14 Şubat 2022 Pazartesi

Rakip ceza sahası çevresinde amansız paslaşmak yerine kaos oluşturacağız


Okan Buruk'u konuşur olduk ya, Başakşehir günlerini anımsadım. Crivelli / Demba Ba 2'lisiyle oynar, 4-4-2'yi kullanırdı. Crivelli çok çalışkan bir futbolcuydu, Demba Ba da hem bitiriciliği, hem oyun aklıyla ön plana çıkardı. Geçmiş dönemde Galatasaray için de 4-4-2 hayalleri kurar, yer yer de bunu denerdik. Falcao / Mostafa Mohamed 2'lisi olmamıştı mesela. Tabii o zaman şampiyonluk mücadelesiydi, bugün kümede kalma.

Gomis / Mostafa Mohamed olur mu diye düşünüyoruz. Şu anki hedefimiz adına olur da. İddiamız daha düşük, kümede kalma hedefi var. Mostafa Mohamed biraz daha hareketli oynayacak ve çalışacak. Gomis de bitirecek, basit işlem. Tam anlamıyla bireysel yeteneklere ve kaosa döneceğiz yani. Rakip ceza sahası çevresinde amansız paslaşmak yerine kaos oluşturacağız, yerden, havadan fark etmeden orada kalabalık kalacağız.

Kerem Aktürkoğlu ve Emre Kılınç kanatlarda oynar, orta sahanın merkezi de Pulgar ve Berkan Kutlu olur. Ya da Cicaldau merkezde devam eder, Ömer Bayram'ı sol beke yazarız. Gerisi aynı zaten, isimleri siz yazarsınız. İyi mi futbol oynarız sanmıyorum. Günü mü kurtarırız dersek de en azından ayaklar yere basar. Taktik oturmayacak çünkü, futbol beklentisi de yok. Bireysel yetenekler, kaos var olacak. Bu takımın refleksleri içerisinde de 4-4-2 daima vardır.

Bizi bu süreçten Gomis ayıklayacak diyordum, hala aynı yerdeyim. Kayserispor karşısında istediği topları alamamış olsa da, hemen hemen hepsine bir şekilde dokundu. İştahlıydı, arzusu yüksek. Eski Galatasaray yok tabii. Kerem Aktürkoğlu ile uyum henüz yok, önde baskı yaparken de arkasında beklediği o isimleri göremedi. Gomis'i etkin kullanmak, daha net pozisyonlarda buluşturmak lazım. Fiziği gayet iyi ve güçlüydü. Bu da iyi olan.

8 yorum:

  1. Garry Rodrigues - Gomis çok uyumlu bir ikili olmuştu aynı şeyi Kerem'le de yapabilir Gomis. Bahsettiğin 4-4-2 çok mantıklı. Kanatlar içeriye doğru devrilir. Bekler de katkıya gelirse çok güzel olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke sezon başı olsaydı da bu iş, birlikte daha uzun izleseydik.

      Sil
  2. Berkan orta sahada olmaz. En azindan bir süreliğine kenara çekmek faydalı olur. Hem sezon başından beri çok yoruldu hem de performansı ciddi şekilde düşük. Çok yetenekli de değil zaten. Cicaldau yu ceza sahasına yaklaştıracak bir oyun olmalı. Gomis in arkasında dönen toplara vurabilir böylece. Mostafa nin da gomis le olacağını sanmıyorum ama. Ciddi şekilde düşmüş durumda onunda performansı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süre bence de kenara alınıp dinlendirilmeli. Şu an ısrar etmek iyi sonuç vermedi.

      Sil
  3. Emre Kılınç, Morutan, Cicaldau, Kerem, Halil. Dripling yapabilecek, ver kaçlarla ceza alanına girebilecek, ceza alanı dışından şut atabilecek oyuncularımız bunlar. Gomis veya Mohammed'in arkasında bu 5 oyuncudan dördünün her maç oynaması gerekiyor, hatta bazı maçlarda bu 5 oyuncunun bir arada oynaması lazım. Bunların arkasında da Pulgar veya Berkandan birisi oynayabilir. Feghouli ve Babel'in sözleşme fesihlerini beklerken seneye kontrat uzattıklarını izleyeceğiz böyle giderse, inanılır gibi değil. 4-4-2, 3-4-1-2 umurumda bile değil artık, Morutan, Halil, Emre ve Cicaldau'nun kenarda başladığı bir maçın taktiği benim için önemini yitiriyor. Yetenekli oyuncuları ilk 11'de oynatacağım diyen teknik direktör kim olursa olsun, nasıl futbol oynatırsa oynatsın, benim desteklediğim isim olur.
    Çift forvet oynayalım, Halil veya Kerem ikinci forvet olsun, diğeri Gomis veya Mohammed olabilir, ya da Halil-Kerem ikilisi forvette olabilir. Arkalarında Emre-Cicaldau-Morutan, onların arkasında Pulgar, en geride Ömer-Marcao-Nellsson-Boey; bu kadro nasıl düşmemeye oynar aklım almıyor.

    Halil-Kerem veya Kerem/Halil-Gomis/Mohammed
    Morutan-Cicaldau-Emre
    Pulgar
    Ömer-Marcao-Nellsson-Boey
    Pena

    dediğim gibi, dizilişte önemli değil sistem de sadece en iyi oyuncular oynasın istiyorum, UEFA'da final oynasa şaşırmayacağım bir kadromuz var ama düşme ihtimalimiz her geçen gün artıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dümdüz 4-4-2 dizilmemiz gerekiyor :( Mostafa / Gomis bir arada oynasın.

      Sil
  4. 4-4-2 oynatacağını düşünmüyorum bu adamın, ama bence de keşke oynatsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünmüyorum. Yeni bir teknik adam gelirse üzerinden yazdım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir