3 Şubat 2022 Perşembe

Hala transfer gerekli, o da yerli olmalı ama el kol bağlı


Bu saatten sonra yeni transfer zor. Hele ki yabancı futbolcu transferi daha da zor. Eldeki yabancıyı oynatmak için dahi, başka bir yabancımızdan vazgeçmek durumundayız. Alınabilecek yerli futbolcular elbette var da, bonservis ödeyebilmek zor iş. Yerli ağırlığı her geçen gün artıyor, ara transferin de son günlerindeyiz. İstediğin futbolcunun fiyatı doğal olarak 2-3 kat artabilir. Bonservis de veremiyorken, bu tarz girişimler beklemiyorum.

Eksikler ise mutlaka var. Stoper rotasyonunda açık olduğunu geçenlerde de yazmıştım. Nelsson / Marcao arkası sıkıntılı. Şu an Alpaslan Öztürk tek kaldı ve onun da omzu problemli. Işık Kaan Arslan sakat, rotasyon yok yani. Oraya yerli bir stoper alternatifi gerekiyor. Şu an buraya birçok aday sayabilirim. Yunus Emre Çift, Arda Kızıldağ, Fatih Kurucuk ya da Atınç Nukan gibi. Bonservis çıkarabilmek problem, haliyle de bu düşünce rafa kalkıyor.

Orta sahada da bağlantı olabilecek bir 8'e ihtiyaç var. Gedson Fernandes, şu orta saha yapısının eksiğiydi. O eksik mevcut içerisinden giderilebilir mi bilmiyorum. Orası için en uygun profil Emre Kılınç olsa da, o da sağ kanatta çok formda. Onu oradan kaydırmak, sağ kanat için yeni arayış demek. Sağ kanada transfer de zor, orta sahanın merkezine de. Stoper için bir derece şartlar zorlanır da, orta sahaya gelince iş fiyatlar artıyor ve yerli futbolcu olmazsa olmaz.

Omar'a lisans çıkmayacaksa da sağ bek ihtiyacı olacak. Boey'e tek başına güvenemem. Sakatlanmaya başladı, şu an covid süreci yaşıyor. Mevcut içinden oraya kim kayabilir? Mecbur birini devşirirsin. Sağ bek için başkasını hayal edemiyorum. Omar olmazsa orası transfer ister, aday da çok fazla çıkmaz. Yerli konusunda el kol bağlı. Bonservis verebiliyor olsan dahi zor ki onu da veremiyorsun. Elde takaslık kim var diye baktım, elde olanı da x takımlara hala kiralama peşindesin. Kiralayacağın takımlarla da maalesef şu an rekabet ediyorsun.

6 yorum:

  1. Semih Kaya ile hem stoper hem sağ bek alternatif eksikliğini idare ederiz diye düşündüler sanırım. Çünkü el kol bağlı. Hamle yapabilecek bir ortam yok maalesef. Orta sahayı Pulgar-Berkan-Cicaldau diye kurar sanki. Emre-Morutan ikilisi sağ desek, Kerem-Halil(Barış) sol desek, ileride Gomis ile gideceğiz galiba. Mostafa'ya da yatırım yapıldı. Yedek oturacağını sanmıyorum. Gomis ile olur mu onu da sanmıyorum. Ya şu sezon sağ salim bitse de, sonrası Allah Kerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok. İmkanlar buna el verince bu şekilde hareket edildi.

      Sil
  2. Semih Kaya hem sag bek hem de stoper oynuyor.Bence ligde idare eder.Son 1.5 sezondur düzenli oynuyor.Bize 2.gelisinde oynamadan gelmişti ve sıkıntı yaşadı.Aidiyeti olan da bir oyuncu.Umarım alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günü kurtarsın da, sonrasında alkışlarla uğurlarız :)

      Sil
  3. (Emre)
    Artik hocanin takim ici surpriz dokunuslarini izleyecegiz. Halil iyi baglanti oyuncusu, 10 numaraya yazsak, hatta biraz 8'e kaysa? Topu sirti dønuk rahat alir, calimla da dikine cikar. Olabilir. Zaten bitiricilik sorun, yani rakip kaleden uzaklasmasini øzleyecegimizi zanetmiyorum.
    Yabanci olarak fazlalik bence Babel. En bolluk da kanatlarda. Omar'in kendisine ve medyaya lisans cikaracagiz deyip, lisansi cikarmayip "su isimlerle idare ederiz" derlerse sol bekte yasadigimiz problemi kendi kendimize sag bekte de yaratmis olacagiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervişoğlu da öyle olabilir, Cicaldau da. Transfer döneminin sonu gelsin de, ona göre konuşalım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir