2 Şubat 2022 Çarşamba

Juankar & Galatasaray, şu cenderede sol bek transferi ne kadar düşünülür?


Dış basın iddiası. Gerçeklik payını bilmiyorum tabii, şu transfer cenderesi içinde sol bek nerededir? Yabancı sınırı sorun, gitmesini beklediğimiz bazı isimler hala takımda. van Aanholt'un arkasına, hatta gerekirse önüne bir sol bek gerektiğini ben de düşünüyorum yoksa. Daha istikrarlı, hücum odağı yüksek, orta kesme ve teknik kalitesi yüksek bir sol beki ben de isterim. Pas oyunu oynuyor, geriden oyun kurmayı esas alıyorsun. Oyunu genişletebilmenin en önemli yollarından biri bekler.

Biz bu sorunu maalesef yaşıyoruz ve kanatlardan gerektiği gibi gelemiyoruz. Boey'in sezon başı temposu iyiydi de, şu an iyi durumda değil. Ayrıca iyi durumda olduğunda dahi "oyun kurucu" özelliğiyle değil, temposuyla iş yapıyordu. van Aanholt da işin bu tarafında istenileni verebilmiş değil. Büyük takımın oyunu biraz daha beklerin hücum kalitesinde yatar. Galatasaray da bunu arıyor ve bir türlü dolduramadı.

Juankar 31 yaşında ve sezon sonunda sözleşmesi bitecek. Şu an da ciddi bir bonservis bedeli olmaz. Transfere biraz da fırsat gözüyle bakalım. Bu tarz işlerde yaşa takılmıyorum, önemli nokta maliyettir. Juankar, oyun kurucu beklerden. Tempolu, orta kalitesi ve teknik düzeyi yüksek, kanadını iyi kullanacak bir sol bek. İhtiyaç ve oyun tarzına bakınca aranan profile uyuyor da, bunca arayış içinde sol bek kaçıncı sıradadır bilmiyorum. Belki de sezon sonu için düşünülüyordur.

Sağ beki Omar da dönünce bir şekilde idare ediyoruz da, sol bek için Ömer Bayram'ın alternatif kaldığı düzen sağlıklı değil. van Aanholt da istenen katkıyı veremezken. Sol bek transferini isterdim. Hücum gücünü arttırdığın kadar, pas oyununda da elin güçlenirdi. Bu tarz bir futbolcuyu alınca projen aksamaz, aksine maliyetleri düşürme tarafında iyi iş yapmış olursun, genç yapıya uygun profilde bir tecrübe daha katılmış olur.

11 yorum:

  1. Yabanci stoper iddialari da ciddi kaynaklardan geliyor bence bunlar da oyunun bir parcasi kisacasi Gedson degil baska oyuncular var gundemimizde demeye getiriyorlar, yabanci siniri sorun degildi vs gibi algi calismasi bence kimseyi alamazlar bu saatten sora alsalar da herkesin gazi kacti en fanatik arkadaslarim dahi vazgecmisler takimdan kombineyi devretcek adam ariyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum ben artık yabancı biri gelsin. Omar'a dahi kontenjan açamıyoruz.

      Sil
    2. Burak Elmaa'ın habercilerinin yaptıgı algi haberleri tıpkı Trabzona yenildikten sonra Gedson Galatasaray'da haberlerini yaptırdıgı gibi bunlar heryerde acıkca konusuluyor.

      Sil
  2. Üçlüye geçmek hem geriden oyun kurulumunu hem de geçiş savunmasını iyileştirmek için en pratik yol olur diye düşünüyorum. Sol bekte PVA/Ömer sağ bekte Boey/Oğulcan ile ligi götürebiliriz, ancak bunun için oyun kurulumuna katkı verebilen, hava toplarında etkili ama ağır olmayan bir stoper transfer etmemiz gerekir. Fatih Kuruçuk, Robson Reis gibi isimler çıktı medyada, daha önce de Cheikh Niasse yazılmıştı. Böyle bir transfer yapılırsa Erick Pulgar'ın da forma girmesi durumunda beklerimizi kanat forvet gibi kullanmaya devam edebiliriz. Kalede ve stoperlerde tamamen yabancı oyuncu kullanacaksak beklerin birinin her daim Türk olması gerekir. Yine Pulgar'ın önünde Emre veya Berkandan birisinin her maçta ilk 11 başlayacağını düşünebiliriz. Hücum hattında ise Halil veya Keremden birisi mutlaka oynayacaktır. Yapacağımız stoper takviyesi Kaan Ayhan veya Mert Müldür gibi net bir isim olsaydı elbette işimiz çok daha kolay olurdu yerli mecburiyeti açısından ama bu şekilde de üstesinden gelebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek hamlesini artık yaz için konuşuruz diyeyim :) Yabancı stoper sanmıyorum, alabileceğimiz yerli stoper de belli.

      Sil
  3. Kasımpaşadan eren elmalı neden düşünülmüyor hem genç hemde yerli


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamlar düşmeme mücadelesinde, herkes sen mi rakibine futbolcu dağıtsın :)

      Sil
  4. Sezon sonunu Aanholt Ömer'le bir şekilde getiririz. Şu an için aciliyeti yok bence sol bekin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bu yazı eskiydi, çöpe gitmesin diye yayınladım :)

      Sil
    2. Bekliyoruz bütün yazılarını :) boşta olan kalmasın :)

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir