19 Mart 2022 Cumartesi

Bundan sonraki seviyesi de, Galatasaray'ın vazgeçilmezi olmak olacak


2-3 gün önce, Yunus Akgün'ün Galatasaray hakkındaki açıklamalarını okuyordum. Kerem Aktürkoğlu ile birlikte oynamalarının güzel olabileceğini, kendisine bu yönde birçok mesaj geldiğini söyledi. Benim de bu yönde bir hayalim var. Kerem Aktürkoğlu solda, Yunus Akgün sağda çok iyi olacaktır. Buradaki soru, Kerem Aktürkoğlu'nun Galatasaray'da kalma ihtimali üzerine. Ciddi bir piyasa yaptı, gözler üzerinde. Güzel teklifler alacaktır ve reddedilemeyecek teklifleri kabul etmeme lüksümüz yok.

Yunus Akgün, ilk kez A Milli Takım aday kadrosuna çağrıldı. Bu sezon gösterdiği performansla hak ettiği seviye. Montella'nın Adana Demirspor'un başına geçtiğinden bu yana, takımın en önemli hücum kozlarından biri oldu ve ligin de en değerli kanatlarından. 31 maçta 8 gol 13 asist. Lig bitimi yılın takımı yapılsa, orada da yer alacak. Seviyeleri hızlıca geçmeye başladı. Bundan sonraki seviyesi de, Galatasaray'ın vazgeçilmezi olmak olacak.

Gelecek planlamaları yapıyoruz. Avrupa bitti, kupa yok, ligde de bana göre hedefsiziz. Bugünden sonra geleceği kurgulayacağız. Mevcut içinde, yeni sezon adına kimler olabilir diye bakacağız. Keşke şu süre zarfında bazı gençleri A takıma alsak, hatta süre de versek. Bir yandan da transferde ne olur, kiradan dönecek futbolcular neler yapabilir diye bakacağız. Kiradan dönecek isimler arasında da, Yunus Akgün'ün takım içindeki yeri garanti.

11'i yazarken, ilk olarak Yunus Akgün'ü konuşacağız. Sağ kanattaki yeri garanti. Umarım sözleşmesi de uzatılır bu arada. 2024'de bitse dahi, şimdiden elimizi güçlendirmeliyiz. Çünkü bir süre sonra onun da transferini konuşacağız. Hatta o teklifler yazın da gelecektir. Ben en az 1 yıl bizde oynamasını ve değerini katlamasını isterim. Zaten bazı satışlarımız olacak, oradan ciddi rakamlar bekliyoruz. Yerli ağırlığı artarken, Yunus Akgün'ün Galatasaray'da kanıtlaması gerekenler var.

Sağda Yunus Akgün, solda Kerem Aktürkoğlu'nu görmek isterim elbette. 2 net ve genç yerli. Lig adına da elinizi olabildiğince güçlendiriyorsunuz. Zor tabii, Kerem Aktürkoğlu'nu tutmak kolay olmayacak. Haliyle de o bayrağı Yunus Akgün devralacaktır. Sol kanattaki yeri nasıl dolar dersek, bir plan vardır. Sportif direktör boşuna gelmemiştir ve umarım bugünden bazı hamleler gerçekleşmeye başlamıştır. Yeni sezonu kurgularken, bu işi bugünden halletmeliyiz. Ortada bu sezona yönelik hedef kalmadı.

9 yorum:

  1. Kerem gitse bile oraya kazanmamız gereken bir barış alper yılmaz var yada antalyaspor dan Doğukan sinik transfer hamlesi olabilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir tabii. Eldeki bonservis girdisine bakacak o işler.

      Sil
  2. Yunus 10 numara da olarak görev yapabilir.Kendisini çok geliştirdi.Maalesef bu yaş grubunun en iyisi Atalay çıkış yapamadı.Ümraniyespor'da oynayamıyor.Her genç oyuncu olmuyor.Mustafa Kapı Adanademirspor'da kadroya dahi giremiyor. Olmayan oyuncularda fazla ısrar etmeden geri alma opsiyonu ile başka takımlara göndermeliyiz.

    YanıtlaSil
  3. Yunus'a Fransa'dan cok ciddi teklif var deniyor bize ugramadan direkt gidebilir diyorlar.
    Sana sormak istedigim Morutan icin de Yunus'a uygulanan yetistirici bir hocaya kiralik gitme durumu uygulansa sence nasil olur bence Morutan da benzer sicramayi gösterebilir Adana gibi hoca takimlarinda, sen nasil düsünürsün bu konuda zira yabanci kontenjanlari cok degerli hale geldi benchte oturtacagin yabanciyi gelisim icin kiralik vermek daha iyi gibi sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence gitmez, tutacaklardır. Aynı anda hem Kerem, hem Yunus gidemez, gitmemeli de.

      Morutan için dediğin konu olabilir. Talibi de bol olacaktır.

      Sil
  4. Ben pek çok takımdașın aksine Yunus'un bizde düzenli 11 oyuncusu olabileceğini düşünmüyorum, Emre Akbaba gibi onun da rakiplerin daha az kapandığı, hata yapma lüksünün daha fazla olduğu bir takımda yıldızlașması gösterge olmamalı tek başına. Neyse ki kiradaki oyunculara odaklanan bir görevli var, gerekli kararı verecektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben düşünüyorum, çok iyi de iş çıkarır. Adana Demirspor'a karşı da kimse çok açık oynamıyor. Adamın becerisi zaten dar alanda seri olması, çalım atması. Kapalı savunmayı aşacak başlıca adam. Açık alanda etkili diye biri algı mı kurdu bilmiyorum da, kapılmayın buna. İzleyin Adana Demirspor maçlarını. Gerçekten de neyse ki böyle biri var ama bunları görmek için böyle birine ihtiyaç yok.

      Sil
    2. Yunus dar alanda da çok etkili.10 numaraya koy rahat oynar.Sezon başı birkaç maç çok iyi oynadı.Sonra kadroya lınmaz oldu.Daha sonra kiralık gitti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir