10 Şubat 2022 Perşembe

Orta sahaya yeterli hamle yapıldı mı derseniz, hayır derim


Ligin ilk yarısında bir ara öyle tablo oluştu ki, maç kadrosunu tamamlamayı geçtim, 11 çıkarmak da zordu. Enteresan formasyonlar denenmek zorunda kaldı. Kadro dışılar, cezalar derken, yaz dönemi sonu "alternatifli" dediğimiz yapının ne kadar alternatifsiz olduğunu gördük. Bu yüzden de Ocak transferi için büyük bir hareketlilik bekliyordum. Özellikle de orta saha tarafında. En çok boşalan ve eksiklik duyulan yer orasıydı çünkü.

Orta sahaya yeterli hamle yapıldı mı derseniz "hayır" derim. Osman Çelik formda da, bence 6 numara transferi gerekiyordu. Tempolu, topla dikine çıkabilecek, geçen sezonki Djedje profili diyeyim. Osman Çelik orada biraz daha çapa gibi oynuyor. 10 numara da bir ihtiyaçtı, Tolcay Ciğerci geldi. Takip ettiğim, çok daha öncesinde Türkiye'ye gelmesini beklediğim bir orta saha. 

Şu ana kadar geçen sürede 11'e yerleşememiş olsa da, çabuk hüküm vermemek lazım. Skora çok yakın bir 10 numaradır. Samsunspor da orta sahanın merkezinden hiç skor katkısı alamazken katkı verebilir. En azından Cihan Kahraman'ın gerisinde değil. Savicevic'den de vazgeçildi mesela, 11 başlayamıyor. Onu da acil olarak 11'e dahil etmek lazım. Şu orta saha yapısında hala en iyi isim o.

Kanat rotasyonunda artış var. Sürekli de taraftarın dilinde 10 numara ve kanat transferi vardı. Yasin Öztekin zaten istikrarlı, Fofana da toparlıyor. Melih Okutan, Çinari, Polat Yaldır gibi alternatifler varken, Kayamba gibi iddialı bir isim geldi. Yasin Öztekin mi kesilecek yoksa Fofana mı? Yabancı hakkını 6 numaradan yana kullanırdım, yeni bir kanat daha alındı. Ender Arslan da son gün transferi olarak geldi, kendisi hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum.

Forvet tarafında ise büyük şanssızlık var. Tomane'ye alternatif lazım derken, Tallo iyi isim diyorduk ki ilk maçında ciddi şekilde sakatlandı ve Tomane yine alternatifsiz kaldı. Bah orayı doldurmaz, Ali Kılıç da şu aşamada zorlanacak. Kanatlardan biri forvete kaydırılacak gibi görünüyor ama maç içi hamle yaparken, kenarda iyi bir forvetinin olmayışı sıkıntı. Melunovic hiç süre alamadan gitti, Tallo ilk maçında ciddi şekilde sakatlandı. Bu da oldukça garip.

Bek tarafında sorun yokken, sağ beke bir de Talha Unvan geldi. Yine genç, geleceğe dönük bir hamle. Umarım bu genç isimler potansiyellerini yansıtır ve gelecek yıllar için ayaklar yere daha sağlam basar. Stoperde ihtiyaç olan "lider profildi" ki, Bateau bence iyi isim. Yunus Çift'in önünü kesmeden, onu Bateau ile desteklemek doğru hareket oldu. Ligin ilk yarısında stoper kalitesi düşükken, Yunus Çift gibi bir kazanım geldi.

2 yorum:

  1. Bizdeki eksikligi soyle aciklayabiliyoruz aslinda Gedson Fernandes Altay-Rize macinda 20 de 15 ikili mücadele kazanmış 5 aydır adam akıllı maçı yok hazir degil deniyordu ya.
    Alanya maçında Taylan-Pulgar-Berkan-Cicaldau tamamının toplam kazandığı ikili mücadele 5, toplam beş. Gedson 7.8 ile sahanin en iyisi idi boyle bir oyuncuyu alma sansimiz zaten yok da bir 8 numara alinmaliydi, Rize macindan sonra yine sıkıntı basti abi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 lazım derken, ihtiyaç olan profili yazmıştım. Gedson tam uyuyordu ama o olmasa dahi bu tarzda başkası gelmeliydi. Eksikliğini çok yaşayacağız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir