9 Mart 2022 Çarşamba

Arda Turan'ın kamp kadrosuna alınmamasını doğal karşılıyorum


Arda Turan haricinde herkes kamp kadrosunda. Barcelona maçının ardından, İspanya'da 1 idman daha yapılacağı için bu karar alınmış. Arda Turan'ın yokluğu ise gizli bir "kadro dışı". İdmanlarda, takımla ama maç kadrosuna alınmıyor ve sezon bitene kadar da süre alamayacak. Direkt olarak kadro dışı başka sorunlar demek. Bu şekilde hareket edilmesi de yanlış diyemem. Maalesef Fatih Hoca sonrası salan, farklı alemlerde yol alan futbolcular var. Bu da yanlış.

Arda Turan da başında. Verdiği fotoğraf yanlış değildi ama zamanlaması çok kötüydü. Göztepe ile sezonun en kritik maçı öncesi verilecek fotoğraf asla değildi. Neticesi de bu ve doğal olandır. Barcelona deplasmanında yer alsın ben de isterdim yoksa. Kariyerinin son dönemi müthiş hikayesi olurdu. Bunu kaybetmiş oldu. Karara mutlaka üzülmüştür de, bununla çok ilgilenmiyorum. Kadroya alınmamasını doğal karşılıyorum.

Barcelona deplasmanı zor geçecek. Rakip çok güçlü ve bir o kadar formda. Galatasaray'ın görüntüsü ise hiç iyi değil ve kendisini Avrupa Ligi grubundan lider çıkartan Fatih Hoca olmayacak. Elimizden geleni yapıp, mevcut gençlere tecrübe ve etiket kazandırmaya çalışacağız. Nasıl oynarız, kadro ne olur inanın bilmiyorum. Torrent bu maça özel olarak hazırlandık dese dahi, ligde de o analizleri görüyoruz. Şu ana kadar işe yaradı diyemem.

Gerçi Barcelona'yı ne kadar analiz edersen et. En formda zamanları ve Ocak ayında çok iyi transferler yaptılar. Xavi de iyiden iyiye ipleri eline alarak, çok gollü galibiyetler kazanır oldular. Zorlu maçlardan dahi çıkmasını iyi biliyorlar. Galatasaray olarak ancak mücadele edebiliriz, bunu deneyeceğiz. Forvette Mostafa Mohamed, orta sahada Taylan Antalyalı oynar. Bunlar yetmiyor, formsuz ve iyi durumda olmayan o kadar çok isim var ki. Cicaldau'yu ne yapacaksın mesela?

19 yorum:

  1. Barcelona maçının zorluğu ve önemi düşünülürse Arda'nın kariyeri beni hiç ilgilendirmiyor. Çok zor maç umarım takımı çok daha kötü noktalara itecek sonuçlar almayız.

    YanıtlaSil
  2. Fark yememek tek çıkar yol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben öyle düşünmem. Galatasaray bana öyle şeyler yaşattı ki.

      Sil
  3. Hocayı ilk gönderdiklerinde söyledik burada hepsini. Olacaklar belliydi. Görünen köy kılavuz istemiyor. Futbolda herşey planlama. Bile bile lades dediler herşeye buna Fatih hoca da dahil ama ne yazık ki başkan kendi bu hale getirdi. Yine de hocaya bir Gedson bir Gomis alsaydı belki bugün Barça eleme hesabı yapıyor olacaktık. Yazıklar olsun bizleri bu hale getirenlere. Anladık ki, Galatasaray başkanlığı bu kadar kolay olmamalı. Her elini kolunu sallayan aday olamamalı. Sonra oturulan makamı taşımak kolay olmuyor, altında eziliyor insanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca kalsa da bir şey değişmeyecek gibiydi, ibre sürekli aşağıdaydı. O da var.

      Sil
    2. değişirdi bence. önceki 2 sezonda da sonradan açılmıştık.

      Sil
    3. Değişirdi de, nereye kadar değişirdi. Dibe doğru gidiyorduk. Bir de sürekli neden sonradan açılıyoruz :(

      Sil
    4. Hocanın maç seçmesi ve konsantrasyonuyla alakalı olarak geç açılıyorduk bence, ama bu takım eksikti. 2 iyi transfer bambaşka şeyler hayal ettirebilirdi.

      Sil
    5. Olabilir tabii de yazın da yapılabilirdi o işler.

      Sil
  4. Ben Arda Turan'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bu kötü kadroda Arda çok mu sırıtırdı, hayır. Özel meseleleri Torrenti de Başkanı da ilgilendirmiyor. Yıllarca beraber olduğu ve Galatasaray'ın efsanesiyle fotoğraf paylaşması çok da sorun edilecek bir olay olmaması gerekirdi. Özellikle Barcelona da tekrar Ardayı görmeyi çok isterdim. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler. Göztepe maçından 1 gün önce asıl haksızlığı, kaptan olarak o yaptı bence. Olay foto çekinmek değil, maçtan önce olduğun yer. Biz ecel terleri dökerken.

      Sil
  5. Barcelona maçına Terimle mi yoksa Torrent'le mi çıksak daha iyi olurdu, diğer tüm rakipler için böyle bir soruya cevap vermek bile gereksiz olurdu ama Barca'ya karşı bence Terim'le çıkmamız lehimize olmazdı, Terim'le sahayı iyi parselleyen ve ön alanda etkili pres yapan takımlara karşı hep çok zorlandık, Karagümrük, geçen sene Alanya ve kazanmamıza rağmen ilk yarıdaki Konya maçı, milli takımla 2016'daki İspanya maçı gibi..
    Torrent'le de ne kadar şansımız var bilmiyorum ama en azından rakibi en iyi tanıyan hocalardan birisi, Xavi'nin hocalığını yaptığı için psikolojik üstünlüğü de olabilir ona karşı, ama ne olursa olsun Alanya ve Konya'ya karşı topa hasret kalırken Barca karşısında ne yaparız düşünemiyorum.
    Ama sonuçta ilk UEFA'da ilk 16 maçına çıkıyoruz, iki maç arasında BJK ile oynayacağız, şu an Arda'yı onore etmek gibi bir derdimiz olamaz, Arda çok istiyorsa zaten atlar uçağa gider Barselona'ya. Ilk 11'e giremeyen, değişiklikler için ilk isim konumunda olmayan bir oyuncu bugün için, dolayısıyla bu kamp kadrosunda yeri yok. Oysa fizik olarak hazır olduğunda neler yapabileceğini geçen sene gösterdi, şimdide küsmek yerine özel antrenman yapsa kritik maçlarda takımına katkı sağlayabilir, Babel bunu yapabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl daha iyi olurdu bilmem de, önümüze bakacağız. Bu maçta ne yaparız onu göreceğiz.

      Sil
  6. Arda yaptığı şeyler sonrası şu anda tutuklu olmalıydı, geçtim kadroda olmasını veya olmamasını. Geri geldiğinden beri yalnızca zarar verdi takıma, ben daha artısını göremedim. Galatasaray, Arda'ya hiçbir şey borçlu değildir ama Arda sahip olduğu her pozitif şeyi Galatasaray'a borçludur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin ironik yanı bunu dillendiren yegane başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu idi. Arda meselesine ek olarak Fatih Hoca ile devam edilmemesi gerektiğinide o söylemişti. En azından dürüst davranmış. Gelinen noktada Burak Elmas söylediği hiçbir sözü tutmadı, Fatih hocanın arkasından iş çevirdi falan. Bu süreci hiç yaşamadan direk başka bir teknik adam ve Arda'sızda başlayabilirmişiz sezona. Taraftar olarak yine yanlış başkanı destekledik. Bir daha bu işlere bulaşmasak mı acaba diyorum?

      Sil
    2. Ben artık başkan seçimleri konularında yorum yapmam.

      Sil
    3. Bende. Kimi istediysem hayal kırıklığı oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir