyuncular çok başarılı olurlar. İyi bir takım, iyi bir oyunla birlikte güçlü bir psikolojiye ihtiyaç duyuyor. Oyuncuların çok iyi bir mental desteğe ihtiyacı var. Bugünkü takımın sorunu bu. Bunun sorumlusu da ne yazık ki yönetim. Fatih hocayı da bu konuda eleştirebiliriz ama aslan payı yönetimin. Hepimiz Burak Elmas'ı destekledik, ancak çok büyük yanılgıya düştük. Hiçbir söylediği birbirini tutmuyor. İbra edilmeyeceğini falan da sanmıyorum. Gayet güzel bir şekilde ibra edecekler. Çünkü genel kurulun beklentileri bizlerden farklı. Sosyal medyada bazı üyelerin yaptığı gösterişten öte değil. Şu iklimde bizim Elmas yönetimiyle şampiyonluk falan görme ihtimalimiz yok. 2-3 sene kimse birşey beklemesin. İnşallah kulübün ekonomisini düzeltir. Artık tek beklentim bu. Ama sürecin sonunda Galatasaray taraftar desteğinin bir kısmını kaybeder. Birçoğumuz şimdiden inancımızı, ruhumuzu kaybettik. Burada mevzu başarı, başarısızlık değil. Galatasaray ne ilk kez başarısız oldu, ne de son kez başarısız olacak. Elmas yönetimi ruhumuzu aldı bizden. Galatasaray maçlarında en ufak bir olumsuzluğa dertlenen ben kendi adıma Galatasaray ile ilgili hiçbir şeyi umursamaz hale geldim. Eminim birçok taraftar benim gibi düşünüyordur. Her şeyin hayırlısı olsun. Selamlar, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun mental bence de. Hiçbir zaman da yetenek olmadı. En azından şu aşamada. Taktik, teknik konulardan umudu kestim çünkü. Bizi bireysel kalite ve lider isimler ayakta tutacak.

      Sil
    2. Burak Elmas ile ilgili ligde başarının gelmeyeceği düşünceme katılır mısınız? Bu konuda fikrinizi merak ediyorum.

      Sil
    3. Aylardır aynı şeyi yazıyoruz :)

      Sil
  4. pulgar biraz ağır gibi. nzonzi gibi çıkabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç alakası yok, Pulgar gayet hareketlidir.

      Sil
    2. Nzonzi ve Pulgar o kadar ayri karakterler ki Pulgar'da isyan var en önemli farki o Nzonzi tamamen pasa odakli sakin bir karakter mücadele.adam kovalama gibi ozellikleri düsük Nzonzi'nin.

      Sil
    3. Pulgar, savaşçı da bir 6 numara. Nzonzi pasördü.

      Sil
  5. Kaos ve belirsizlik ortamı takımdaki genel ozguvensizlik hâli oyuncuları kötü etkiliyor. Rakip kim olursa olsun hep sinmiş ve çekingen oynuyorlar. Avrupa maçlarını izlediğimizde bu futbolcuların tavanı hakkında farklı düşünürüz. Durum şu anda tamamen psikolojik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis gibi isimler artık ayıklayacak bizi bu süreçten.

      Sil
  6. Maalesef özguven sorunu yaşıyoruz.Gecen sene aynı sorun Emre Akbaba'da yaşandı.Fatih Hoca ve ekibi dregişecegiz diyerek direk futbolcuları taraftar önune attı.Taraftarda bu konuda sorunlu.Futbolcuları çok baskı altına alıyor ve hemen çöp yakıştırması yapıyoruz.

    YanıtlaSil
  7. Şu an performansı yerlerde olan ve satılsa birçok kişinin sevineceği Cicaldau, bizden gittikten sonra çok başarılı olur, buna eminim. Çünkü tarzını ve neleri yapıp yapamayacağını gördük. Berkan da aynı şekilde. Neden gözümüzün önündeki adamla anlaşmayız, teknik direktörlük konusunda fersah fersah daha mı tecrübeli Torrent? Teknik direktörlük başka bir şey, kariyeri boyunca başarı ile sürdürdüğü görevleri başka... Oyuncu gelişimini ön planda tutan ve büyük potansiyeli olan bir teknik direktör isterdim. Ha takım genç, hoca tecrübeli olmalı deniyorsa... Torrent mi tecrübeli? Dediğim gibi teknik direktörlük başka bir şey, yardımcı teknik direktörlük başka bir şey, rakip analisti başka bir şey... Torrent tecrübeli bir TD değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TD dokunuşu olmalıydı, bu da gelmedi. Yanlış tercihti. Bile bile lades dedik.

      Sil
  8. Oyuncuların sezon başı kampı dahil beri düzgün antrenman yaptıklarını düşünmüyorum. Nasıl yapsınlar zaten 2-3 tane yardımcı hocayla mümkün değil. Var olan hocaların hocalık geçmişleri belliydi, ne bilecekler de ne çalıştıracaklardı. Özel olarak çalışan oyuncularımızın nasıl fark yarattığını görüyoruz (Kerem). Helal olsun çocuğa çabalıyor kendini geliştirmeye hedefi var. Takıma gelen oyuncuların çökmesinin sebebi de budur.

    Torrent sistemi değiştirmeye cesaret edemiyor. Bir kaç maç önceki açıklamasında yoğun dönemi var olan sistemle devam ettirip, yeni denemeleri sonradan yapacağına söylemişti. Ama yemedi. Artık farklı deneme yapıp başarısız olması, hocanın hatası olarak görülecek. Eli kolu bağlı. Önceki maçta değişiklikleri geciktirmesinin sebebi oyuncuların reaksiyon vereceğine inanmasıydı. Düşünsenize ideal kadroyu yaptığınızı düşünseniz ve rakip 10 kişi kalsa neden oyuncu değiştiresiniz ki sahadaki oyuncuya güveniniz varsa. Oyuncuların reaksiyon veremediğini görünce zaten yaptı yapacağına yine bir şey değişmedi.

    Takım sahada 9-10 kişiyle oynuyor. Ortasahada ofansif iş yapacak adam gerekli. Cicaldau 10 numarada bir cacık yapamayacak belli oldu. Soso veya Morutan'ı koyup, Pulgar'ın yanına artık hangisi uyumluysa Berkan, Taylan koyup yola devam etmek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antrenman konusunu bilmem. Avrupa'da tempoda, mücadelede vardı bu takım çünkü. Orada farklı, burada farklı neden olsun. Farklı sıkıntılar oluştu, konuşuldu bunlar da.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir