26 Şubat 2022 Cumartesi

Şu hamleye kaçınız şaşırdı desem, o sayı az olacak


Klasik bir Türkiye'den futbol hamlesi. Şu hamleye kaçınız şaşırdı desem, o sayı az olacak. Yeni Malatyaspor'un Adem Büyük'ü teknik direktör olarak göreve getirmesi, bir anlamda atılan son kurşundu. O kurşunun de hedefini bulmayacağını biliyorduk. Çaresiz hareket çünkü, yapacak bir şey kalmadığının resmi. Biz düşmeyi göze aldık, bir de böyle deneyelim dediler. Arada yanan Adem Büyük oldu, onun için üzülüyorum.

Böyle bir işi kabul etmesi hataydı. Belki de ilerisi adına ilk adım dedi ve deneyim kazanmak istedi. Teknik direktörlüğe keskin bir geçiş zor, futbolcu / teknik direktör işi daha da zor. Nuri Şahin de keskin geçiş yaptı ama onun altyapısında zaten bu işin eğitimini yıllardır aldığını görürsünüz. Teknik direktör olunca da zaten futbolculuk işini bıraktı. Adem Büyük ise en son kendisini oyuna almak zorunda kalıyordu.

Bu yapıda nereyi düzeltebilirsin ki? Zaten takım dipte ve çıkış umudu yok, Ocak ayı çok fazla hamle gelmemiş, paralar ödenmiyor, sıkıntılar büyük. Adem Büyük bir anlamda aidiyet gösterdi ve sorumluluk aldı. Yine de yanlış işte, sonuç olarak ihale ona kalıyor. Şimdi hem teknik direktörlük işi bitti, hem de takımdan komple ayrılmış oldu. Ona bir şey olmaz, gelecek sezon Süper Lig'de devam eder ama gelecek haftalar boş geçecek.

Adem Büyük'ü seviyoruz. Galatasaray'da sadece 1 sezon oynamış olsa da, Falcao, Andone ve Babel gibi isimler arasından sıyrılmış, iz bırakan futbolcu olmuştu. Ertesi sezon da kalabalık rotasyon içinde süre alamayacağını anlayıp, ısrarla "etiketin" önüne geçirileceğini bildiği için ayrılmak istedi. Biz de saygı duyduk. Oysa takımda kalsa katkısı büyük olabilirdi. Geçen sezonu da, bu sezonu da gayet iyiydi. Hatta bu adam forveti geçti, merkez orta saha gibi oynamaya başladı. 34'lü yaşlarda oyununa yön verdi, kariyer uzattı.

Orada dönüp de, teknik direktörlük deneyeyim demek yanlış. Saha içinde yapacakları var çünkü, değerli futbolcu. Galatasaray'a geri dönsün mevzusu değil konu. Türkiye'de birçok takımda hala forma giyer, farkını ortaya koyar. Belki ileride iyi bir teknik adam da olabilir. Zamanı var bunun, beklemek gerekiyor. Yeni Malatyaspor' da önce evladını yemiş oldu diyelim. Adem Büyük'ü bir anlamda ortada bıraktılar.

6 yorum:

  1. topçu olarak devam edip rahatça sezonu bitirmek varken şimdi bir anlamda işsiz kaldı.

    YanıtlaSil
  2. Halil'in bu kadar gömülmesine çanak tutmam ama çok formsuz olduğu gerçek, Adem şu an gelse kanatlar ve forvette ara ara oyuna girebilecek yerli oyuncu olarak elini rahatlatmaz mi Torrent'in? Yerli alternatif eksikliğinden aynı formsuz isimlere dönüp duruyoruz hem fiziksel hem mental yipraniyorlar. BAY daha çok sure alır diye umuyordum o da olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an gelemez, gelecek sezon olur dediğin. Yaş ilerledi tabii. Bilinmez.

      Sil
  3. Yönetim Adem'e o kadar guveniyorsa sezon sonuna kadar devam etme dirayetini göstermeliydi düşersek düşelim deyip. Adem'in Malatyaspor'la farklı bir bağı var böyle bir teklif geldiğinde reddetmezdi doğal olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle olmalıydı ama Türkiye işte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir