4 Şubat 2022 Cuma

Robson Reis & Galatasaray, 3. bir yabancı stoperi almak daha da zor


Bugünden geleceğin kurgulanmasının güç olduğunu söylemiştim. Günü kurtarmak gibi bir zorunluluk var, kalan süre adına daha kısa vadeli adımlar atılıyor. Yapılan transferlerin hepsi de bu yönde. Önce günü kurtar ki, yarınları konuşmak adına fırsatın oluşsun. Gençleşme mutlaka bir politika ve bundan sapma yok. O planlama yazın devam eder. Önce yaz dönemini görebilmek lazım, haliyle de daha kısa vadeli transferlerle yola devam ediliyor.

Luyindama gitti, Alpaslan Öztürk'ün omzu problem, Işık Kaan Arslan da sakat. Yabancı hakkın dolu olduğundan, Semih Kaya transferini gerçekleştirdin. Daha da bunun üzerine bir stoper daha alınır mı, pek zannetmiyorum. Nelsson / Marcao ile devam edeceksin, alternatif olarak da artık elindekine bakacaksın. Tecrübeli alternatif Semih Kaya işte, imkanın buna yetti. Şu gün gelecek genç bir futbolcunun bugüne faydası olmaz.

Robson Reis ismini önce Brezilya basını yazıyordu, sonra Türk basınına da düştü. Gelecek için düşünülüyordur, listede vardır belki de, bugüne faydası olmaz. İyi bir futbolcu da olabilir, potansiyellidir mutlaka. Ben çok tanımıyorum bu ismi. Soruşturduğum kadarıyla, iyi bir potansiyeli olduğundan bahsediliyor. Pas oyununa uygun, 1.96 boyuyla da havadan oldukça iyi. Takımında ağırlıklı olarak 3'lü savunmada oynamış. Bu fiziğe mutlaka bir ağırlığın olur, bunu telafi edebilmenin yolu 3'lü savunmalardan geçiyor.

Futbolcu 21 yaşında ve yeni yeni profesyonel maçlara çıkıyor. Aslında bu anlamda da tecrübesiz. Mutlaka bir potansiyeli var, özellikle de geriden pasla çıkmayı seven takımlar için. Gelecek adına yatırımdır, konuşulan maliyetler düşük. Bugün için ise esas ihtiyaç değildir, günü genç, tecrübesiz bir futbolcuyla kurtarmak zor. Yabancı hakkı konusunda sorun yaşarken, 3. bir yabancı stoperi almak daha da zor.

8 yorum:

  1. Yaz dönemi için anlaşılabilir. İlla gelip şimdi takıma girecek diye bir şey yok. İmzalar atılır oyuncu takıma yazın katılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir ama anlaşmışken alırlar diye düşünüyorum. Ön libero da oynayabiliyormuş sanırım.

      Sil
  2. Bu akılsız kiralamalar, alımlar... Hep menajer-komisyon işi dönüyor gibi geliyor. Fatih hoca kadar sırtından bıçaklanan başka teknik adam var mıdır bilmiyorum? Süreç her noktadan elimize patlıyor. Bir an önce yönetim değişikliği lazım ama gelen gideni aratır diye korkuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ortada akılsızlık görmüyorum, bence çok iyi işler. Fatih Hoca kalsaydı da bu hamleler gerekiyordu.

      Sil
  3. Diagnenin lisansının dondurulması çok doğru bir karar, Mostafa, Gomis ve Halil varken Diagne lüks olurdu, tek forvet oynuyoruz ve üçü yabancı dört forvet bizim için çok lüks. Bununla birlikte iki veya üç stoperle oynayacak bir takım olarak kadroda sadece iki üst düzey stoperimiz vardı, Semih transferi çok yerinde ancak Semih ve Alpaslan sadece üç stoperli formatta alternatif olabilirler, Işık fiziken hazır değil, bir maç oynadı ve onda da vücudu kaldırmayıp sakatlık yaşadı, burada mutlaka bir transfere ihtiyacımız vardı ve Reis yaş, maliyet, potansiyel açılarından makul bir hamleye benziyor.
    Orta saha rotasyonu için de bir takviyeye ihtiyacımız olduğu açık, ama yabsncı kontenjanı önümüzü tıkıyor, ben Babel'in sözleşmesinin de fesh edilmesini isterdim ama Torrent'in Kerem'le ilgili soru işaretleri var gibi duruyor. Feghouli'den çıkma konusu gündemde mi bilmiyorum, Cicaldau, Morutan, Emre, Halil gibi oyuncular varken eksikliği sorun yaratmayabilir, ki zaten ihtiyac duymamız durumunda oynayıp oynayamacağı da muamma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'nin temelli ayrılması da lazım. Hatta o forvetler arasına Babel'i de ekle.

      Sil
  4. Önlibero için düşünüldüğü belirtiliyor.Pulgar-Robson ikilisi ile oynamayı düşünüyor olabiliriz. Marcao tarzı ayağı temiz bir oyuncu izlediğim kadarıyla.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir