5 Şubat 2022 Cumartesi

Galatasaray'ın bu saatten sonra oynayacağı her maç zor ve en önemlisi


Galatasaray'ın bu saatten sonra oynayacağı her maç zor ve en önemlisi. Kampı sıfırlama gibi görüp, sıfırdan başlıyoruz gibi düşüneceğiz. Farioli'nin başında olduğu Alanyaspor formda. Çeşitli futbolcularının adı transferle anılsa da kimi takımda kaldı, kimi de bu maç sonu ayrılacak. Galatasaray da yeni transferler yapmasına rağmen, Gomis hazır olmadığını söylüyor. Umarım 15 - 20 dakikada olsa oynayacak durumu vardır. Bu maçta tecrübe ve bitiricilik çok önemli.

Pulgar oynar diye düşünüyorum. Hazır çünkü, beklemenin de alemi yok. Bu işin takıma uyumu falan yok. Zaten ortada uyum sağlayacak bir takım olmadığı için transfer edildi. Kalite dokunuşu lazım, o da Pulgar. Pulgar'ı 11'de bekliyorum ve onun 6 numarada vereceği katkı da sezonun kalanını Galatasaray adına tayin edecek. Pulgar'ı sadece kendisi üzerinden değil, etrafındaki isimleri yükseltme ihtimali üzerinden değerlendiriyorum. 6 numara böyle bir pozisyon. Cicaldau ve Berkan Kutlu gibi isimleri şimdi izleyelim.

Pena
Boey Nelsson Marcao Aanholt
Pulgar Berkan
Kılınç Cicaldau Kerem
Babel

Gomis yoksa, Babel mutlaka sahada olmalı. Hem bağlantıyı sağlar, hem de hücumda kalabilmenin tek yolu bu. Önde top tutabilecek tek isim. Pulgar'ın varlığı da, Cicaldau'yu ister istemez hücuma kaydıracak ve en iyi olduğu yerde oynayacak. Babel ile orada kalabilirsek, Cicaldau'yu ona yakın oynatıp, gol imkanını daha rahat buluruz. Pulgar'a bakacak iş, pas oyunundaki etkisi değerli. Öne geçebilirsek de merkezi kapatmak açısından öne çıkacak.

Berkan Kutlu yerine Cicaldau, forvet arkasına Halil Dervişoğlu da seçenektir. Çok ofansif görünse de, galibiyet ararken iyi seçenek. Gomis'in de 15 - 20 dakika da olsa katkı verebilirse ben bu maçtan umutluyum. 3 puandan fazlası diyorum. Böyle sert bir maçtan alınacak 3 puana çok ihtiyacımız var. Bu bize nefes aldırabilir ve çıkışı başlatır. Kötü ihtimali düşünmek istemiyorum bile. Zor bir fikstür var. Artık ayağa kalkma zamanı.

4 yorum:

  1. En ideal kadroyu yazmışsın. Fazla aksiyona gerek yok. Takımı ayağa kaldıracak bir galibiyet lazım bize. 1-0 olsun bizim olsun. Umarım şu arada savunma problemleri çözülmüştür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pulgar gibi bir isim olmayınca tüm senkron kayboldu. Boey'in yokluğu da handikaptı.

      Sil
  2. Terime babel nedeni ile çok kızardım döndük dolaştık o kadar şey oldu yine takıma babel i koyduk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alanda top tutabilecek başka forvetin yok maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir