27 Mart 2022 Pazar

Futbol konusunda ne olur, ne biter, biraz da onu konuşalım


Futbol konusunda ne olur, ne biter, biraz da onu konuşalım. Kısa bir zaman içerisinde bu seçim olacak çünkü. Tüzükteki tarih belli, Burak Elmas da onun dışına çıkmayacaktır. O tarih de Nisan sonu, Mayıs başı gibi olur. Yani sezon tamamlandığında, Galatasaray başkanı göreve başlamış olur. Burak Elmas yönetimi seçildiğinde, 1 hatta 1.5 aylık zaman kaybı vardı. O da acı fatura olarak geri dönmüştü. Böyle bir zaman kaybına artık tahammül yok.

Neden Okan Buruk fotoğrafı derseniz, kim başkan olursa olsun, bence çalışacağı teknik direktör o olacaktır. Bazı isimler mutlaka göreve gelir, bu işlerde sıracılık da konuşur. Okan Buruk bugün göreve gelmezse, kafalarda "o olsa nasıl olurdu" sorusu hep dolaşacak. Bence başarılı da bir teknik direktör. Yabancı bir teknik direktör getirip, yeni bilinmezliklere yol açılmayacaktır. Okan Buruk'un önü açık, kim başkan olursa olsun.

Yapılanma nasıl olmalı, bence asıl soru bu. Luis Campos gibi bir başkan danışmanı var ve transfer konusunda "yaz" için ciddi adımlar atılacaktı. Bir de sportif direktör atadık, onun akıbeti ne olacak? Bunlar hep aceleyle alınmış kararlar. Ortada ibrasızlık tehlikesi var, tıkamayın şu kulübün önünü. Önce kendi önünü aç, sonra geleceğe dönük adım at. Torrent'le 1.5 yıllık sözleşme imzaladınız. Bir de onun tazminatı var. 6 ay desen göreve gelmiyor muydu?

Yeni yönetim önce Torrent'le yolları ayıracak ve orada tazminat konuşulacak. Büyük ihtimal sportif direktörle de devam etmeyecek, orada da havadan para harcamış olacağız. Luis Campos, başkanın özel danışmanı olacaktı. Sözleşme şartları nedir bilmiyorum da, orada da ayrılık şaşırtıcı olmaz. Ben olsam, Luis Campos'la yola devam ederdim. Galatasaray'ın ciddi satışlara, dolayısıyla da bu etikete ihtiyacı var.

Elde satılabilecek, ciddi gelir elde edilebilecek futbolcular var. Bir yapılanma planı da çizilmiştir. Belki öncesinde görüşülüp, anlaşılan futbolcular da vardır. Teknik direktör hamlesini yapıp, bu yapılanmayı da göz ardı etmemek lazım. Bu işler plansız, projesiz olmaz. Doğaçlama hareket ederek, günü kurtarmayı düşünerek de başarı elde edilmez. Burak Elmas yönetimini eleştirsem de, 1-2 noktada attıkları iyi adımlar var. Luis Campos da onlardan biri.

37 yorum:

  1. Okan Buruk'u 2001'deki ayrılış şeklinden dolayı istemeyenler var ama unutmamak lazım ki o bu kulübe tek ayağını vermiş biridir yani hakiki Galatasaraylıdır. Daha önce üyelik başvurusu da yapmış fakat reddedilmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben işin teknik direktör yeterliliği tarafındayım ve beğendiğim bir teknik adamdır.

      Sil
    2. Ben Galatasaraya aklımla değil kalbimle bakıyorum:) ayrıca teknik yeterlilik olarak torrent gayet iyi,bence okani cebinden çıkarır, takım iyi çalışıyor futbolcuların gelişimi ortada fatih hocanın ardından morinho da gelse kafalarda acaba oluşur

      Sil
    3. Torrent cibindən çıxarsa çıxarsa qoz fındıq çıxarar :)

      Sil
    4. Kəskinliklə qatılıram
      Əgər bir ehtimal Fatih hoca geri gəlməyəcəksə ən doğru seçim Okan Buruk
      Özünü çox geliştirdi ligi bilir+ çempionluğu var
      Galatasarayı dərindən tanıyır daha nə olsun

      Sil
    5. Torrent cebinden şunu çıkarır yorumu yakışmaz :)

      Sil
  2. Ne yaptığını bilen yönetim olunca iş Campossuz da olur, Trabzon Avcı geldiğinden beri tek bir sorgulanabilecek transfer yapmadı plan dahilinde transfer yapınca herkesten maksimum fayda alıyor, bir de bize bak sene başında en çok bonservis ödediğimiz iki oyuncu kadroya giremez (Berkan ve Nelsson gayet doğru ama mesela) , devre arasında yaptığımız transferler ayrı fiyasko.

    Camposlu ya da Campossuz, ve hoca kim olursa, Marcao Nelsson Kerem'den bir veya ikisini değerini bularak satıp çok dikkatli ve plan dahilinde transfer yapmamız lazım. Hoca bence Ömer Erdoğan, İlhan Palut gibi isimler de düşünebilir Okan Buruk'la problemi olan yönetim olursa. Daha onemli olan plan yapıp ona sadık kalmak, bir de iskelete en az 2 yerli oyuncu ekleyebilmek (Kerem gidici olduğu için)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabii. Önce yönetimi görmeliyiz. Kim gelecek, ne düşünüyor. Seçim de bir an önce olmalı.

      Sil
  3. O dönemi gayet iyi hatırlayan biri olarak kimse kusura bakmasın kulübe ayağını verdi ise bu kulüpte biten futbol hayatını getirdi o ne yaptı yüzüstü bırakıp gitti spor için yapmıyoruz biz bu oyunu dedi bence Galatasarayin adını ağzına bile almamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben duygusallık tarafında değilim. Öyle isimler girdi çıktı ki :)

      Sil
    2. sevgili malia. arda'nın girdiği bir kulüpte artık hiçbir kriter kalmamış demektir. oyna devam.

      Sil
    3. Olmaması gereken bir şey olduysa ve bunu da örnek göstererek ısrarla yanlış yapılmaya devam etmek normallestirilecekse oyna devam... fakat o zaman kalkıpta fatih hocanın gönderilmesi de gönderilme şeklide yanlıştı dememek gerekiyor. Duygusallık tarafında olmayalım o zaman da. İlkeli olmak bir takım değerlere sahip çıkmak önemlidir hele ki Galatasaray gibi iyi kötü de olsa diğer takımlara göre çok daha kurumsal ve etik ilkelere sahip bir kulüpseniz. İş çıkarlara geldiğinde yok saymamak lazım bunları. Yok saymadiginizda farkınız ortaya çıkar. Son yıllarda bu kavramları hem yöneticiler hem taraftarlar olarak unutmuş görünüyoruz. Fatih terim in gönderilme şekli yanlıştı diyebilmeliyiz Arda hiç bir zaman gelmemeliydi diyebilmeliyiz. Bu ibra işi artık can sıkıyor diyebilmeliyiz ama bunları diyebilmek için her zaman aynı tutarlılıkta olmalıyız. Arda bir takım asayiş suçları işledi ve normalde ceza kanununa göre bu suçun bir cezası var. Ben böyle hem de ahlaksızca bir suç işlemiş birini takımında görmek istemiyorum dedim ama bunun savunması olarak 'hocanın elini öptü barıştılar yada Galatasaray dan ayrıldıktan sonra kulüple ilgili hiç bir yanlışı yok' olmamalı. Dolayısıyla Arda nun gelmesi yanlıştı ve okan hocanın gelmesi de yanlış. Hem okan hocanın takımla ilgili de sözleri var malia isimli arkadaşında söylediği gibi. Eğer kriter takımla ilgili bir şey söylemez ise gelir diyorsanız maalesef okan hocanın bu söylemi de ortada. O yüzden bende gelmesin okan hoca oyna devam diyebilirim :)

      Sil
    4. Okan Buruk konusundaki yanlışı pek çözemedim :) Yıllar önce bir ayrılık oldu, orada takıldık. Bence Beşiktaş'a da gitmesi hataydı ama devamında Galatasaray'a geldi bu adam.

      Sil
    5. sevgili 9.41 adsız. 1-2-3 yanlış yapılmadı. yüz tane yanlış yapıldı. değerler kriterler artık yalama oldu. hani 2 yanlış yaparsın da bu böyle devam etmemeli dersin. normalleşti bile.

      Sil
    6. Ben de onu diyorum işte. Yanlışlar arttıkça yanlışları neden normalmiş gibi kabul edelim? Bir yerde bu yanlışlardan dönmek gerekmiyor mu? Yanlış ama olsun mu diyelim istiyorsunuz? Siz kafanızda normallestirdiyseniz bence oturup bir daha düşünün. Birileri yanlis yaparken oturup izlemekle mi yetinmek gerekiyor? Ayrıca seviyeyi pek düşürmemek te gerekiyor. Oyna devam yalama oldu falan gibi cevaplar blogun genel seviyesini çok altında bence.

      Sil
    7. Okan Buruk'un teknik direktör olarak gelmesi bence yanlış değildir. Düşüncem bu.

      Sil
    8. 18.00 adsız. bunlar deyimdir. oyna devam diye socrates kanalında program bile var.

      Sil
    9. Okan geri gəldi üzr istədi məsələ bağlandı
      Nəticədə insandır xəta edər hər kəs xəta edir
      Zamanında çox böyük faydası olub
      Sonuna qədər baş məşqçi olmağa layiqdir

      Sil
    10. Son yazdığını çok anlamadım Ilqar :(

      Sil
    11. Abi, demək istədiyim:
      Okan Galatasarayda hoca olmayı sonuna kadar hak ediyor

      Sil
    12. O dediğine katılıyorum :)

      Sil
  4. okan buruk a karşı falan asla değilim ama abartıyoruz gibi geliyor. başakşehir ile şampiyon olurken bence trabzon ikram etti. ikinci sene ise çok kötüydü zaten ayrıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ikram görmedim, hak ederek şampiyon oldular. Avrupa'da da 2 yıl gayet başarılıydılar.

      Sil
  5. (Emre)
    Yeni yønetim de Torrent'le devam etmeli benim gørusum. Yerli yada yabanci , fark etmez yeni bir teknik direktør zaman kaybi. Ben oyuncularin Torrent ve ekibinden memnun olduklarini, ve iyi calistiklarini, ve her bir oyuncu kendinde taktik ve fizik olarak gelisim gørdugunu dusunuyorum. Oyuncu Aciklamalari, ve bazi gørdugum haberlerden durumun bøyle oldugunu dusunuyorum. Sezon sonu Torrent'le sadece 1 sene kaliyor søzlesme suresi. Bu kulubun artik tazminat ødeyecek gucu ve durumu da yok. Her tazminat zarar. Rakam ne kadar dusuk olursa olsun. Torrent'e verilecek dusuk bir transfer butcesiyle de iyi bir is cikarabilcegeini dusunuyorum. Inaki Pena'nin maliyeti ve menajer ucreti inanilmaz dusuk oyuncu kalitesine ve potansiyeline gøre. katki/maliyet anlaminda sezon basi cok øvdugum Sacha Boey transferinin de cok ønunde. Kendisinin ve ekibinin cevresinden ve baglantilarindan faydalanmaliyiz. En az 1 tam sezonu kendisiyle gørmeliyiz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence etmemeli, sanki bu işin gelişebilecek bir tarafı kalmadı çünkü. 1. adamlığın istediği bambaşka olgular var.

      Sil
    2. Maraqlıdır bu Torrent həvəsiniz nədən qaynaqlanır?
      Nə özəlliyini görmüsüz ki hələ 1 sezon daha qalsın deyirsiz?
      Galatasarayın itirəcəyi maddi mənəvi dəyər Torrentin təzminatından daha çoxdur

      Sil
    3. Heves değil bu. Yaptığı iyi işler de var, yok değil ama geleceğe çok parlak baktırmıyor.

      Sil
  6. Okan buruk bence en İdeal hoca adayı kadromuz kesinlikle kötü değil yerli bir kaç genç oyuncu takımın yükünü çekebilecek tecrübeli kaliteli 3 yada 4 yabancı futbolcu ligin tozunu attırır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Buruk bugün olmasa, yarın mutlaka gelecek. Bu kaçınılmaz olan. Kafalarda soru işareti kalmaması adına da gelmeli.

      Sil
  7. Torrent ile devam edilmeli veya yeni teknik direktör olacaksa bu Okan Buruk olmalı.Gelen teklifleri geri çevirdi.Okan Buruk geçmişte yaşananlardan dolayı Galatasaray 'a vefa borcunu ödemek istiyor bence.Çok iyi bir Galatasaraylı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent ile devam edileceğini düşünmüyorum ben.

      Sil
  8. Geleceğe dair konuşulacak her şey boş şu anda Galatasaray'da takım bundan sonra iyice dibe doğru gider zaten performans olarak. Seneye takımın başında olmayacak bir teknik direktörü kimse dinlemez. Hatta Torrent bile salacaktir birkaç haftaya ipleri. Önümüzdeki seneye de kim Başkan olursa olsun akla ilk Okan Buruk geliyor hoca olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de konuşmamız lazım. Bir yerde başlayacağız artık :)

      Sil
  9. Fatih hoca canımız ciğerimiz ama dönüp dolaşıp ona gitmeye gerek yok artık. Üzülüyorum her başarısızlığında itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar, geçmişini yaşattıklarını başarılarını yok sayıp. Yeni bir kan olarak bence de Okan buruk iyidir. Yine de başkan-sd-td kim olursa olsun umarım kısa zamanda hepsi netleşir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Fatih Hocaya gitmezdim artık, burada katılıyorum sana.

      Sil
  10. Ocampos ve Torrent ile 1 sene daha devam edilmeli. Elde Türkiye ligi ve kupa var sadece. Mali sıkıntılar yaşarken birde tazminatlar ödenmesi en doğru hareket tarzı değil. Bu adamlar bir şansı hak ediyor. Üst duzey olmasalarda teknik yeterlilikleri bu lige yeter. İlhan Palutun gelişimi takip edilip sonraki teknik adam tercihi o olmalı. Değerini bulan oyuncular satılıp Fransa pazarından potansiyelli oyuncular bulunabilir. Ocamposun hakim olduğu bir bölge. Avrupadan birkaç yetenekli türk genç yakalanırsa artık bir iskeletimiz olur.

    Yoksa alt yapının her teknik direktör değişim zamanı yap boza dõnmesi gibi kayıp seneler devam eder durur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Campos ile bence de devam edilmeli ama Torrent ile nereye ulaşırız bilemiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir