9 Mart 2022 Çarşamba

Galatasaray'a bugün için direkt katkı gerekiyordu


Pulgar'ı yeni tanımadım. Geçmişini bildiğim, herkes gibi benim de takip ettiğim bir futbolcu. Galaatsaray'a transfer olurken yaptığım yorumlar da, Pulgar'ı izlediğim dönemle alakalıydı. Elbette düşüşteydi, sezon içi ciddi sakatlık dönemi olmuştu. Galatasaray'a gelmesi de biraz bu yüzden. Formda bir Pulgar'ı zaten alamazsın. Kira bedeli veremiyordun, 6 numara arayışın vardı ve o an menajerler sana Pulgar'ı önerdi. Sen de fırsat bilip transfer ettin.

Hatta "satın alma opsiyonu" yok diye de üzülmüştüm. İyi bir Pulgar bu lig seviyesinin çok üzerinde. Felipe Melo etkisi dahi alabileceğin bir kalite. Bu denli düşebileceğini ve toparlanamayacağını çok tahmin edemedim. "Hareketli" yorumuma takılanlar var da, bu adam öyleydi. Hareketliydi, temposu yüksekti, sertti ve teknik, pas yönü de çok yüksekti. Sorun şu, Galatasaray'a bugün için direkt katkı gerekiyordu. Bunu alamadık maalesef.

Pulgar kötü durumda ve şu aşamada hayal kırıklığı. Haliyle de 11 başlatılmaması gerekiyor. Toparlasak dahi, kalan maç sayısı olabildiğince az. Futbolcuyu bir anlamda Fiorentina'ya hazırlamış olacaksınız. Size ise bir faydası olmayacak. Olay günü kurtarmak derken, onu başardık gibi. Önümüze bakınca da ligi bitirmek dışında bir hedef kalmıyor. Biraz da gelecek sezon kimlerin devam edeceğine yönelik düşünürüm ve o isimlere şans veririm.

Pulgar'da yanılmadım, hayal kırıklığına uğradım. Günü kurtarmak adına "fırsat" değerlendirdik gibi göründü. Pulgar, yarın yine toparlayabilir ve bahsettiğim o özelliklerini gösterir. Yazdıklarım da zaten transfer öncesinde. Galatasaray'daki görüntüsünü herkes gibi ben de görüyorum. İlk etapta şans da verdim, direkt hüküm koymadım. Şu an için bunları yazıyorum. Yapacak bir şey yok, kötü transferler arasında kendisini anmaya devam edeceğiz.

Biraz olsun görüntüsü iyi olsa, hem o senkron sorununu düzeltecek, hem de çevresindeki isimlerin performansını arttıracaktı. Berkan Kutlu ve Cicaldau gibi isimlerin performansını, Pulgar sonrası değerlendirelim diyordum. Şu an ise herkes kötü. Nelsson dışında istikrarlı hareket edebilen kimse yok. Nereden tutsak elimizde kalacak yani. Sezonu bir an önce bitirip, yeni sezonda ne yaparız bunu düşüneceğiz.

16 yorum:

  1. İki tane zımba gibi 6 8 alsak ancak toparlardik Pulgar ve Gomis yerine. Ortasaha bu kadar boşken Mohamed formsuz diye santrfor almak kadro planlamasiyla bağdaşmaz. Abilik yapsın yemeğe çıkarsın tura çıkarsın ruh getirsin diye transfer yapa yapa kadro kalmadı Muslera, Arda, Gomis, Semih derken. 6 numarada da Ruh oynar artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış anlama kimseyi savunmuyorum hatta en çok olumsuz eleştiri yapan kişilerin başında gelirim ancak Semih mecbur alınması gerekiyordu Gomis ise faydalı oldu, oluyor. Başka isim bulamazdık günü kurtarmak zorundayız. Diğer dediklerine katılırım 6 ve 8 numara almayarak çok büyük yanlış yapıldı. Alp(

      Sil
    2. Gomis gerekliydi. Gomis sayesinde Göztepe ve Rize maçlarından çıktın. Olmazsa olmazdı hatta.

      Sil
    3. Mohammed'i bugün gördük 37 yasindaki Gomis en az 3 gömlek üstün oyuncu Mohammed'den hem seni oyunda tuttu hem de pozisyon ofsayt veya degil golünü yazdi Mohammed'de bu özellikler yok ne yazik ki.

      Sil
    4. Ama Mohamed de savunmayı yıpratıyor işte :)

      Sil
    5. Haklisin da Barcelona'yi pek yipratamadi :) bu seviyede az gelen sansi degerlendirecek adam lazim Kerem ve Gomis hatta Morutan baska o yetenekte adamimiz yok, yoksa normal takimlar icin dogru taktik o dedigin Mohammed ile durdur Gomis ile vur katiliyorum sana.

      Sil
    6. Gayet hareketliydi, elinden geleni yaptı. Top gelmemesi de mesele. Gomis olsa, yorulacak, son anlarda kozun olmayacaktı.

      Sil
  2. Bartug'a sans verilseydi keske diyorum bu Pulgar'i gördukce kesinlikle daha iyi katki verirdi, zamaninda daha iyi oyuncu oldugu kesin ama bu Pulgar icin heyecanlanmaya gerek yokmus, bitsede gitsek havasinda sezon sonuna kadar da katki alamayacagiz gibi.
    Bana öyle geliyor ki Pulgar, Etebo'dan bile daha az katki vermis bidon tabir edilen transferlerden biri olacak belki de oldu bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu görüntüde dediğin doğru. Olan oldu artık. Fırsat görülse de olmadı.

      Sil
  3. Oyuncunun kendisinde problem. Hazır olmak için de pek bir şey yapmıyor sanki. Burası pek umrunda değil de zorla gelmiş gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet. iş ahlakı düşük gibi. istemiyorsan gelmeseydin kardeşim. kasmadan sakatlanmadan sporumu yapar giderim kafasında.

      Sil
    2. İş ahlakının düşük olduğunu sanmıyorum da, kötü zamanlamayla geldi diye bakıyorum.

      Sil
  4. Her transfer tutacak diye bir kural yok.Fenerbahçe'de oynayan Crespo isimsiz ve sıradan bir oyuncuydu.Şimdi bizde olsa çok iş yapar.Pulgar 'da sorun futbolcuda.Olmadı ve bize yararı da olmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yapar. Tutturamadık maalesef. Kira bedeli ya da bonservis vermek istememek etken oldu.

      Sil
  5. Toparlasak dahi, kalan maç sayısı olabildiğince az. Futbolcuyu bir anlamda Fiorentina'ya hazırlamış olacaksınız. Size ise bir faydası olmayacak. Bu cümle zaten herşeyi özetlemiş maalesef bir çok defa aynı tuzağa düştük. Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu saatten sonra oynamasının bir esprisi yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir