11 Mart 2022 Cuma

Barcelona 0-0 Galatasaray, inanmış bir Galatasaray


Avrupa kimliği başka. Galatasaray'ın Avrupa'da çıktığı seviye bambaşka. Ligde görüntü iyi değil, bir türlü de toparlanmak mümkün olmadı. Arada Fatih Hoca gitti, Torrent geldi, bence işler daha da kötüledi ama kimliği kaybetmemek kıymetli. Avrupa'daki iyi görüntü, Nou Camp'ta da devam etmekte. Çok formda bir Barcelona'ya karşı deplasmanda ancak bu kadar doğru ve iyi oynayabilirdiniz. Ayaklar yere çok sağlam bastı.

Galatasaray'ın Avrupa'da, özellikle de deplasmanlarda müthiş bir savunma görüntüsü var. Henüz gol yemedik. Odak bambaşka seviyelerde ve bir an olsun kaybetmiyorsunuz. Herkesin kafasında "acaba fark yer miyiz" düşüncesi varken, "kimliği" unutmamalı. Bu takım gayet iyi ve potansiyelli. Kötü bir takımın, Avrupa'da böylesine zorlu rakipler karşısında tutunabilme şansı olur mu? Bu oyunu lige yansıtamamak ya da lig için de doğru bir görüntü oluşturamamak ayrı konu da, Avrupa performansıyla gurur duyuyorum.

Barcelona'nın önde basması ve baskı kurması doğaldı. İlk andan itibaren bunu zorladılar ama Galatasaray tempoyu iyi düşürdü. Rakibe de ilk yarıda pozisyon imkanı tanımayıp, Kerem Aktürkoğlu'yla 1 tane net pozisyonu vardı. Odağı kaybetmemek kıymetli. Bunu da sağlayan Marcao / Nelsson 2'lisi. Grup aşamasının en iyi savunma tandemiydi ve bu şekilde devam ettiler. Pena'nın da iyi performansı eklenince, ayaklar asla titremedi.

Eksik neydi dersek, geçişi iyi yapamadık. O da orta sahada "bağlantı" olacak, topla çıkabilecek futbolcu eksikliği. Feghouli biraz daha regista rolünde, pas temposunu ayarladı ve bu işi de iyi yaptı. Mostafa Mohamed ve Babel'i de mümkün olduğunca uzun toplarda görüp, orada kalmaya çalıştık. Zaman geçtikçe de Galatasaray'ın da topa sahip olma oranı arttı. Kerem Aktürkoğlu'nun pozisyonu önemliydi. Devamının gelmemesi bence o bağlantı eksikliği kaynaklı.

2. yarıda Barcelona'nın yaptığı oyuncu değişiklikleri kendilerine biraz daha ivme kazandırdı. Yine de 1 pozisyon harici "net" diyebileceğim imkan oluşturamadılar. Baskıları var da, Galatasaray savunmasını asla geçemediler. Taylan Antalyalı ve Barkan Kutlu'nun çok iyi savunma performansları da es geçilmesin. Son dönemde çok eleştirilen bu 2 ismin de bir an olsun düşmediğini görmek sevindirici. Gomis hamlesi sonrası biraz daha hücumda kalmayı denedik, zorladık da hatta. Geçişteki o bağlantı sorunu maalesef orada da etkin oldu ve açık alanı aslında o kadar da iyi kullanamadık.

İstanbul'da görüntü farklı olacak. Tur için "inanan" bir Galatasaray'la karşılaşacaklar ve inanmış taraftarın baskısını da tahmin edebilirsiniz. Barcelona da afalladı, bence fırsat oluştu. Yine odağı kaybetmeden, tribün baskısıyla birlikte bu sefer hücumda da var olacak bir Galatasaray'ı izleyeceğimizi düşünüyorum. Avrupa'da görüntümüz mükemmel ve her ne sonuç olursa olsun gurur duyacağım. Bu takım gayet yetenekli ve potansiyel sahibi.

27 yorum:

  1. Hocam anlamadığım bu kadar dik duran takımımızın ligde beklentinin çok çok altında kalmış olması :(
    Sizce gelecek sene adina hangi mevkilere nokta atışı yapılmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse anlamıyor o konuyu işte :) bir tane 8 şart, bağlantı olabilecek. Sağ kanat şart ama Yunus Akgün o isim. 6 da alınabilir yine. Sol bek konuşulacak elbette.

      Sil
  2. Böyle bir maç yazısında Torrent'ten bahsetmemek çok şık olmamış açıkçası😊
    Terim olsaydı, imparator sayesinde manşetleri atılırdı gazetelerde 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda bahsetmediğimi fark etmedim de, gün içinde yazdığım yazılarda gayet bahsettim. Yayına girince okuyabilirsin.

      Sil
  3. Maçın özeti son 5 senedir özenle Galatasaray katleden futbol sistemidir.
    Ligde niye böyle diyr soran naif arkadaşlarıma selam olsun.
    Önceliğimiz oyunun gelişmesi hemfikiriz fakat o gelişim esnaları hor kararlarla gölgelendi. Sonuç bugün imkanı yok bekleyemezdik cümlesini kuran mhk yazıklar olsun size insanlara göz göre göre zulmettiniz. Bile isteye benzer kararlarda tersini uyguladınız inşallah beter olun federasyon yabancı sınırı dahil tek ajandanız Galatasaray başarısı olmuştu önünüzdeki bahane set Terim de yok artık iyice çökün yerin dibine batın inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunları çok sorguladım ama insanlar bana da saldırdı .(

      Sil
  4. Kalecinin ne kadar önemli oldugunu bir kez daha gördük bugün Ismail olsaydi en az 3'lük oluyorduk.
    Teknik taktige girmek istemiyorum oyun degisik bir oyundu ama ikinci macta surpriz yapabiliriz inanci geldi en azindan önemli olan bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaleci mühim tabii. Orayı dolduramadıktan sonra ne yapsan boş.

      Sil
  5. maçtan önce 0-0'a çok sevinirdim ama şu an pek sevinmedim hatta üzüldüm bile diyebilirim. takımda adam akıllı bikaç yetenekli oyuncu olsa çok rahat gol atıp galip gelebilirdik. barca'nın arka taraf bomboştu ama biz 3 pas üst üste yapamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yetenek sorunu zaten bu sezon yaşadığımız problemler arasında en büyüklerinden.

      Sil
  6. (Emre)
    Gurur duyuyorum. Øzelikle Torrent basta olmak uzere Marcao, Nelsson, Boey, Berkan, Taylan, Babel, hepsi cok iyi oynadilar. Feghouli'de iyi top tuttu. Øzelikle Pena bugun bizi oyunda tuttu. Ilk defa kalede Muslera'yi aratmayan kalecimiz var (Carrasso'da aratmamisti, ama o da tek mac oynadi). Torrent'in bu mac icin analizleri ve oyun planini dogru ve iyi buldum. oyuncu degisiklikleri yerindeydi. 0-0' korumak adina Forvet cikarip oyuna stoper almadigi icin de ayrica tessekur ediyorum. Son yarim saat galibiyet icin hamle yapti aslinda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O klasik hamle artık. Mohamed yoruyor, Gomis'le bitirmeye çalışıyorsun. Gomis de değdiği yer topta hücum adına bir ışık yaktı.

      Sil
  7. Şu gururu yaşamak bir yana Taylan, Boey, Marcao, Nelson, Pena, Kerem olağanüstüydü bugün, o açıdan da çok mutlu bir gece oldu. Diğerlerinin standardı belli zaten de bir süredir İstikrarsız olan Taylan Boey adına çok sevindirici. Umarım devamı gelir ve darısı Cica'nin başına.

    Bir de tabii sakatlık yaşamamamız lazım, su 11'den Feghouli dışında bir isim eksik kalsa çok zorlaniriz,mevcut kadroda yerleri dolmaz zirea

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öz güvenleri toparladık, umarım böyle devam eder.

      Sil
  8. hani kadro "çöptü" ?
    doğru oyun doğru sistem.
    şımarık taraftar anca hakaret.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lig de halimiz ortada, Türkiye kupasından elendin oyun olarak da bir şey veremiyorsun şimdi bir maç üzerinden taraftarı eleştirebiliyorsun. Torent de , takım da, yönetim de yanlış yüz. Ama Galatasaray için desteklemek zorundayız. (Alp

      Sil
    2. Taraftar eleştirilir, futbolcuların şu öz güveninin kırılmasında etkenlerden biri çünkü. Nelsson gibi bir adam sosyal medya kapatıyor bu yüzden. Gayet ve yetenekliler ama haftalardır herkesin yazdığı "çöp" oluyor.

      Sil
  9. Rakip bu kez gerçekten doğru analiz edilmiş. Top rakipteyken savunmada pozisyon almamız çok iyiydi. Rakibi uyutmamız ve oyunu soğutmamız gereken anlarda da bunu çok güzel bir şekilde yaptık.

    YanıtlaSil
  10. o değil de Barcelona taraftarı Galatasaray'ın ligden düşme potasında olduğu bir ülke liginde üstteki takımlar kim bilir ne biçim top oynuyor diye düşünüyor mudur? :))

    YanıtlaSil
  11. Böyle bir deplasmanda böyle bir takıma karşı gol yemeden 1 puan almak her kulübün işi değil. Takım demiyorum çünkü başarılı oyuncuların olduğunu düşünmüyorum ama bu kulubün avrupa geni var ve kim olursa olsun bir şekilde bu tür maçlarda iyi oynayabiliyor. Kerem çok hoşuma gitti. Nelson Marcao risk etmeden basit oynadılar ve istediğim tam da bu. Feghouli Babel tecrübelerini gösterdi. Kaleci inaki Pena sanki 10 yıllık Galatasaraylı. Gerçekten kişiliğini çok seviyorum oyucu olarak da başarılı. Gomis e fırsat geçti affetmedi çok klass vurdu ama maalesef ofsayt. Birkaç oyuncu iyi değildi bu seferlik onları söylemeyeceğim skor sayesinde göze batmamış olabilirler. Galatasaray'ın seviyesinde değiller çok sırıttılar. Haftaya tur umudum yeşerdi. Türk futbolu adına büyük bir gece olacak ve önceden de söylemiştim Barcelona'yı elemek kupanın bir kulpundan tutmak demektir. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilecek en iyi seviyede oynadık. İyi değildi derken, 1-2 isim ben de yazarım ama ellerinden geleni yaptılar.

      Sil
  12. Çok sevmem böyle yetinmeyi ama devre arası tek kurşun Gedson olsaydı. Bu maçta ne bileyim...

    YanıtlaSil
  13. Napoli'nin yaptığını yapmadan, ilk maçta iyi bir skor yakalamış iken, aynı oyunla devam etmemiz gerekir diye düşünüyorum. Duyguların yoğun olduğu bir maçta bunu kontrol etmek zor olacak, ancak Nou Camp'taki maçta ne oynadıysak, aynısını oynamaya çalışmalıyız. Açık futbol düşünmek kabus olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette haldır haldır saldırmayacağız. Yine sabır ve savunma odağımız ön planda olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir