6 Şubat 2022 Pazar

Gereksiz ve saçma bir algı oluşturulduğunu söylemiştim


Pena'ya son dakikada atılan, saçma sapan bir geri pas vardı. İsmail Çipe, Fatih Öztürk gibi kalecileri geçtim, o an sahada en iddialısı da olsa hata yapmaya çok müsait bir an. Pena ise oradan topu çıkarttı ve attığı pas da Galatasaray hızlı hücumuna dönüşmek üzereydi. Ayakları iyi, bunu zaten biliyorduk. Hatta ayakları beklediğimden de iyi. Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu yerine orta saha oynasa eminim ki daha iyi oyun kurar. Öyle bir pas kalitesi.

Burada konuşulacak konu "kaleci" kalitesi. Benim için orayı doldurması yeterli olacaktı ki, onu da aldım. Pena ile bu süreci rahatlıkla geçebiliriz. Kaleye gelen 5 şutta 4 kurtarışı var. 2'si üstüne geldi diye eleştiriliyor da, kimse tuttuğu yeri konuşmuyor. Bazı genç kuşaklar Taffarel'i izlemiş olsa hiç beğenmezdi demek. Şu performans, üzerine gelen 2 şut diye indirgenemez. Orayı gayet iyi doldurdu ve güven verdi.

Yaşı genç ama çok soğukkanlı. Pas anında hata yapmıyor, sorumluluktan kaçmıyor, kalesinden doğru anda çıkıyor. O zamanlama işinden de çok çektik. Pena o konuda çok risk almaz görüntüsündeydi. Potansiyeli var yani, Xavi boşuna bu çocuktan vazgeçmiyor. Gelecek sezondan itibaren Ter Stegen'in yedeği Pena olacak ve belki ilerisi için onu hazırlayacaklar. Zaten bize de Barcelona A takımından geldi, B takımından değil.

Gereksiz ve saçma bir algı oluşturulduğunu söylemiştim. Transfermarkt verilerine bakıp, bu sezon B takımında az maç oynamış, tercih edilmemiş deniyordu. Adam o sırada A takımında yedek kaleciydi, bunu bilmiyor ya da araştırma gereği duymuyorlar. Mevzu algı üretmek ya, ne gerek var. Abartıldığı kadar kötü kaleci olmadığını herkes görmüştür. Elbette ilk maç, biraz daha gözlemlemek lazım ama o algılar çok yanlıştı. Eleştirilecek tek konu "daha tecrübeli bir isim olabilir mi" üzerine olurdu ama orada da maliyet konuşur işte. Kira bedeli yok, çok düşük maaş. Daha iyisini bulamazsın.

12 yorum:

  1. Yabanci kontenjani doldurmasi harici tek elestiri yapilamayacak transfer ve dedigin cok dogru uzerine geldi denen sutlarda durdugu yerde Ismail durmayacakti ve yine kaybedecektik bunu anlayamayan ve olumsuz yorum yapan kisiler hali sahada bile oynamamis kisilerdir ancak.
    Yedekte Pena olsaydi en az 6 puanimiz daha vardi, gercekten cok iyi potansiyel hatta Barca'da yapamazsa direkt takip edilip ileride alinabilecek bir kaleci ben begendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doldursun abi, yapacak bir şey yok. Alabileceğin bir yerli kaleci yoktu.

      Sil
  2. Daha iyisini bulurduk hem de yerli ama sene başı Giresuna kiralık verdik :) Pena kaleyi böyle doldurmaya devam etsin benim için kafidir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bugünü konuşuyorum. Olmuşla ölmüşe çare bulamam :)

      Sil
  3. Tabi birkaç maç sonra daha net konuşuruz ancak ben araştırmanı ve yorumunu çok beğendim. Doğru şeyler söylemişsin tamamen katılıyorum. Alp)

    YanıtlaSil
  4. Pena doğru transfer, seneye bu profilde benzer maliyetlerle başka bir yabancı kaleci alıp Okan ve Batuhan ile rotasyona sokabiliriz, Okan ve Batuhan da bundan rahatsız olmaz. Muslera'nın kontratı artık bizim için lüks. PVA için aynı şeyi söyleyebiliriz, Torrent'in sistemine uyup uymamasının dışında, maaş politikasında taviz vermememiz, vereceksek te bunu özel oyunculara saklamamız gerekir. Ancak bu sene özelinde, Sacha Bey ve PVA bizim için en kritik oyuncular, bu oyunculardan maksimum verim alacağımız bir sistem bulmalıyız çünkü alternatifleri yok, PVA'ya 1.9M euro ödeyip onun yerine Ömer'i kullanmak aptalca olur. Üçlü savunmaya dönüp savunmanın önüne 2 defansın orta saha koyarak PVA ve Boey'in hücum özelliklerini maksimum düzeyde kullanmalıyız. Bunun için bence bazı maçlarda Kerem'i ikinci forvet veya forvet arkası kullanmayı veya yedek bırakmayı düşünebilmeliyiz. Keremin yerine Halil'i kanat forvet veya Morutan'ı daha iç oyuncusu gibi kullanabiliriz, sağ tarafta ise Cicaldau veya Emre'yi oynatır ve PVA ile Boey'e çizgiyi kullandırabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, artık seneye direkt olarak yerlilerle devam ederim. Kontenjan bunu istiyor maalesef.

      Sil
  5. Umarım Galatasaray'a gelen her futbolcu gibi o da düşüş yaşamaz birkaç hafta sonra.

    YanıtlaSil
  6. Batuhan şen vardı alt ligde kiralık en azından kontejan açılması açısından cagrilabilirdi iyi bir performans sergiliyor şu anda,
    Antalya li

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle çağırmalar kolay olmuyor, sözleşmesinde madde yoksa hakkın yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir