10 Mart 2022 Perşembe

Eren Aydın'a dönersek, gelecek sezon A takım içinde yeri olabilir mi bilmiyorum


Niğde Anadolu'nun maçlarını izleyemiyorum. Haliyle de orada kiralık olarak forma giyen futbolcular ne durumda ancak haberlerden ve istatistiklerden takip edebiliyorum. Kiralık giden gençler içinde en umut veren isim de Eren Aydın. Kendisini uzun zamandır bekliyoruz. Bu sezon Niğde Anadolu formasını 9 kez giydi ve 4 golü var. Takımın da sezon başından bu yana en çok gol atan futbolcusu konumunda.

İşin zamanlaması kötü oldu. Yaz aylarında şu iş gerçekleşse, diğer takımlara kiralanan gençler de buraya gelir, daha iyi takım kurulurdu. Düşmeme mücadelesini geçtim, 1. Lig'e yükselme mücadelesi içine girilirdi. Altınordu desteği kesti, biz de bu işi sezon ortasında gerçekleştirdik. O süre zarfında da takım dibe burdu. Sonrasında birçok isim kiraladık, dışarıdan da transferler yaptılar ama yetmeyecek. Diş gösterilmeye başlandı, arada galibiyetler de geliyor ama fark çok ve küme düşmek kaçınılmaz.

Eren Aydın'a dönersek, gelecek sezon A takım içinde yeri olabilir mi bilmiyorum. Yaşı 19, bu seviyede bir süredir şans bulması gerekiyordu. Biz ise bu sezon itibarıyla ilk kez A takım seviyesinde oynatabildik. O da 2. Lig'de. Kendisinden yana umutluyduk. Hatırlayın geçen yaz dönemi oynanan U19 turnuvasını. Eren Aydın'ın bitiriciliği, savunma arkasına sarkabilmesi, gol sezgisi gayet iyiydi. Teknik de bir forvet, tam anlamıyla tamamlayıcı.

Galatasaray'daki forvet rotasyonu ne olacak onu da kestiremiyorum. Hoca kim olur, hangi formasyonla oynar? Tek forvetle oynasa, elde Gomis var ama 1. forvet olarak mı düşünürsünüz, yoksa son 30 - 35 adına mı? Onun için de lüks kalmaz mı? 1. forvet oldu diyelim, alternatifi kim olmalı. Oraya da güçlü bir isim lazım. Mostafa Mohamed satılır diye düşündüğüm için böyle yazıyorum. Her ne olursa olsun, 3. forveti altyapıdan getirmek lazım. Orası için de Eren Aydın aday.

4 yorum:

  1. (Emre)
    3. forvet'in en az birini altyapidan getirme fikrini dogru buluyorum. Bende yazin Mohamed'in satilmasi taraftariyim. Sevdigim bir isim olsa bizde ønumuzdeki seneler buyuk etki edecek bir isim olmadigini dusunuyorum. Giderse yerine X bir forvet alinmali. Gomis yedek. Ve Ali Yavuz Kol'da benim dusundugum 3.isim. Cok hareketli, hizli ve fizik olarak da ezildigini dusunmuyorum. Gecen sezon sans buldugu kisa dønem iyi oynadi bence Sekidika ile birlikte.

    Umarim yaz kampinda hem Ali hemde Eren iyi performans gøsterir. Belki ikisi de takimda kalir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek forvetle oynayacaksak eğer, 3. forvetin altyapıdan olmasını değerli bulurum.

      Sil
  2. Yaz kampında Eren'i Gomis'e emanet ederek işe başlamak gerekli. Gomis'in yaptığı herşeyi öğrenmeli. 3. bir forvet olarak kadroda tutulmalı ve GOmis'i takip etmeli. Bizim için çok büyük bir kazanım olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'in varlığı bu açıdan kıymetli işte..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir