21 Şubat 2022 Pazartesi

Göztepe 2-3 Galatasaray, işte bu yüzden Gomis


Acilen kazanmak gerekiyordu. Israrla yazıyordum ya, iş taktik tekniğin dışına çıktı. İyi futbol beklentim zaten yok. Kazanmak zorundaydık, çok da dramatik şekilde kazandık. Umut veriyor muyuz derseniz, elbette cevabı hayır. Bu galibiyet ne getirdi dersek, biraz öz güven, fazlasıyla da nefes. Rizespor maçında da 3 puan gelirse, "ligde kalabilme" kabusundan uyanacağız. Biraz da "lider karakter" meselesi. Gomis'le bu virajı dönüyorsun.

Kimi kötü penaltı attı diyor da, o anlarda şu penaltıları atabilmek yürek ister. Kaybetme psikolojisinin içindesin, herkesin eli ayağı titrer halde. 2-1 geridesin bir de, düşme hattının tam anlamıyla içine giriyorsun. 2 penaltıyı da bana göre çok rahat attı ve 3 puanı getirdi. Bunun yanında bir de seni hücumda tutuşu, liderliği, yaktığı ateş seni hayata döndürdü. Gomis, Emre Kılınç, Cicaldau hamleleri Galatasaray'ı hücumda var eden işler.

İlk yarıdaki taktiği sevmedim. Topu rakibe verir, geçiş düşünürsün de, bu denli imkan da tanımazsın. Topu rakibe vermek, hücumu tam anlamıyla unutmak anlamına gelmemeli. Golü de erken bulunca, skoru koruma psikolojisine maçın başında girmiş olduk. Göztepe üzerimize çok rahat geldi ve özellikle kanatları iyi kullandılar. Sağlı sollu orta yedik, Nelsson'un insan üstü çabası olmasa hiç ayakta kalamayacaktık.

Hadi bir şekilde golü yemiyorsun da, 2 tane saçma sapan penaltıyla geriye düşmenin de açıklaması yok. 2 benzeri penaltı ve daha ağır şeyler yazmak istemiyorum. Oradan geri dönebilmek meseleydi diyerek, önümüze bakacağız. Orada da soru şu. İlk 11'de Emre Kılınç, Cicaldau, van Aanholt ve Gomis gibi isimler olamaz mıydı? Halil Dervişoğlu tüm maçta sadece 4 pas yapmış. Babel'i bekle eşleştirerek uzun topları alayım demişsin ama başarılı olamadın. Tam tersi, Ndiaye'yi Ömer Bayram karşısında bu tarzda kullanarak etkili olan rakip vardı.

İlk yarı büyük fiyasko. 2. yarıda ise değişiklikler sonrası biraz olsun hücumda kalmaya çalışan bir Galatasaray var. Torrent, kendine formasyon değişikliğiyle çıkarım yapıyor da, bence maçı döndüren olay Gomis gibi bir ismin varlığı. Emre Kılınç, Cicaldau gibi isimleri de kazanman gereken bir maçta kullanman gerekiyor. Emre Kılınç da sağ kanada can katıp, seni taşımaya çalıştı. Hatta o oyuna girince, Omar da hücumu düşünür oldu. Babel'in arkasını doldurmakla, Emre Kılınç'ın arkasını doldurmak farklı şeyler.

28 yorum:

  1. Emre kılıç, Cicaldau ve Gomis bu takımda direk oynamalı.Halil geçtiğimiz yılı mumla aratıyor. Babel neden oynar onu anlamıyorum.Mohammed ve Gomis dönüşümlü oynayabilir.Kötü oynadık ama kazanmak,özgüven ve rahatlama için çok önemliydi.Nelson çok iyi bir oyuncu.O olmasa bugün 3-4 yerdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaosa dön, yetenekli ve iyi isimleri 11'e diz. Kurtuluş bu :) Futbol beklentim zaten yok.

      Sil
  2. Babel-Halil-Mostafa-Kerem ile maça başlıyorsun ve maç sonu basın toplantında rakibin üçlü hattına 1,5 kişiyle hücum ettik diyorsun, sonra da bu oyuncularla değil oyun planıyla ilgiliydi 4-3-3'e geçince etkili olduk diyorsun, Babel- Halil-Kerem den yarım kişilik bir hücum katkısı aldıran planı nasıl yaptın? Kayseri maçı sonrası toplantıda da aynı şeyi söylemişti, o zaman da Feghouli-Cica değişikliği ile maçı döndürebilmiştik. Babel ve Feghouli ile olmayacağını kabul etmeyecek gibi Torrent. Kadroyu görünce tek umudum Babel'i hedef santrafor gibi konumlandırma ve Halil'i sağ kanatta düşünme ihtimaliydi, hayal kırıklığı oldu. Emre Kılınç ve Cicaldau ile başlaması gerekirdi. Ama nihayetinde önemli olan 3 puan, öyle veya böyle üç maçtır yenilmiyoruz ve ilk kırılma maçımızı kazanmayı bildik. Haftaya Rizeyi de yenersek takımın üzerindeki stres biraz azalacaktır. Gomis-Morutan-Cicaldau-Emre-Kerem hattını aynı anda ilk 11'de görebilecek miyiz merak ediyorum, ne kadar zor olabilir? Defansın önünde de Taylan yerine Berkan'ı tercih ederim. Savunmaya bu kadar önem veriyorsak solda Boey sağda Omar ile oynayabiliriz, ama orta sahada yetenekli ve hızlı düşünen oyunculara ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarıdaki değişiklikler seni yükseltti. Direkt öyle başlasan, belki hücumda daha fazla var olup sonuca gideceksin. Babel ile hala kanat ısrarı akıl almaz.

      Sil
    2. Bu sefer teknik adam dokunusu gördük ve Emre Kilinc her mac oynamali, Nelson ile beraber mukemmel oynadilar, Omar da cok mucadele etti helal olsun.

      Sil
    3. Ben yine çok büyük bir dokunuş görmedim :)

      Sil
  3. Cicaldau her ne kadar beklentilerin altinda kalsa da her mac kaleyi tutan iyi bir sutu oluyor, Gomis'in ise bu takimi kurtaracak maclari oynayacagini yazmistik kim ne derse desin Falcao haricinde penaltilarda hep sorun yasadik bence liderlik gorevini yapti Gomis zaten bunun icin geldi ayni Fener'i Valbenua'nin kurtardigi gibi bir sezon yasiyoruz.
    Son olarak Taylan'a deginmek istiyorum ve hep soyluyorum fundamental'i cok eksik topu nasil karsilayacagini da bilmiyor maalesef bu kendi hatasindan yedirdigi 5. Gol sanirim onun da istatistikleri ortada dolasiyor ya baska takimda kiralik oynayip pisecek ya da biz bu seviyeden yukari cikamayacagiz Taylan gibi oyuncularla, futbol duygusallik kaldirmiyor ne yazik ki Taylan bu seviyede oynayamiyor ne zaman hata yapacak diye bekliyoruz resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gole yakın oynatırsan, gole yaklaşır. Bu adam biz alırken forvet arkası ve gol temelli oynuyordu. Fatih Hoca onu orta sahanın derinliklerine aldı ve oyununu değiştirmeye çalıştı.

      Sil
  4. Ben maçı izlemedim de omar nasıl oynadı?

    YanıtlaSil
  5. kayseri maçını 4-5 golle kazanmalıydık. olmadı. bugün de ilk devre çok kötüydük. ama 3 puan aldık. olur böyle şeyler.

    gomis arabistan'da penaltı atmayı öğrenmiş galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da aslında çok kaçırdı :) İş biraz penaltının kritikliğiyle alakalı gibi geliyor bana.

      Sil
  6. Rakip takım 2-1'den sonra oyununu değiştirip tamamen kapansa bu maçı da kazanma şansımız yoktu neredeyse. Maestro'nun oyun felsefesi bizim işimize yaradı. Kazandık ama oyun yok. 1. Planımız hiçbir işe yaramıyor. Takımda oyun anlamında gelişme olmadığı gibi geri gidiş var gözle görülür biçimde. Daha gerisi olur mu dememek lazımmış oluyor ne yazık ki. Kazanılan maçtan sonra insanın içinde az da olsa umut olur ama benim düzelmeye dair hiçbir umudum yok. İlk yarıda Göztepe'nin Galatasaray'a uyguladığı baskıyı Manchester City Norwich'e filan uyguluyor. Bu durumdan ben taraftar olarak utandım. Yönetim, teknik heyet, sahadaki futbolcu utanmıyorsa büyük sıkıntı var demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben artık oyun beklentisiyle bakmıyorum olaya. Bir şekilde kazanalım da, varsın bireysel yeteneklerle ayakta duralım :)

      Sil
  7. Pulgar ile birlikte cicaldau ve berkanlı bir üçlü orta sahada ısrar edilmesi lazım bu saatten sonra taylan dan hayır gelmez

    YanıtlaSil
  8. Takımın saçma sapan bir oyun kurgusu var. Önceden söylediğin gibi kaos futboluyla bu sezonun biteceği belli. Büyük takım gibi oynamıyoruz inanç yok. tat yok, güzel bir oyun yok ne yaptığımızı çözemiyorum. Gomis başka bir insan, başka bir futbolcu çok kritik anlarda devreye girdi işi bitirdi herkesin atacağı penaltılar değildi klas'ını konuşturdu. Torrentle olur mu derseniz olmaz da nerede son bulur kestiremiyorum. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaos zaten bugünün aracı. Şu zamanda iyi futbol aranmaz.

      Sil
  9. Torrent nasıl bir rakip analistiymiş ya, bu kadar mı kötü analiz edilir... Daha kendi takımını analiz edemiyor ki. Babeller, Ömerler(sol bek). Şimdi satır satır yazmaya gerek yok oyun içi T.D dokunuşlu hataları vs. Sen zaten çok güzel yazmışsın, özetini geçmişsin. Ben şimdi şunu düşünüyorum, bu adamın tazminatı da az değil. Gelecek sene de bununla asla yürümez. Yönetim desen ne olacak. Son yıllar hep kaos. Eskiden yarardı. Artık komple kötü anlamda yaşıyoruz. İşin kötüsü camiada bizi toplayıp çıkaracak ölü toprağını atmamızı sağlayacak bir isim göremiyorum. Teknik direktör ve futbol bir şekilde yoluna girer, ama önce doğru yönetimi bulmak lazım. Maalesef bizim en büyük sorunumuz senelerdir yönetilemiyor oluşumuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ona takılıyorum. Sürekli rakipler izleniyor da, maç planları (Trabzonspor hariç) olduğu gibi yanlış.

      Sil
  10. Maçı kazandığımıza sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Kaybetsek küme hattında olacaktık ama Torrent gidecekti. Campos ve Sensibile'nin artık el atma zamanı geldi. Hazırlık maçlarıyla beraber 8 maç oldu ve zerre gelişim olmadığı gibi takım psikolojisi de çöktü.

    YanıtlaSil
  11. Umarım bir daha Halil demezsin. En son verilen penaltıda Halil kenarda vurdum duymaz. Net Galatasaray oyuncusu değil. Ömer Bayram en azından elinden geleni yapmaya çalışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil ilk 45 dakika 3 kere topla bulusmus, rakamlar korkunc bir de 10 milyon Euro isteniyordu iyi ki gaxa gelip almadik gecen sezon.

      Sil
    2. Halil'in bir de son penaltiyi kazandigimizda kulübede oyundan ciktigina uzulen goruntüleri var tamamen kendi kariyerine odaklanmis Galatasaray'i bitirmis kafasinda zaten.

      Sil
    3. Halil Dervişoğlu, özellikle Fatih Hoca gittikten sonra hayal kırıklığı. Saldı çünkü, belli ki kafasında bitse de gitsek var.

      Sil
    4. Bence de saldı zira herkesin cok istedigi bir oyuncu olan Gedson bile alinmamisken yogunlukla Fatih Hoca'nin istedigi Halil'in alinmasi hele de Brentford'un istedigi fiyatlara cok zor ihtimal o bakimdan motivasyonu da kaybolmus olabilir, gecen sene yine heyecanlandiriyordu da bu sene tam bir hayal kirikligi oldu.

      Sil
    5. Salan adama da artık şans vermemek, hatta kadro dışı bırakmak gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir