8 Şubat 2022 Salı

Şu an en önemli nokta, Pulgar'ı sağlıklı tutabilmek


Pulgar'ın önemi hiç olmadığı kadar büyük. Ortada transfer edilen bir 8 numara göremiyorum (en azından bu yazıyı yazdığım anda). Eksik kaldık orada. 6 numarayı doldurmak en önemlisiydi de, 8 numara ihtiyacı da büyük. Hareketli, topla çıkabilecek, dripling özelliği olan bir isimle orayı tamamlamak zorundaydık. Gedson Fernandes olmaz x olur, biri lazımdı. Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Cicaldau üçgeninde hiç iyi mesaj vermiyoruz.

Alanyaspor maçında 82 dakika sahada kalmış bir Cicaldau vardı. Pulgar da 82'den sonra oyuna girdi. Pulgar, topla buluşma sayısında neredeyse Cicaldau'yu yakalıyordu. Cicaldau hayalet gibi, sorumluluktan kaçar halde. Pulgar'ın varlığı önemli, elbette etrafını da yükseltecek. Eldeki orta sahalar düşüş yaşıyor, asla yeteneksiz değiller. Umarım Pulgar'ın varlığı onlara değer de, bireysel performanslar biraz olsun yükselir.

Pulgar, iddialı isim oldu neyse ki. Daha kötü bir 6 da alınabilirdi. Kimi yaz dönemi için bugünden kara kara düşünüyor da, ben şu an bir atlatalım derdindeyim. Pulgar, oyunu geriden iyi kuracak, pas yapacak, oyununu da yükseltecek bir 6 numara. İşin savunma tarafında da oldukça dirençli ve sert. Top kazanabiliyor, kazandığı topu çok iyi kullanabiliyor. Son dönemi düşüşte olsa da, kalite ve kumaşı oldukça değerli.

Takımın seviyesi de mutlaka daha artacak. Topun kıymetini biraz olsun bileceğiz, geriden daha iyi çıkacağız. Oraya bir de 8 numara ekleyebilsek tüm taşlar oturmuş olacaktı. Bağlantı için Cicaldau mu olur, Morutan mı kaydırılır, Berkan Kutlu mu yükselir bilmiyorum. Eldeki isimler umut vermese de, artık biri kazanılacak. Belki de Emre Kılınç'ı yeniden oraya çekeceğiz. Şu an en önemli nokta, Pulgar'ı sağlıklı tutabilmek.

20 yorum:

  1. Boşluğu doldurduğu doğru, şu dönem alınabilecek max oyuncu profili olduğu da doğru ama yine de büyütmemek gerek hiç bir açıdan bir Fernando bir Lemina değil misal, Melo gibi daha üst profillere girmiyorum bile. Ama umarım onlar kadar katkı sağlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina değil derken, bence Pulgar daha sağlam ve iyi profil. Fernando başka tarzdı.

      Sil
    2. Sağlıklı bir Lemina muhtemelen Türkiyeye gelmiş en iyi çok yönlü ortasaha. Nasıl Pulgar daha iyi bir profil anlamadım? Pulgar bir tek işte sağlık/sakatlık durumu yönünden daha iyi olabilir. Bu yazdıklarımdan kötü oyuncu dediğim sonucu çıkmasın gelmesine ben de sevindim ama normal şartlarda(takım iyi durumda olsa, yaz transfer dönemi olsa vs) çok fark yaratmasını beklediğimiz bir oyuncu olmazdı haksız mıyım?

      Sil
    3. Sağlıklı bir Lemina diyorsun. Sağlıklı değil işte, olay o. Sağlıklı diye bir yorum olamaz, futbolcu ne ise odur :) Pulgar daha iyi profil, topla ilişkisi çok daha kuvvetli. Pas yönü güçlü.

      Sil
  2. Pulgar ve Pena transferleri çok kritikti. Pulgar'ın ortasahada diğer oyuncuları yukselteceğini düşünüyorum. 8 numarada oynayabilen birçok oyuncu var ve Pulgar'ın performansı çok kilit konumda.Özellikle Berkan üzerinde olumlu etki yapacağını düşünüyorum.Taylan sözleşme yeniledikten sonra iyice düşmeye başladı. Bence Berkan ve Cicaldau 'nun düşüşü Taylan'ın formsuzlugu ile alakalı.6 numaran formsuz ise ortasahan çöküyor maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünüyorum ama mevcut isimlerin düşüşü çok kötü. Pulgar'a çok iş düşüyor.

      Sil
  3. Beklentilerimiz çok yüksek kendisinden kendine güvenini tamamen yitirmiş bir takımda kaleci Pena bile ciddi anlamda olumlu etki yaptı. Daha fazlasını mevkisi itibariyle Pulgar da yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pena bile derken, gayet potansiyelli bir kaleci. Hakkında çok yanlış algı ve hükümler var.

      Sil
  4. Cicaldau sene sonu gider zarar etmeden satarız umarım daha dominant bir stile ihtiyacımız var

    YanıtlaSil
  5. Cica bence daha 4-2-3-1'in oyuncusu. 2. santrafor gibi bir oyuncu.
    maalesef Fatih Hoca'dan sonraki gelen Torrent de aynı stilde devam ediyor.
    asla bu kadro yapısına uygun olmayan geriden pas çıkmaya dayalı 4-3-3 sistemi, randıman vermeyecek. bu sistem için buna uygun 3 tane çok yönlü 8 lazım. Üst seviye pas ve bağlantı oyununa yatkın, fitness seviyesi yüksek, kuvvetli ve gol atabilen, ceza sahalarına giren adamlar lazım. okan-suat-emre gibi. eldekilerin hiçbiri ne pas almayı bilen, ne pas açısını bilen, ne pas kalitesi yüksek ne de gol/asist anlamında etkin oyuncular.
    biz ne akla hizmet yıllardır 4-3-3 'de ısrar ediyoruz anlamıyorum.
    Akbaba'yı öldüresiye eleştirdik. Ama biri de demedi ki bu adam forvet arkasına yatkın bir oyuncu. orta saha değil. Alanya'da pekala eskisi gibi gol asist rakamlarına ulaştı.
    Galatasaray'ın maalesef en büyük sorunu coaching/teknik direktör sorunudur. Tabi ki daha da kök neden indiğimizde yönetim ve başkan yetersizliği çıkıyor. Ama saha içine baktığında teknik/taktik açıdan yıllardan beri süregelen bir teknik direktör sorunu var. Torrent'in de 1 aylık zaman diliminde buna bir çözüm üretemediğini görüyoruz işte. sadece sonuçlara bakarak konuşmuyorum. Pragmatik biri olsa eldeki takıma en uygun ve maç kazandıracak oyunu oynatırdı. Ama o da ısrarla geriden kaleciden başlayan oyun kurmaya takımı zorluyor.
    Bekler kazma, orta sahalar 2. sınıf kalitede. Ligin en yetersiz takımları bile top bizdeyken neydeyse bizim ceza sahamıza kadar gelip baskı yapıp bizi bozuyorlar. Bu sorun bugünün değil yılların sorunu
    İstatistiği var mıdır bilmiyorum ama; ligin en çok kalecisine geri dönen, kalecisi ile oynayan takımı bence kesin biziz. Hem de bu rekor bence yıllardır böyle. Kimse kalecisine dönmüyor. Kimsenin atakları kalecide sonlanmıyor. Kimsenin atağı kalecinin uzun vurması veya yaptığı saçma sapan bire kısa pasla sonlanmıyor.
    Bu teknik, taktik, yerleşim, pas alma, açı, bağlantı, set up gibi konularda ne kadar zavallı olduğumuzu gösterir. Ligde bizden çok daha ucuza kurulmuş, çok daha mütevazi takımaların yaptığı build upl'ları biz yapamıyoruz.
    Torren bence kazanacak oyuna dönmezse sadece kendi değil biz de tehlike altına gireceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicaldau kötü oynamıyordu, son dönemde düştü. Bence de forvetin arkasında daha iyi ama 8 numarayı da gayet iyi götürüyordu.

      Sil
  6. Pulgar, Taylan, Berkan var altı numara olarak, çift stoper ve çift 6 ile oynayacaksak Gökay da stoper değil 6 numara alternatifleri arasında değerlendirilebilir. Bizim sorunumuz hücumda, Terim zamanında yeterince pozisyon üretebiliyor ama bunda süreklilik sağlayamıyorduk, özellikle kapanan rakiplere karşı top kontrolü bizdeyken verimliliğimiz düşüktü, şimdi durum daha da kötüye gitmiş gibi gözüküyor.
    Ben sorunun 6 numaradan ziyade hücum oyuncularıyla ve bek performansıyla ilgili olduğunu düşünüyorum, bir şekilde elimizdeki oyunculara uygun hücum setlerini oturtamadık, geçiş hücumları dışında atak geliştirmede zorlanıyoruz. Gomis belki bu konuda ilerlememize yardımcı olur, en azından santrafor istikrarını yakalamamamızı sağlayacaktır.

    Pulgar-Berkan ikilisile oynayacaksak 4-2-3-1 yerine 4-2-2-2 gibi bir sistemde Cicaldau yerine Emre-Morutan ikilisini daha içeride kullanabiliriz ve Halil-Kerem'den birisini ikinci forvet olarak oynatabiliriz. Berkan'da top kapma ve PVA'nın arkasını korumaya odaklanabilir. Pulgar olmadığında bence Berkan'ı 6 numaraya çekip önünde Morutan, Emre, Cicaldau üçlüsüyle 4-1-3-2 gibi yerleşebiliriz. Bence çözüm kanat forvetleri biraz daha içeride kullanmaktan ve Gemisin yanında bağlantı görevi görecek ikinci bir forvet koymaktan geçiyor, 17-18'de bu rolü Tudor zamanında Belhanda ve Terim zamanında Rodrigues üstlenebiliyordu kısmen, Halil veya Kerem ile de yapabiliriz diye düşünüyorum. Taylanla oynarken ideal sistemimizin 4-3-3 olacağını düşünüyorum. O zaman orta sahayı Taylan-Emre-Cicaldau üçlüsüyle kurabilir ve Kerem-Morutan'ı kanat forvet olarak kullanabiliriz. Ben pozisyon oyunu- geçiş oyunu tartışmasına pek katılmıyorum çünkü pozisyon oyunu oynarken de kaptığın topları dikine hızlı kullanabilir veya set oyununa dönebilirsin, bence Torrent önce oyunculara nasıl pozisyon almaları gerektiğini öğretiyor, bu da biraz kafa karışıklığına neden oluyor. Alışma fazını geçtikten sonra o da hızlı geçiş hücumlarını isteyecektir.

    Bence sakatlık olmasın duasını edeceğimiz yer stoperler, ne Gökay ne Semih ne Alparslan, ne Işık çift stoper için Marcao veya Nellson'un yerini dolduramaz, Semih içlerindeki en iyisi o da bizim için yeterince iyi olmadığı için gönderilmişti. Bu yüzden Babel'i gönderip stoper almamızı isterdim. Oğulcan'ı gönderdikten sonra Omar hamlesi kaçınılmazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökay Güney imkansız bence. O fizik ve hız ile tutunabilmesi güç bile değil.

      Sil
    2. Bencede, ama Torrent ile herkes kilo veriyormuş, belki o da verir ve hızlanır:) 19 Mayıs 1999 çok güzel bir doğum tarihi, başarılı olmasını çok isterdim.

      Sil
    3. Çok anlamsız haberler onlar :)

      Sil
  7. Hadi diyelim Pulgar sağlıklı tuttuk ama kadronun alternatifsizliği rotasyonsuzluğu sizleri de korkutmuyor mu arkadaşlar. Yarın olası bir kart cezası olası bir sakatlıkta başımıza ne işler gelecek. Herşeyi geçtim elimizdeki Türk rotasyon oyuncuları bile gönderildi takımdan. Aytaç gitti Oğulcan gitti. Son olarak ben Çarenin Gomiste değil. Orta sahada bulunacağı kanaatindeyim 90 dakika Alanya kalesine yürüyemedik orta saha pozisyonunda görev yapan tek bir oyuncumuz yok gibiydi oyun çizgimiz tamamen geriye yaslanmak üzerindeydi. Bu şekilde ne elimizdeki oyuncuları satabiliriz ne de gelecek sezon kadro kurabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkutuyor tabii. 1-2 isme bağımlı kalıp, onlar olmadığında kara kara düşünmek kötü tablo.

      Sil
  8. taylan/emre/cicaldau vs Pulgar/Berkan/morutan orta saha; gomis/kerem/feghouli vs mostafa/BAY/Halil + Babel forvet; Omar-Sacha/PVA-Omer bek; Muslera-Pena kale, zengin değil ama alternatifli bir rotasyonumuz var aslında her mevkide ilk 11 başlayabilecek kalitede 2 oyuncumuz var stoper hariç. Stoperde de Alparslan/Semih gibi fena sayılmayacak yedeklerimiz var ama Marcao-Nellssondan birisi oynamazsa kalitemiz bir tık iner, bu yuzden Babeli gonderip stoper alma fikri mantıklı geliyordu bana.
    Alanya maçındaki oyun sadece oyuncu kalitesiyle açıklanamaz, Trabzon maçında mesela yeterince pozisyon bulabilmiştik. Ya da ilk yarıda felaket bir Kayseri maçı oynamış ama sonra toparlanmıştık, yine öyle olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii de, bazı isimlerin hiç katkı veremiyor oluşu ve bir türlü yükselememeleri problem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir