27 Şubat 2022 Pazar

Göztepe deplasmanında gelen galibiyet bizi hayata döndürdü


Önümüze bakıyoruz dediğim şu süreçte, Göztepe deplasmanında gelen galibiyet bizi hayata döndürdü. Rizespor maçını da kazanırsak, iyice nefes almış olacağı ve "düşme" sözcüğünü büyük oranla sözlüğümüzden atacağız. Yaşanan hadiseler de malum. Tam anlamıyla hayata dönme maçı. Güzel, keyifli bir galibiyete ihtiyacımız var. İyi oynamadığımız doğru olsa da, asıl sıkıntı özgüven tarafındaydı. Bunu da Göztepe deplasmanında gelen galibiyetle birlikte aşmışızdır diye düşünüyorum.

Halil Derişoğlu, Morutan, Arda Turan ve Muslera kadroda yoklar. Muslera, sakatlığı yüzünden tabii. Arda Turan'ın bu saatten sonra kadroya dahil olabileceğini düşünmüyorum. O konuda konuştuk. Takım ateşten gömleği giyeceği maç öncesi başka havalardaydı, liderlik yaptığı yok yani. Semih Kaya ve Gomis gibi isimlerin liderliğinde ilerliyoruz. Arda Turan'a ihtiyaç da yok. Fatih Hoca sonrası salan, bitse de gitsek moduna giren her futbolcu için bu yorumu yapıyorum.

Halil Dervişoğlu da onlardan biri. Fatih Hoca gittiği günden bu yana kafası burada değil ve iyice saldı. Son Göztepe maçındaki ruh hali de her şeyi açıklar nitelikte. İsyan etmez, gole sevinmez, sahada ruh gibi dolaşır. Zaten kiralık. Sezon bitse de bir an önce gitsem, önüme baksam diyor olabilir. Dilediğin kadar yetenekli ol, bana bir faydan yok. Potansiyelini sorgulamıyorum, gayet iyi futbolcu. Ruh hali söz konusu ve şu an takıma zarar vermekte.

Oynamak istemiyorsa da, yerine oynamak isteyen oynayacak. Cicaldau olur, Feghouli dahi olur. Ben yine Halil Dervişoğlu'na dönmem. Morutan konusunda ise nedir, ne değildir bilmiyorum. Ne olduğunu bilmediğim için de keskin yorumlar yapmak istemiyorum. Sorun çıkardığına inanmıyorum, zaten içine kapanık, sorunsuz bir futbolcu. Belki düzene uymuyor, çok şahsi hareket ediyor, gerekli gelişimi göstermiyor. Torrent gözünden bakmaya çalışıyorum.

Yoksa bana kalsa şans bulmalı, ısrar edilmeli. Ne olursa olsun, zaten işlemeyen hücumunda tek başına fark yaratabilecek bir futbolcu. Ligin ilk yarısında da çevirdiği, kazandırdığı, kilit açtığı maçlar oldu. Geride bırakmamak, ısrar etmek lazım. En azından kulübede tut. Biz ise maç kadrolarına almıyor ve futbolcunun potansiyelini öldürüyoruz. Morutan da yarın öbür gün Yunus Akgün gibi x kulübe gider, sonra da "ya ne futbolcuymuş, biz neden kullanamadık" deriz.

6 yorum:

  1. Morutan'a çok az şans verdi Torrent. Hatta şans verdi bile diyemeyiz. Diğer isimlerin hiçbirine itirazım olmaz.
    Halil'e hiçbir şey diyen yoktu. Taylan ve Berkan'a yapılan saldırıların yarısı bile yapılmadı mesela kendisine. Bu kadar çökmesi saçma olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdmanlarda ne dönüyor bilmiyorum tabii. Neden yetersiz gördü bilmiyorum.

      Sil
  2. Morutan'ı hiç uğruna kaybetmeyiz inşallah...Elimizdeki yerlilerin de son durumlarına bakacak olursak, bu sezonu bir sağ salim tamamlayalım da... Yapacak ilk iş kaliteli yerli rotasyonuna sahip bir kadro kurmak olmalı. İyi bir Emre Akbaba (çok da umutlu değilim Emre konusunda), özgüvenli bir Yunus yeni transfer gibi olacaklar. Yeni yerli transferlerini hangi şartlarda nasıl yaparız o da önemli. O kadar kısıtlıyız ki her anlamda. Para yok. Daha teknik ekip ne olacak belli değil. Sportif direktör geldi, yönetim ne olacak... Ben galiba yine konudan saptım... Yazdıkça derinlere ineceğim çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybetmeyiz de, şu aralar kazanmak gerekiyordu. İhtiyaç da avr.

      Sil
  3. Morutan takım savunmasi konusunda en sıkıntılı isim olabilir kadroda, benim gördüğüm Babel, Feghouli gibi isimlerden bile çok geride top kaybedince pozisyon alma konusunda, Torrent'in bu konuda üstüne düştüğünü ve gelişim görünce oynatacağını düşünüyorum, umut ediyorum. Zamanında Fatih Hoca da Taylan, Kerem, x, y ismi oynatmıyor diye haksızca eleştirildi, sonradan anladık ki üstüne düşüp hazırlıyormuș o esnada bu isimleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir de, hücumdaki etkisi çok büyük. Morutan bir de mücadele etmeyen bir isim değil. Oyunun 2 yönünü oynamaya çalışıyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir