3 Şubat 2022 Perşembe

Saha içine bakarak, elimizde ne var, ne çıkarırız diye düşünmek istiyorum


Avrupa adına transfer kapanmış olsa da, Türkiye için devam etmekte. Önümüze bakacağız artık. Daha önce dediğim gibi, mümkün oldukça saha içinde kalmaya çalışacağım. Kurtarılması gereken bir takım var ve kendimce kafayı oraya yoracağım. Yarını olmayan bir yönetim için "ne olur, olmalı" diye düşünmeye gerek yok. Suyun önünde durulamaz, orada da yaşanacak olan yaşanacaktır. Saha içine bakarak, elimizde ne var, ne çıkarırız diye düşünmek istiyorum.

Pena, Gomis ve Pulgar yeni transferler. Bana sorsanız da öncelikli ihtiyacın bu 3 pozisyon olduğunu söylerdim. Gönül mümkün olduğu kadar çok yerli almak istiyor da, şartlar atlanmamalı. Belli ki bonservis veremiyoruz, kasada para yok. Bedelsiz kiralamalar ve düşük maaşlar bu yüzden konuşuluyor. Şartlar dahilinde gelen bu 3 ismi başarısız bulmuyorum. Özellikle Pena konusunda tartışma çok da, atılabilecek çok fazla adım yoktu.

Ben de yerli kaleci alınsın isterdim. Kimse yerli kalecisini şu gün bırakmıyor ve bu da doğaldır. Bu iş için olmadık paralar harcamaya gerek yok. Gedson Fernandes'e, yabancı kaleciyi tercih ettik algısı da yanlış. Şu an Omar için dahi Diagne'nin sözleşmesi fesih edilmeli. Kimse için kimsenin tercih edildiği yok yani. Tecrübeli bir yabancı mı gelmeliydi sorusuna ise ben de varım. Kısa vadeli düşünüyoruz çünkü. Orada da Bürki ismi vardı, oynama garantisi istedi. Muslera döndükten sonra üzerine sorundu.

Gomis de şu şartlarda alabileceğimiz en iyi forvetti. Aynı yere geldim, bonservis veremiyorsun. Net bir bitirici sorunun var ve girdiğin pozisyonlarda gol bulamamak geçmiş haftalarda belini büktü. Diğer yandan da camianın üstüne ölü toprağı atıldı. Heyecan ararken, elindeki şartlarla Gomis'den iyisini almak zordu. Transferin şartları makul. Önce gemiyi karaya yanaştıralım da, gelecek sezon için sonra konuşuruz. Gomis de bu işi başarabilir.

Pulgar da değerli. Hatta en önemli transfer. Kaleci sonrası, 6 numara transferini ilk sıraya yazardım. Merkezi kapatamamak problem. Orta sahada verilen boşluklar büyük ve orada senkronu tutturamadık. Pulgar bunu sağlayabilir ve çevresini de yükseltir. Berkan Kutlu gibi isimlere bundan sonra bakmak lazım. Geriden oyun kurmanın da problem olduğu yerde, Pulgar'ın oyunun 2 yönündeki katkısı kıymetli olacak.

5 yorum:

  1. (Emre)
    En buyuk farki Pulgar'in yaratacagini dusunuyorum

    YanıtlaSil
  2. Bir de stoper transferi yaparsak omurgayı kaliteli isimlerle zenginleştirmiş oluyoruz, Gedson dışında iyi bir transfer dönemi geçirdiğimiz söylenebilir. Bundan sonra iş teknik ekibe düşecek. Alanya maçı kolay olmasa da kazanmak zorundayız, sonrasında her maç daha iyiye gidecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli alabiliyoruz, orada da şu gün için ciddi kalite hamleler beklemiyorum.

      Sil
  3. 6 numara ve kaleci transferi şarttı.Forvette ise Mohammed ve Halil kalmıştı.Halil in bitiriciligi çok kötü.Gomis transferi önemli.Bence eksik bölgeler tamamlandı.Pulgar transferinin Berkan ve Cicaldau üzerinde hatta Morutan üzerinde olumlu yansıyacağını düşünüyorum.Özellikle Cicaldau çok farklı olacak düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir