22 Mart 2022 Salı

Galatasaray forması altında maç seçtiğine inandığınız futbolcular kimler?


Milli Takım arasına girince, bu tarz konulara daha çok değineceğiz. Ben de Twitter'da, izlediğiniz dönem içinde, Galatasaray forması altında maç seçtiğine inandığınız futbolcular kimler diye sordum. Benim bu soruya vereceğim 2 yanıt var. İlki Podolski, diğeri de Drogba. 3 ismi hep birlikte tartışırız. Elbette bir listem var ama ilk 2 sıramı tartışmam. Bu futbolcuları çok seviyorum, Galatasaray formasını da iyi ki giydi dediğim isimler.

Podolski'nin şanssızlığı biraz da kötü döneme denk gelişi. Galatasaray formasını 2 sezon giydi ve 2 sezon da iyi geçmedi. Kewell da böyle bir dönemde gelmişti. O da sık sakatlıklar yaşamıştı ama böyle bir liste içine almayı asla düşünmeyiz. Her maç elinden geleni yapmaya çalıştı. An geldi ve stoper yoktu, stoper oynarım dahi dedi. Hem de en önemli maç. Podolski ise o 2 sezonda büyük maçların adamıydı.

Hedef seçtiği maçta gerçekten durdurulması güçtü. Sürüklüyordu maçı. Fenerbahçe ve Benfica maçlarını düşünün, demek istediğimi anlarsınız. Müthiş bir sol ayağı var, harika bitirici. An geldiğinde bitirir, goller atar. Bunda sorun yok. Ben maçı sürüklemekten kastediyorum. Podolski de maalesef maç seçerdi. Belki daha iyi bir döneme gelse ve şampiyonluk iddiamız olsa, bambaşka performans da verebilirdi.

Drogba da listemde 2. sırada. Onun farkı, daha iyi döneme denk gelmesi. Çin'den gelir gelmez kendisini hem şampiyonluk, hem Şampiyonlar Ligi yarışında buldu. Şampiyonlar Ligi'ni müthiş geçti, ligde de hedef maçlarda harikaydı. İlk sezonunda şampiyonlukta payı da büyük. 2. sezonunda ise vitesi ciddi anlamda düşürdü ve Şampiyonlar Ligi harici kayboldu. Maç seçtiğine inanıyorum. Doğaldır, yaşı vardı. 2. sezonunun 2. yarısının yarısında da sakattı zaten.

Twitter'da bana gelen yanıtlar arasında ise çok fazla Feghouli cevabı var. Ben onun maç seçtiğine inanmıyorum. Fiziğiyle alakalı problem yaşıyor. 2. sezonunda şampiyonluğu aldı almasına da, sonrasında kayıp ve hala bulamıyoruz. Lincoln de yazılmış, Eboue yazanlar var. Elano yazılmış ama ona katılmam. Onun maç seçtiğini görmedim, bütünüyle oynamamak için geldi zaten. Belhanda yazanlar var ama ona da asla katılmam. Elinden geleni yapmıştır.

2 yorum:

  1. Podolski çok net belli ederdi bunu ve oynayıp ağırlık koyduğunda da müthiş bir etkisi olurdu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir