4 Şubat 2022 Cuma

Ross Barkley ismini geçtiğimiz günlerde de konuşmuştuk


Ross Barkley ismini geçtiğimiz günlerde de konuşmuştuk. Medyada bir isim anıldığı an, blogda kendimce bir değerlendirme yapmaya çalışıyorum. Herkesi mi tanıyorsun diyorlar da, herkesi tanıyanları tanıyorum diyenleri. Soruyoruz, soruşturuyoruz, bir derleme oluşturmaya çalışıyorum. Kendi dilim ve tarzımla o da. Ross Barkley'e dönersek, Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu profilde bir 8 numara. Hatta 8 - 10 diyelim. Ofansif yönü çok daha ön planda.

6 numara ilk öncelikti, bence gelebilecek en iyi isim geldi. 8 numara transferi de iyi olur. Topla dripling özelliği olan, hücum yönü güçlü, bağlantı sağlayabilecek bir 8 de gerekli. Hatta gerektiği zaman 10 numara gibi de kullan ama o bağlantıyı sağlasın. E o zaman Gedson Fernandes niye olmadı diye bana sormayın, transferi ben yapmıyorum. Bende çok isterdim ama olmadı işte. Şu gün yarından öte, bugünü kurtarmak için transferler yapılıyor.

Son dönemde pek şans bulamamış, kiralayabileceğin futbolcuların peşindesin. Sezon sonuna kadar bakıyorlar, hedef bugünü kurtarmak. Günü de bu tarz kaliteli isimlerle kurtarabilirsin. Tabii bu iş için mevcut yabancılardan bazıları ile yolları ayırmak gerekiyor. Omar için bile Diagne'den çıkmak gerekirken, Omar'a da lisans çıkarılmayacağı söyleniyor. Diagne ve Babel ile yollar ayrılsın ki, 2 yeni yabancı hakkı oluşsun.

Öyle bir şey olabilirse, 8 numara ve sağ bek transferi beklerdim. Stoper bu saatten sonra alınırsa benim için sürpriz olur. Ya da 3'lü savunma mı oynayacağız sorusunu sorarız. Onu da zannetmiyorum, 4-2-3-1 devam edecektir. Ross Barkley ismi tarif ettiğim, düşündüğüm 8 numara profiline uyuyor. Şu an tek sorun yabancı hakkı gibi görünmekte ve o iş için de yönetici kabiliyeti, iş bitiriciliği devreye girmek zorunda. Şu ana kadar maalesef göremedik.

Her yazı sonrası;
Blog'daki tanıtımlara da 1 tık atalım.
Desteklerinizi bu anlamda bekliyorum :)

23 yorum:

  1. Barkley'de maaş ciddi sıkıntı. Kulüp dünden razı zaten kiralama'ya da o maaş zor karşılanır.

    Stade Reims'de ki Marshall Munetsi isminden bahsediliyor bir iki yerde. O daha olabiliritesi yüksek bir transfer olur. Ama oda daha çok defansif orta saha. Zorlarsan 8'de oynar ama 6 daha ideal.

    4-2-3-1 'e kayar iş. Sert bir arkadaş seyircinin seveceği tarzda, pas kalitesi fena değil bu lige uygun adam. Gelirse pulgar - munetsi ikilisi baya bir adam döven orta saha olur :)

    Arkada iki tane savunma ağırlığı olan adam varken cicaldau'da hücum bölgesinde daha aktif olacaktır ( inşallah.. ney biri belhanda mı dedi ) Fenerbahçe'nin josef - topal orta sahası akla geliyor ama munetsi topu alıp dönüp dribling de yapar hane kereste değil :)

    Zimbabwe'li olmasıyla hemen aklıma vatandaşı Norman Mapeza'yı getiriyor. Beşiktaş'a ne gol atmıştı be. Yaşımızı belli edelim :)

    4-3-3 zorlayacaksak kesinlikle barkley gibi biraz daha hücum özellikli bir oyuncu lazım. Hatta 10'a barkley tarzı bir oyuncu çekip cicaldau 8'e çekilebilir öyle bir durumda.

    Neden gedson olmadı madem öyle biri lazımdı denebilir ama orda da insanların atladığı bir detay bu adam bu sene 107 dk oynadı toplam. 1-1.5 ay'dan önce form tutması zor. Bize acil oyuncu lazım. Kimsenin form tutumasını bekleyecek lüksümüz yok şu anki durumda maalesef.

    Tabi orda iş dönüp dolaşıp babel ve diagne kazıklarına geliyor. Bunların kontratlarından nasıl çıkılır , nasıl ikna edilirler muamma.

    Omar'ın gözü içinde hala emin değillermiş. Omar'a da fesih gelirse şaşırmam. Ama omar'ı fesih ettiğimiz an sağ bek için mecburi takviye gerekir. İsmail çokçalış büyük kayıp oldu.

    Yapacak bişi yok artık altyapıdan mı çıkarıp koyarız ne yaparız bi şekilde bi sağ bek yapmak lazım boey'i yedekleyecek. Belki taylan denenebilir mi orda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 senedir almak istedigi kendi oyuncusunu alamayan rakibine veren yönetim Ismail Cokcalis'i nasil alsin abi sag bek konusuna harfiyyen katiliyorum.

      Sil
    2. Barkley'de maaş sıkıntı değil, yarım sezonluk kiralamak adına ücretler gayet uygun. Zaten kira bedeli yok, maaşın da çoğu Chelsea'de. Onlar futbolcularını yeniden ayağa kaldırma peşinde. Şu an Galatasaray, Chelsea için fırsat.

      Sil
  2. Marshall Munetsi, Robson Reis isimleri geçiyor, hatta bir de Cezayirli sol stoper var ismi bizimle anılan. Bu oyunculardan ikisini alabilirsek Torrentin bahsettiği 5 defans 5 hücum oyuncusu prensibini oturturuz. Bekler daha da ofansif bir role bürünür. Taylan/Berkan, Ömer/Oğulcan, Halil/Kerem/Emre ile üç yerli kontenjanını doldururuz. Semih ve Alparslan'da üçlü savunmanın parçası olarak iyi süre alabilirler ve hem rotasyon için hem de yerli kontenjanı için ciddi katkı sağlayabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eldeki yabancılardan çıkmadığımız sürece yeni birilerini konuşmak çok zor. Transfer döneminin sonuna kadar ne olacağını bilmek de muamma.

      Sil
  3. Su adamla ilgilenmek bile ne kadar plansiz ve panik halinde bir yönetimimiz oldugunun kanıtı. Birincisi Gedson hazır degil dediniz Barkley hazır mı, Gedson'a yer yok dediniz simdi kontenjan mi acildi, Galatasaray'ın ekonomik sorunlari var diye haberler yaptirdiniz kiralik adamlariniza e bu adam Gedson'un en az iki katını kazanacak kısa vadede ve bana göre bizim sisteme cokndaha az fayda saglayacak bir oyuncu kisacasi nereden bakarsan bak iflas etmis ve benim 40 senede gördügüm en buyuk transfer calimini yemis yönetim bir an önce gitmeli bu ates ufleyerek sönmez artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson ile Barkley'in kıyası ne alaka, onu sorayım. Gedson'da mevzu kontenjan değil, farklı konular var. Anlaşma şartları, parasızlık, menajer oyunları. Ross Barkley ise bedelsiz kiralık, nasıl 2 katı fiyatı kazanacak? Abi eleştiri yapın da, sapla samanı karıştırıp, olmayan şeyler üzerinden vurmayın.

      Sil
    2. Butun herkes takimin bir 8 numaraya ihtiyaci oldugunda hemfikir degil mi hocam, Gedson sende denendi garanti katkı alacagın ortada Barkley'in ne verecegi mechul, kendisi oynamiyor zaten kıyas bu yüzden zira yeni yabanci icin de kontenjan lazım sonucta yonetimin butun bahanelerine istinaden yazdim ben onlari.
      Maasını Chelsea'nin karsilayacagini bilmiyordum o konuda haklisin kesinlikle.

      Sil
    3. Ek olarak Gedson transferiyle ilgili yeni seyler cikiyor ortaya bizim baskanin hakli oldugu noktalar var. Menajer Ahmet Bulut derdi neyse bizi tehdit etmis iste soyle imzalamazsaniz boyle olur vs gibilerden bizimkiler de yanasmayinca son birkac gün telefonlara cikmamis ve daha uygun sartlarda Besiktas'a ve Rize'ye goturmus, organizasyonun tepesinde Ahmey Bulut var deniyor guvenilir kaynaklar.

      Sil
    4. Onun derdini de Harun Muslu twitter'de aciklamis eskiye dayanan nedenlerle Ahmet Bulut ile iyi degil bizim yonetimin arasi Gedson ile gorusup anlastiktan sonra ozellikle Turkiye temsilcini ve menajerini degistir oyle imzalayalim demisler, Gedson da bunu Ahmet Bulut'a soyleyince ipler kopmus adam 1 haftada sartlari Besiktas'in alabilcegi seviyeye cekmis bizim telefonlara cikmamis zaten bize yuzde 50 teklifinin olmamasi da bu nedenleymis Ahmet Bulut Galatasaray'a gitmesin diye bu sekilde bir yol izlemis.
      Zaten bu olay patlamadan önce su an adini hatirlayamadigim Portekizli meshur bir gazateci "Gedson'a ne olacagani gorunce cok sasiracaksiniz" mealinde bir tweet atmisti demek ki oralarda da biliniyordu bu isler.

      Sil
    5. 8 ihtiyaç da, elindeki kaynaklara oranla hareket edebilirsin. Gedson konusu sıkıntılı, bambaşka mevzular var. Gedson olmaz, x olur. Neden tek isme şartlanma?

      Sil
    6. Detaylar yeni ortaya cikiyor Gedson olayinda, saniyorum bizim baskan hakli bu konuda tehditlere pabuc birakmamis.
      Sezon basinda da bir B planimiz olmadigi icin son ana kadar beklemis hata yapmistik yine aynisi oldu tek isime takilmak buyuk kuluplerde olmamasi gereken bir olay umarim Campos bu menajer mafyasi tekelini kirmamizda yardimci olur.

      Sil
    7. Artık olan oldu, ben önüme bakıyorum.

      Sil
  4. Adale değil ciddi bir organ sakatlığı hele ki göz gibi bir organdan bahsediyoruz. Böyle bir sakatlıktan çıkmış çok uzun zamandır topa ayağına sürmemiş Omar la ilgili risk almayı düşünmek dahi abes. Sağ bek sorun olabilir ama sende 4 lü oynamak zorunda degilsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bek yok ama elinde. 3lü oynasan da sağ kanat problem. Barış Alper'i falan çekmeyi düşündün sanırım.

      Sil
    2. Barış Alper olur. Emre Kılınç olur... ama yabancı kontenjanı zaten sıkıntı iken Omar la doldurmam onu da.

      Sil
  5. Bu adamla uğraşmak yerine gedson bonservisiyle alınsa daha mantıklı olurdu. Maaşı fazla pas oyununa da olumlu katkısı çok olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyada gedson dan başka oyuncu da yok zaten. İlla gedson olsun... nedir bu tek oyuncuya takılma kompleksi anlamıyorum. Olmadı işte gedson ne yapacaksın şimdi. Madem gedson Olmadı transfer yapmayalım mı? Gedson transferinin arkasında kimler kimler var ortalığı karıştıran bir araştırın bakalım. Her kulüp başkanı başka açıklama yapıyor. Bir türlü gitmek bilmeyen kovulmayi bekleyip mağduriyet çıkarmaya çalışan birileri yönetimi kötü göstermek adına kimlerle neler yapmış bu transferde? İntikam almak için nasıl organize edilmiş bu olay? Yok kardeşim gedson falan gitti bitti. Alınsaydı da bilmem neydi falan yok. Olay bitmiş hala gedson da gedson diyorsunuz ya!

      Sil
    2. Alamıyorsun abi, aynı paralar konuşulmuyor :)

      Sil
    3. Adsız arkadaş bu kadar kızmana gerek yok :) gedson diyorum çünkü oyuncunun geleceği olabilir ileride daha iyi bir paraya satabilirsin yoksa ben de rakibe kaptirildi noktasında değilim. Ama o mevkiye bir oyuncu bakılıyorsa Gedson'da ısrarcı olunmaliydi. Beşiktaş'ın oyuncuyu transfer ettiği şartlar ortada aynı şartları biz de sunabilmeliydik.

      Sil
    4. Alican arkadaş sen de farkında değil misin? Beşiktaş a sunulan şartlar sana sunulmadi. Rizespor a kiralaniyor olması bile işin içinde başka şeylerin olduğunu göstermiyor mu? Hem menajer oyunlarından şikayet edip hem de bir takım menajerlerin at kosturmasina müsaade mi etmeliydi yönetim sadece taraftarın egosu gedson açısından tatmin edilsin diye? Kızıyorum çünkü her dönem belli bir oyuncuya takılıp kalıyor taraftarlar ille de olsun havasindalar. Bir kez katkı aldın diye yine alabileceginin garantisi mi var? Onyekuru aynı olmadı mı? Aylardır oynamayan bir oyuncu var geldiğinde ne vereceği belirsiz. Yönetimin farklı alternatifleri yönelmesi yanlış mı? Tribünlerin sosyal medyanın yönlendirmesi ile transfer olur mu? Israrcı olunduğu sürece satıcı taraf ona göre pozisyon almayacak mı? Günü kurtarmaya bakıyorsun da kurtaramayip küme düştüğünde o potansiyel dediğin adamı istediğin rakama satabilecek misin? Bedelsiz kiraliklarla bir sürec yürütülecek gemi limana yanastirilacak bir şekilde. İşin eleştirilecek tarafı gedson un alınmaması değil sürekli rakiplerine oyuncu kiralamaya devam etmen farkında mısınız?

      Sil
    5. Gedson bildiğin isim, kumar oynamazdın. Alırdın o katkıyı. Yine de 1 isme takılı kalmak gereksiz, o işte birçok etmen var, belki de iyi ki almadık diyeceğimiz tipte. Başka alternatifler üretebilmeli.

      Sil
    6. Ben illa alınsın demiyorum ama o mevkiye oyuncu bakılıyorsa tabii ki ilk hedef gedson olmalı ki bence bakilmamali da. Menajer oyunları vs bu konulardan haberim yok. Beşiktaş'ın transfer şartları çok uygun aynı şartları sağlayamamak da yönetime yazar. Ben bir oyuncuya takılıp kalmam. Hiçbir ismi camiadan üste de koymam. Ross Barkley'i kiralamak yerine Gedson'un alınması daha mantıklı bu söyledim sadece. Gelip burda yorumumun altında beni futbol cahili ilan edecek şekilde yorumları doldurmana gerek yok. Gedson transferi ile tutumum da diğer yorumlarım da bellidir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir