2 Şubat 2022 Çarşamba

Geçmişte eleştirdiğimiz ne varsa, bugün çok daha ağırını yaşıyoruz


Galatasaray yönetimi tükeneli çok oluyor. Bunu daha öncesinde söyledim. "Suyun önünde durulamaz" derken, yönetim için de geçerli bir şeydi bu. Çoğu gibi ben de hayal kırıklığı yaşıyorum. Başkan olduğunda kurduğum hayallerle, bugün geldiğimiz nokta arasında dev farklar var. Yarını olmayan bir yönetim olduklarını düşünüyorum. Haliyle de yönetimi düşünerek canımı sıkmama gerek yok. Şu an gemiyi karaya yanaştırması, yani küme düşme hattından kurtulması gereken bir Galatasaray var. Saha içine odaklanmak istiyorum.

Yine de gündemle alakalı bir şeyler yazayım. Her şeyin başı iletişimsizlik. Geçmişte eleştirdiğimiz ne varsa, bugün çok daha ağırını yaşıyoruz. Mustafa Cengiz yönetimini de "kötü iletişim" üzerinden eleştiriyordum. İrfan Can Kahveci / Gedson Fernandes süreçlerini kıyaslayınca ise, Mustafa Cengiz dönemindeki iletişim daha güçlü kalıyor. Orada da transfer başarısızlığı, rakibe kaptırdığın futbolcu var. Yine de süreç içinde sürekli konuşan başkanı görüyorduk.

Burada ise sessizlik. Gedson Fernandes, ülke içerisinde bir takıma gelmemiş olsa sessi kalmaya da devam edecekler. Burak Elmas'ın son açıklamalarını izledik. O açıklamaları bugün değil de, 5 gün önce yapsa bir değeri vardı. Gedson Fernandes öncelikli ihtiyacın olmayabilir, hocan da istemeyebilir. Ben bunlara saygı duyarım. Bence de kaleci, 6 numara ve forvet ihtiyacı, 8 numaranın önündeydi. Ama gidip de istesek alırdık deyip, ilk teklif yaptığınız futbolcu o olunca olmuyor.

Olayın yabancı sayısıyla da alakası olmadığını düşünüyorum. Çıkın konuşun. Benfica bunları istedi, bunlar bizi aşıyor deyin. Ya da planımız şu, böyle düşünüyoruz diye söyleyin. İş bitiyor, ortada hoca bir hayal kırıklığı var. Sonra açıklama yapma gereği duyuyorsunuz. Haliyle de söylediklerinizin bir anlamı kalmıyor. Yarınınız yok, bunu biliyoruz. Ben bu saatten sonra elimde ne var ona bakarım. Saha içine odaklanmak zorundayım, kurtarılması gereken bir takım var. Ben kurtaracağım anlamında söylemiyorum, elbette böyle bir gücüm yok. Odağım bu yönde olacak sadece.

Yarın adına hala bilmediğim, ne olacak diye düşündüğüm birçok konu var. Luis Campos konusu mesela, hala bende tam olarak cevap bulamadı. Başkan, gelecek sezonu planlıyoruz diyor da, orada dahi bazı çelişkiler var. İletişimsizlik kötü. En başta söylenecek şeyler, en sonda söylenince, taraftar da beklentisini ayarlayamıyor. Öncesinde konuşun, ona göre beklenti oluşsun. Burak Elmas ayrıca dün onu başkanlığa taşıyan her olguya saldırır halde.

37 yorum:

  1. Gedson iyi futbolcu.Ama Benfica'da 23 kişilik kadroya giremeyen bir oyuncu için bu kadar baskı yapılması da tuhaf.Ghezal ve Roseir transferi ile Beşiktaş büyük hata yaptı.Çok yüksek ücretler verdi ve bu sezon ikisinden de tam verim alamıyor.Maalesef ülke futbolumuz o kadar geri ki avrupada tutunamayanlar ve istenmeyen oyunculara milyonlar veriliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 numara diye saplanıp kaldık. oysa 4231 düzeninde taylan berkan çiko ve gedson yeterli olurdu. büyük hata yaptık.

      Sil
    2. "istesek alırdık" diyor :) 6 ay içinde tarihin en kötü başkanı oldu adam eşi benzeri yok.

      Sil
    3. Benfica'nin orta saha rotasyonuna ve oyuncularim fiyatlarina bir bakmani tavsiye ederim orada Berkan ve Taylan ile rekabet etmiyordu Gedson.
      Besiktas belki Ghezzal'da hata yapti ama Gedson'da hata yapmadi zaten seneye bekleyip görecegiz muhtemelen icerde dişarda bizi yeneceklerdir, kadro planlamasi olarak bizden cok daha ilerideler 8 numarayi da kapattilar kalici olarak. Biz hic alamayiz da Gedson ayarinda bir futbolcuyu zaten bir daha bulup kimse getiremez bu ekonomik durumda firsat transferiydi kesinlikle.

      Sil
    4. Sen Gedson'u Tottenham'dan sonra kiraladin, Türkiye'de böyle dripling yapabilen ikinci bir oyuncu varsa yazin ben bilmiyorum, Besiktas tarihinin en potansiyelli oyuncusunu aldi kardesim bizim yönetimim yaptigi en buyuk vizyonsuzluk kesinlikle.

      Sil
    5. Öyle bir Wonderkid ki ne totenham da ne benfica da olamıyor bir türlü ama ne hikmetse Wonderkid :)))))

      Sil
    6. Gedson'un kullanma kılavuzu Fatih Hocada olabilir. Bana da ilginç geliyor, biz dışında bir talibin çıkmaması. Çok değerli potansiyel, gelsin isterdim. Ama tarihin en potansiyellisi yorumları hata.

      Sil
  2. Direkt Gedson transferi icimize oturdu abi bu kadar skandali kimse kaldiramaz. Nelson'a 7.5 milyon, Berkan'a 4.5 milyon Euro verenler Gedson'a 6 milyon Euro bulamadilar mi zaten 1 milyon'u simdi ödenecekti pesin de degil taksitli alindi, bilmiyorum abi gercekten kimse kusura bakmasin taraftari magdur ettiler, psikolojik olarak yine travma, Gomis transfer haberine bakmadim bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın 6 mı istiyorlardı peki? Şu an düşmüş fiyat bu. Bir de dediğin gibi herkese bu paralar harcanıyorken, Fatih Hoca demedi mi onu değil, bunu öncelikle alın diye. Suç herkesin burada.

      Sil
    2. Bence Fatih Hoca ozellikle istiyor diye de alinmamis olabilir iceride inanilmaz bir cekisme ve kirli menajer oyunlari var. Ogan Tarhan'i Ahmet Bulut'u ışıtan Gün'ü hepsi cok tehlikeli zaten bu bizden ekmek yemis Ahmet Bulut'un bize yaptigi kacıncı olay sayısını unuttum o da ekmegine bakiyor diyecegim ama cok net bir yarası var bizden bu adamın ogrenmeye calısacagım.

      Sil
    3. Hiç zannetmiyorum. O vakit Cicaldau, Morutan gibi isimler niye alındı?

      Sil
    4. O zamanla su zaman arasinda daglar var abi o zaman Ogan Tarhan yasakliydi kulube giremiyordu su an kulup Isıtan Gün ve ekibinin neleri cikti baskan hala arkasinda durdu bunlarin.

      Sil
    5. Dağı falan yok abi, yazın gayet hocanın istediği hamleler yapıldı.

      Sil
  3. insanlara transfer nöbeti tutturacak kadar ne oynamış ne yapmış anlamadığım futbolcu. süre alamayan maç eksiği hat safhada olan bu lig için fazla yumuşak olan fiziği yetersiz tecrübesi bir oyuncu. bize bu saatten sonra çoluk çocuk değil işi bilen görmüş geçirmiş sağlam ayakkabı kaşar bir ortasaha lazım. cicaldau gibi kaybolan adam varken gedson'lı ortasaha fazla yumuşak fazla efendi olur. max 32-33 yaşında maç eksiği olmayan milli takımında oynamış/oynayan bir profil gerek. galatasaray'ın ortasahası (6'sı 8'i) tecrübeli kaşar isimlerden oluşmalı her zaman ama her zaman.
    gedson istenirken FT vardı, yanlış transfer olacaktı, torrent doğru olmayana izin vermedi takdirimi kazandı. yedek yerli sağbek hamlesiyle transferi noktalarız, mecburen berkan'a kaldık sezon sonuna kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncelerinin mantıklı tarafı var aslında daha basit düşünürsek Galatasaray da 6 ve 8 numaralı konumlar tecrübeye dayalı olmalı. (Alp

      Sil
    2. 6 da 8 de genç olabilir, ben orada değilim. Oyun tarzına uysun yeter ki.

      Sil
  4. ilk defa gsli olmaktan utanır hale geldim. bu şeref senin elmas.

    YanıtlaSil
  5. rize maçında gedson şov var izleriz artık.

    YanıtlaSil
  6. Sosyal medyada takip ettiğim spor sayfalarını takipten çıktım Burak Elmas'ın bende ki tek artısı bu. Sezon başı Okan kiralanırken geri alma maddesi koysan Penaya para vermeyeceksin(adamın maaşı var sonuçta). Bu hengamede şunu da atlamamak gerek biz kimi aldıysak veya sattıysak başkaları duyurdu 2 3 gün sonra resmi duyuru oldu yani iletişimin her aşaması beceriksizlik dolu. Yazılacak onlarca kötü şey var ve istifa etsinde bitsin ile olmuyor geleceğe de zarar vermeye başladı. Daha fazla zarar vermeden gitsin de kurtulalım. Bundan sonra dinozor düşünemeyen kim varsa umarım o başkan olur diğerleri yalancı çıkıyor onu anladık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş en başa gidiyor. Kiralamanın mantığı vardır. Bedelsiz kiralama yapıyorsun, geri çağırma madden nasıl olmaz?

      Sil
  7. Başkan daha 1 ay olmadan inandırıcılığıni kaybetmişti aslında. Şuan uzatmaları oynuyor. Ama bir kinuda kendisine hak veriyorum. Sosyal medya yönetimleri bu kadar etkilememeli , yönetimleri değiştirmemeli ve yeni başkan seçmemeli. Kendiside bu şekilde gelmesine rağmen bu konuda haklı. Galatasaray bu kadar aciz bu klüp olmamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum herhalde artık taraftarda sosyal medyadaki salak saçma (satılık!!) taraftar hesaplarının gazıyla birilerini destekleme, birilerini linç etme olayının ne kadar boş bir iş olduğunu anlamıştır.

      Sosyal medyanın gazıyla büyük destekle geldi işte gördük başkanı! Her dediği proje hikaye çıktı. Zaten kontrolü de kaybetti artık.

      Sosyal medyanın demesiyle transfer yapıyorsan / yapmıyorsan , oyuncu satıyorsan / satmıyorsan, sözleşme uzatıyor / uzatmıyorsan zaten senin orda ne işin var.

      Seversin sevmezsin ünal aysal'dan sonra 1 tane başkan çıkmadı yumruğu masaya vurup da Galatasaray'ın hakkını savunacak. Çaykur rize denen soytarı takım bile seninle dalga geçiyor düştüğümüz hale bak.

      Neymiş ali koç ve ahmet nur çebi ile felan transfer de fairplay anlaşması ha.

      Al sana fairplay :)

      Şu saatten sonra yeni , genç birisinin de başkanlık şansı kalmadı gibi bişi artık.

      Eldeki adaylardan da en mantıklısı eşref hamamcıoğlu gözüküyor. Campos ile çalışıp bütün yetkiyi kim ona verecekse o gelsin artık. (oyuncu satışı , kadro mühendisliği , teknik adam seçimi)

      Sil
    2. Sosyal medya yönetimleri etkilememeli de, Burak Elmas da sosyal medya desteği ile gelmedi mi :) Şu an kendini getirenlere savaş açmış durumda.

      Sil
  8. Gedson'un Besiktas'a transferinin tek olumlu yanı Burak Elmas hakkinda acaba diyenlerin de fikrini kesinlestirmesi ve yönetimin ipinin cekilmesi olacaktir, bu transfer yönetimi götürür, taraftardan bu kadar uzak bir yönetimin yaşama şansı yok orası kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Acik søyleyim bende acaba diyenlerdendim. Tek tarafli olmamak lazim diye dusunurum hep. yillik ucretleri dusuk tutup takimin yillik giderlerini son 20 yilin en dusuk seviyesine indiren tek ve ilk yønetim. Ki bunu kendilerinin imzasi olmayan Babel, Diagne ve Feghouli gibi kontratlar varken yapabilmek. Aslinda yillik maaslarina pek bakmadan oyuncu isteyen Fatih Terim'e Ghezzal ve Elneny'yi veto etmesi de cok doğru adimlardi. Teknik ekibi guclendirmek istemesi, ve bunu istemeyen hocayla yollari ayirmasini da dogru buluyorum. Sahsen surekli kavga arayan ve her maglubiyet sonrasi hakem konusarak baska gerceklere gølge dusuren yøneticilerden de biktim. Oyuzden sessiz sakin tavrını begeniyorum. Ama su an Gedson aciklamalari fiyasko. Alamadiktan sonra istesek alirdik demek klasik turk kulup yønetici aciklamasi. Hic aciklama yapmasaydi daha iyi olurdu..

      Sil
    2. Ben takımın gençleşmesini sevmiştim, değerliydi. Futbolcular da gayet potansiyelli. Araya birkaç tecrübe hamlesi olabilirdi, eldeki tecrübelerin maalesef kendine hayrı yoktu. Ghezzal / Elneny maliyetleri o gün için bence de veto edilesiydi.

      Sil
  9. Burak Elmas siyasete Fatih Terim'i feda etmistir. Rize Baskani Tahir'in aciklamasini gorurseniz Galatasaray ve Rize sorunlari cozmek icin masaya oturdu ama bazi kisiler bunu engelledi. Burak baskan ise bunlara gerekeni yapti dedi. Bu dedigi kisiler Rezzan Epozdemir ve Fatih Terim elbette, onceleri konduramiyordum ama arastirinca son olaylari da gorunce emin oldum, menajer ve siyaset iliskileri coo kirli bunlarin hatta eski yonetim bile cok daha iyiymis, hakkini yemisiz.

    YanıtlaSil
  10. İrfan can ile gedson transferileri arasında sadece iletişim farkı yok hatta hiçbir kıyas yapılmaması lazım. İrfancanda 7,5 teklifimiz fener tarafından 11+ futbolcu teklifine mağlup olmuş başkanımızda çıkıp bu paralar etmez masadan kalktık diyip fenere ederinin 2 -3 katı fiyata itelemiştir. Gedson ise ederinin 1/3 fiyatına 5 taksitle direkt rakibine gitmiş ve sen yabancı sınırı diye adamdan vazgeçiyosun kardeşim 1 aylığına alma kaleci o zaman, diagneyi feshet forvet sıkıntın yok zaten para kaybı olmasa diagne kabul eder bu işin bahensi yok, iddaa ediyorum berkan gedson cica ortasahasında 6 eksikliğini böyle hissetmezdik, ayrıca bu rezillik benim için küme düşmeye yakındır. Tiksindiğim beşiktaş adamı alıyor ve rizede kiralıyor başkanlarıda dalga geçiyor xxx klubü diye, yeter içine ettiniz takımın. Işıtan gün denen adamın ortağı mustafa kapıyı lillee götürüyor bizde buna futbol şubesini emanet ediyoruz heralde gençleri rahat götürmeleri için yazık yazık yazık. İlk defa bir gs başkanı için seçimi izleyip kazandılar diye sevindim herkes gibi ama seçim sonrası ile 37 yaşına kadar gördüğüm en kötü gs yönetimidir rakipleri özhan canaydın sportif başarısızdı ama hakeme düsük astıracak kadar şahindi, dursun özbek bile ahmet bulutu kandırdı 😄 2 sene şampiyon olan takımın iskeletini dengeli kurulmasında başkandı sözüm ona istifa edin gidin kayyum olsa ancak bu kadar olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyas değil bu, örneklendirdim. O günkü iletişim ile bugün arasında çok fark var. O gün de iletişimi eleştirirken :(

      Sil
  11. Maliyeti yüksek gibi gözükse de oyuncunun alınması bana mantıklı geliyordu. Berkan gibi romen oyuncularımız gibi isimlere 5,6 milyon euro verdiğimizi görünce Gedson a neden veremeylim. Elde patlama ihtimali olsa da yetenekli ve son dönemde ülkeye kolay kolay gelemeyecek oyunculardan birisi. Tutarsa çok büyük bir kazanım olur. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da mantıklı geliyordu da o gün paran vardı, bugün yok.

      Sil
  12. 2- Oyuncunun özellikle Rize spor'a kiralanmasını subliminal bir mesaj olarak algılıyorum. Beşiktaş'ın da karakter konusunda sınıfta kaldığını düşünüyorum. Alp)

    YanıtlaSil
  13. Doksanların başında futbolu gazeteden takip edenler bilirler ne manşetler ne haberler yapılırdı..Sene 2022 maalesef değişen bir şey yok, kafa aynı kafa, aynı manşetler her yerde....kimse de demiyor ki 2 ay izleyelim ona göre konuşalım....yönetim kumar oynuyor, kötü de oynuyor, muhtemelen masadan kalkacak zaten biliyoruz..ama daha ligde doğru dürüst sezon oynamamış gedson a yapılan muamele nedir arkadaş ya? bjk aldığı rakama satarsa iyidir bence...ve de her muhabirin ağzında aynı laf; gs ölmüş bitmiş filan...arkadaş, seçime gidilmesini isteyen grup bunu doğrudan çıkıp dile getirebilir, neden medyada yaygara çıkartılıp duruyor ? dört koldan yersiz bir telaşa sürükleniyoruz...lütfen biraz durup nefes alalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günü kurtaralım da, yarını sonra konuşuruz :(

      Sil
  14. Öncelik değildi... gelip direkt katkı yapabilecek oyuncuların alinmasi daha mantıklı olurdu. Gedson Beşiktaş'a hayırlı olsun ne diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de değildi ama gelse de güzel olurdu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir