6 Mart 2022 Pazar

2 sakatlık yaşayan Boey kayıp, 1.5 yıl sonra dönen Omar dipçik gibi


Boey, sezona öyle girdi ki, fiyat performans anlamında en iyi iş diyorduk. Uçuyordu resmen. Bu "bilinmeyen" adam, "nasıl oldu da bize düştü" kıvamındaydı. Sonra bir sakatlık yaşadı. Olabilir, her futbolcunun başına gelir böyle şanssızlıklar. Sakatlanması da bir hazırlık maçındaydı. Uzun sayılacak bir sakatlıktı, Marsilya deplasmanı geri döndü, sakatlığı nüksetti. Orada konu nedir, ne değildir bilmem. Doktor hatası mıdır, teknik heyet yanlışı mıdır yorumlayamam.

Sonra yine geri dönecekti, Lokomotiv Moskova deplasmanı öncesindeki idmanda atmaması gereken sprint neticesinde sakatlık yine nüksetti. Kısa zaman aralığında yaşadığı sık sakatlıklar oldu. Bu da, acaba sakatlığı kronik mi sorusunu sordurdu. Bunun da cevabını veremem mesela. Ancak şunu sorarım, bu adanın geri dönüşü niye bu kadar kötü? Gençsin, toparlayabilmen lazım. Geri döneli de uzun zaman geçti ama performans yerlerde.

Omar'a bak bir de. 1.5 yıldır futboldan uzak. O arada tonla ameliyat, mental çöküntü. Yaşamadığı hadise kalmadı. O ise aradaki zamanda dahi geldi burada takımla idman yapmaya çalıştı. 1.5 yıl sonra da dönebileceği en iyi şekilde geri döndü. Boey'in çalımın 50 tonunu yediği yerde, Omar'la sağlam şekilde 2 maç geçirdin. Performans olarak da üstüne koyuyordu. İstese parasını alır, yatmaya devam eder. Müthiş bir profesyonelmiş.

Avrupa Ligi listesinde de keşke Pulgar yerine Omar'ı yazsaymışız. Boey'le Barcelona maçlarını oynayacağız ve çok korkuyorum. Boey'in görüntüsü pek iyiye gidecek gibi de değil. Omar'la devam etmek çok daha sağlıklı görünüyor. Hem tecrübesi var, hem ayakları yere basıyor, hem de açık şekilde daha iyi durumda. O malum hadiseyi yaşamasa, belki de geçen sezonu şampiyon geçerdin. Yedlin işine girmezdin mesela, bu yaz dönemi transfer stratejin de daha farklı olabilirdi.

Boey'in kötü bir futbolcu olduğuna inanmıyorum. Şu an çoğu ismi eleştirsek de, iyi hallerini de biliyoruz. Boey'deki sorun sakatlıktan geri dönememiş olması. Sezona müthiş girdi yoksa. Savunma beki gibi tanırken, hücumda var oldu, temposuyla çok şey kattı. Hatta sakatlığı da Galatasaray'ın oynadığı oyunu büyük oranda bozdu. Kronik sakat mıdır, başka sıkıntılar mı vardır konusunu maalesef bilemem.

8 yorum:

  1. O seviyesine ulaşacağına inanıyorum ben Boey'in. Fizik gücüyle oynayan bir oyuncu ve sakatlığı da bu noktada çok büyük eksi getiren bir sakatlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ulaşır. Şu an hiç iyi ışık vermiyor.

      Sil
  2. Sezon başından beri çizgisini koruyan tek futbolcu Nelsson. Gerisi ya inişli çıkışlı grafik sergiledi ya sürekli geriledi. Şu ortamda Boey'in gerilemesine laf edemiyorum o yüzden. Takımdan uzak olan, hatta ağır sakatlık yaşayan futbolcu bile daha sağlıklı dönüyorsa ya futbolcuların çoğunda bir sıkıntı var ya da antrenman metodlarımızda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu da düşmeye başladı mesela, Nelsson hala aynı seviyede.

      Sil
  3. Sakatlık aşırı etkiledi. şansızlık. umalım ki kronik olması. Çok genç bir oyuncu maliyeti de az. Kayıp yok.
    ama seneye sağ bek için yerli bulmak lazım. Kaleci ve defans dahil, 5 kişinin tamamı da yabancı olamaz. bunlardan en az iki tanesi ilk 11 kalibresinde yerli olmalı. Kaleci ve stoper mi olur yoksa bekler mi olur onu bilmiyorum.
    seneye daha da sinir bozucu bir kural gelecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli bulunur sağ bek için ama alternatif olur. 11 adına ancak Mert Müldür gibi isimler denenebilir.

      Sil
    2. Ömürcan Artan yada Cebrail karayel olacak gibi çünkü kontratları bitiyor bonservisi yok

      Sil
    3. Düşünülür elbette de ihtiyacı karşılarlar mı bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir