10 Şubat 2022 Perşembe

Mısır final oynamış olsa da, Mostafa Mohamed adına felaket bir turnuvaydı


Şampiyonalar, futbolcuların piyasa yapmaları adına en önemli araç. Şampiyonalarda parlarsınız, bir anda tüm ilgi üzerinizde olur. Günümüzde "scout" ağları geniş, artık futbolcuları her yer ve koşulda takip etseler de, şampiyonalar değerli. Mostafa Mohamed de "satış" noktasında Galatasaray'ın ciddi gelir beklediği futbolculardan biri. Hele ki yeni sezon planlamalarında Luis Campos'un adı geçerken. Afrika Uluslar Kupası, Mostafa Mohamed adına oldukça önemliydi.

Mısır final oynamış olsa da, Mostafa Mohamed adına felaket bir turnuvaydı. 0 gol 0 asistle turnuvayı bitirdi ve görüntüsü iyi değildi. Maalesef gerilemesi devam etmekte. Bir ara, Milli Takım'a yansıması farklı oluyordu ama bu sefer orada da görüntüsü değişmedi. Bitiricilik, şut kalitesi düşüyor, 2'li mücadele kazanma oranı aynı şekilde düşüşte. Onu değerli kılan özelliklerinden biri de fizik özelliğiyle. Şu an o tarafta da erozyon yaşıyor.

Galatasaray'a döndüğünde de forma cepte değil. Gomis geldi, artık ilk seçenek belli. Mostafa Mohamed, ağırlıklı olarak kenardan gelecektir. Torrent konusunda da umutsuzluğa kapıldım. Emre Kılınç'ı görünce, acaba bazı futbolculara dokunacak mı derken, kimsenin yükseldiği yok. Mostafa Mohamed de yükselmeyecektir yani, aynı görüntü devam eder. Gomis'e güveniyorum. Mostafa Mohamed de biraz olsun Gomis'den bir şeyler öğrenmek isterse, kendisi adına faydalı olacaktır.

Falcao da şanstı, kullanamadı. Gomis de şans. İş yine Mostafa Mohamed'de biter. Gelişimine odaklanmalı. Bana fazlasıyla transfere odaklı gibi geliyor. Yaz dönemi kendisiyle yolları ayıracağımızı hemen hemen kesin görüyorum. Değer kazanması gerekiyor. Bunun için de potansiyelini biraz olsun parlatmalı. Bu transferden en kötü ihtimalle 7-8 milyon avro'yu görmeliyiz. Şu haliyle hayal olduğunu bilsem de, futbolcunun garip bir potansiyeli var. Özellikle Fransa Ligi adına. Luis Campos da devreye girerse, iyi bir satış izleyebiliriz.

10 yorum:

  1. Abi ne 0 gol 0 asisti mısır zaten tüm turnuva boyunca 4 yada 5 gol mü ne attı. Asıl sorun Mohamed'de falan değil. Bu çocuk geldiğinde de futbolu bilmiyordu ama fizik kalitesi daha yüksekti onunla iş yaptı, ve şu an hala bilmiyor bir gıdım şey öğrenemedi. Çünkü Türkiyede ciddi bir antrenör eksikliği var Diagne gitti premier ligde biraz bir şeyler öğrenip geldi 1-2 ay fark yarattı sonra yine antrenör-antrenman kalitesizliğine maruz kalıp düştü. Torrentin hocalığına şu ana kadar güvendiğim söylenemez ama en azından Galatasaray özelinde antrenman sistemine el atsa uzun vadede çok yarar sağlamış olur. Yazık aslında yetenekli oyuncularımız var ama yeteneklerini verimli şekilde nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar. ("Fatih hoca antrenman yaptırmıyor yeaa" eleştirisi değil genel olarak Türkiye'de durum bu)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunu ona bağlamıyorum da, o da felaket bir turnuva geçirdi. Bu gerçek değişmez.

      Sil
  2. Ya büyük bir "hype" oluştu ilk geldiğinde golleri sıralayınca... Ama temel bilgilerdeki eksiklik o kadar göze batıyor ki. Yani bu çocuk 19-20 yaşında da değil. Kulübü tatmin edebilecek bir forvet mi... Hiç sanmıyorum. Çok potansiyel vaadeden özellikleri de yok değil, haksızlık etmeyeyim. Campos ve de Mohammed'e Fransa'da olan ilgiden dolayı dediğin gibi oraya bir satış gerçekleşse kazan-kazan olur diye düşünüyorum. Aklı zaten sene başından beri burda değil. Böyle olunca da hiç çekilmiyor. Bir golde gitti taraftara koştu, armayı öptü bi hırsla. Dedim çocuk burada kalmayı kafasına koymuş, kendini verecek... Yok olmadı, Gomis gittiğinden beri gelen her santrafor hayallerimi yıktı. Performanslarını bir kenara bırakıyorum, mental yapılarıyla da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardı potansiyelini, bunu yansıttı. Hem de zorlu maçlarda yansıttı. Mental sorun, karakter gelişimi, sıkıntılar burada. Çabuk dağıldı.

      Sil
  3. Çok büyük düşüş yaşadı. Mısır liginden o kadar güçlü gelip bu seviyeye düşmesi akıl alır gibi değil. Ligimiz bu kadar mı zayıf diye düşündüruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşmeyen de düşmüyor ama. Sorun bizim sorunumuz.

      Sil
  4. Aslinda gercek Mostafa bu abi yani oyun kuruculugu zayif bir takimda bundan fazlasini veremez fundamentali cok eksik ama fizik gibi de bir ustunlugu oldugu kesin.
    Mostafa'yi Trabzona koy cok basarili olur mesela mantar gibi top bitiyor ceza sahasinda Cornelius da cok net bitirici degil ama basarili o sistemde kisacasi bize yoktan var eden geldi mi kacirmayan adam lazim öyle oyunculardan da Drogba, Baros vs. Kalmadi piyasada ki olsa da bu sartlarda alman imkansiz olani da aldin zaten Gomis bizi duzluge cikaracaktir yeter ki ilk golü atsin.
    Mostafa ilk macinda gol atsa da cok calismasi lazim, oyun ve bitiricilik eksigini gidermeden bu sene 6 7 gol daha atsa da seneye yine dusecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de net bitiriciydi, fiziği güçlüydü. Bunları dahi kaybetti.

      Sil
  5. Halil'i forvet oynatacağız diye Mostafa ve Diagne 'yi geriye ittik.Fatih Hocanın bazı inatları takıma çok zarar verdi.Baglantı oyuncusu olan Halil'in kariyerinde gol sayısı çok düşük.Bu inat hem Halil'i hem de Mostafa ve Diagne 'yi etkiledi. İlk geldiğinde müthiş oynarken nerelere geldik.Iddia ediyorum , Mostafa gibi forvet zor buluruz.Bu sene maalesef geçti.Gelecek sezon 1.forvet olarak ona güvenmeli ve tekrar yukarı çekmeye çalışmalıyız.Fransız kulüpleri boşuna peşinden koşmuyor.Çok büyük potansiyeli var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağlantıda tutulsa bence katkısı büyük olur Halil'in. Yanlış kullanıldı. Elde Gomis varken 1. forvet belli bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir