3 Şubat 2022 Perşembe

Semih Kaya Galatasaray'da


Transfer dediğiniz olay, günü kurtarmanız gereken anlarda "şartlar" üzerinden yorumlanır. Şu an günü kurtarmanız gereken zamandasınız. Şartlara gelirsek de, yabancı hakkınız dolu, belli ki paranız yok ve kimse için bonservis veremiyorsunuz. Stoper rotasyonuna bakınca da eksiksiniz işte. Bonservis veremiyorsun, yerli lazım, günü kurtarmak lazım derken "tecrübe" arıyorsunuz. Alpaslan Öztürk'ün omzu problem, Işık Kaan Arslan sakat. Genç oynasın desek, oynatabileceğin genç stoper de yok.

Semih Kaya boşa çıkmışken alacaksın, yapacak bir şey yok. Daha doğrusu, atabileceğin başka adım yok. Ocak transferinin son günleri ve kimse oynattığı stoperi sana kolay bırakmaz. Stoper de gerekiyor. Günü kurtarmak amaç, önce bu sezonu tamamlayalım. Semih Kaya'nın sözleşmesi sezon sonuna kadar ve bugüne bakacağız. Nelsson / Marcao oynayacak zaten. Alpaslan Öztürk şu an var gibi görünüyor, Işık Kaan Arslan da sakat. Semih Kaya'nın da savunma aksiyonunda Alpaslan Öztürk'den daha kötü stoper olduğuna inanmıyorum.

Alpaslan Öztürk'ü özel kılan 2 şey var. İlki 6 numara ve sağ beki de yedekleyebilmesi, diğeri de mücadeleci ruhu. 6 numara günlerinden kalma, topla ilişkisi de 1 tık daha iyidir. Semih Kaya'nın geçen sezonu iyiydi, bu sezon ciddi anlamda düştü. Gerçi Yeni Malatyaspor'da kim düşmedi ki? Maddi sorunları var, diğer yandan transfer yapmaları gerekiyor. Hazır bazı isimlerin boşa çıkma durumu varken, şartları çok da zorlamadılar. Semih Kaya'nın ayrılığı budur.

Ben de daha iyisi gelsin isterim. Luyindama giderse, Işık Kaan Arslan / Alpaslan Öztürk yeterli olur diye söylüyordum. Işık Kaan Arslan da ciddi anlamda sakat, haliyle sezon sonuna kadar yerli bir isim lazım. Emin Bayram kiralık, Metehan Baltacı da öyle. Çoğu isim de Niğde'ye gitti zaten. Altyapıdan getirip de oynasın diyebileceğin, potansiyel sahibi bir gencin yok. Boşuna Trabzonspor örneği vermeyin. Ben günü konuşuyorum, Galatasaray'ın genç politikasını değil. 

8 yorum:

  1. Çok doğru bir hamle.Sağ bek veya stoper olarak bazı maçlarda oynayabilir.1.5 yıldır düzenli oynaması avantaj.Ayrıca çok iyi bir Galatasaraylı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lider karakterler ararken, takım içi de önemli.

      Sil
  2. En son kiralık geldiğinde kritik maçlarda tecrübesi ile ayakta kalabilmişti. Yine aynı etkiyi gösterebilse bile yeter bize

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Elestirilecek bir yani yok bu transferin. Cikar ve elinden geleni yapmaya calisir. Emin Bayram vs gibi kiralık gitmis oyuncuları oynadiklari yerden getirip burda yedek tutmanin bir kazanci yok kimseye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirmek artık işi daha da zorlaştırmak. Şu imkanlarla kimi alabilirsin?

      Sil
  4. Yıl 2022 olmuş biz hala bilmem kaçıncı semih Kaya dönemini konuşuyoruz bu Galatasaray in maalesef acizligini, plansizligini, zamanında yapılan yanlış transferleri vs gösterir şu şartlarda başka çare de kalmadı imkanlar çok kısıtlı biz de hoşgeldin Semih demek düşüyor. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecbursun bugün için. Bugünün şartı başka. 2022'sinin falan önemi yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir