20 Mart 2022 Pazar

Gaziantep FK 3-1 Galatasaray, bu orta saha yapısıyla kötü ve sıkıcı futbola mahkumsun


Elbette "yorgunluk" işin mazeret kısımlarından biri de, mağlubiyeti bununla açıklayabilmem imkansız. Arada Barcelona maçı oynamamış ol, haftayı boş geç. Sen 11'e Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu / Emre Kılınç orta sahasını dizdiğin an bir şey üretemezsin. Sıkıcı ve kötü oynamaya mahkumsun. Pas zaten yapamazsın, oyuna hakimiyet kuramazsın da, geçiş de oynayamazsın. Haliyle de kötü ve sıkıcı futbola mahkumsun.

Gaziantep FK, son haftalarda iyi oynamıyor ve sonuç alamıyordu. Sana karşı ise bence yine iyi oynamadılar ama üstünlerdi. Biz bunları Göztepe maçında da konuştuk. Hadi o gün özgüven erozyonu yaşadın, ayağa kalkman lazımdı. Bugün durumun daha iyi, neden bu kadar eziliyorsun? Her şeye rağmen yine kazanabilirdin, rakibin seviyesi bu. Hem de elini kolunu sallaya sallaya. 1-0'ı buldun, ilk yarıyı öyle bitir mesela. 3 gol yedin, 3'ü de bireysel hata.

Muslera daha ilk dakikadan rakibe gel gel yapmaya başladı zaten. Yediğin 2 golde Berkan Kutlu imzası var. İlk gol öncesi 45'de Berkan Kutlu'nun sağı da solu da müsait, pas çıkarsa 2-0'la devreyi geçeceksin. Orada alakasız bir şut atıyor, dönüşü faul ve 1-1. Faul de anlamsız. Öncesinde ise Muslera'nın oyunu hızlı başlatma sevdası daha da anlamsız. Pena çıktı işte, geriden oyun kurmakta yine zorlandın. Penaltı garip, 3. golde Semih Kaya hatası var. Hakemin senin lehine vermediği birçok karar da cabası.

Değişiklik de gelmiyor. 2-1 geridesin, maç boyu bir şey oynamadın ama o an sadece 2 hamle yaptın. Morutan konusunda Torrent haklı da, Morutan'ı merkeze çekip, Emre Kılınç'ı kanada atmayı da hiç düşünmedi. Babel ile biraz top tutmaya çalıştın ama o ara da iş işten geçmişti. Her şeye rağmen, Gomis ile bulduğun net pozisyonlar var. Gomis de artık bunları bitiremiyorsa, konuşacak bir şey yok. Kerem Aktürkoğlu üzerinden yürüyen bir hücum anlayışı. O denklemden çıkınca, gerçekten de geriye bir şey kalmayacak.

Tek başına hücumu sürükleyebildiği kadar sürükledi. Gomis'e kaç tane servisi var. Maalesef Gomis son 20 - 25 dakikaların ismi. Mostafa Mohamed'in yokluğu handikap oldu. Orta sahada da üretmekten bu kadar uzak bir yapıyla oynayınca mağlubiyet kaçınılmazdı. Bu şekilde ligin geri kalanı azap olur. Avrupa ihtimali olabilir mi diyorduk, yeniden düşme muhabbeti mi yapacağız? İç sahayı kazanırız da, deplasmanlardaki görüntü değişmeyecek gibi geliyor bana.

23 yorum:

  1. Sürekli aynı oyuncular ile oynamak ne kadar mantıklı.Pulgar bu maçta oynamayacaksa neden aldık?Neden kadroda?Yüksek tempolu oynadığın tüm maçlarda Berkan ve Taylan ile neden oynuyorsun? Tüm ikili mücadeleri bu ikili kaybetti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pulgar işi zaten bambaşka nokta. Şimdi orada da transferi öncesi böyle demiştinciler çıkar da, tanıdığım, bildiğim Pulgar da bu değil yani. Pulgar'ın posası gelmiş bize.

      Sil
  2. Hakem tüm takdir haklarını aleyhimize kullandı.TFF'de Burak Elmas ve yönetimini istemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takdir hakları, ortada kalan haklardır. Açıkça gördüğünü görmezden gelmiştir hakem ve var.

      Sil
    2. Katılıyorum.TFF maalesef futbolu başka yere götürdü ülkede.Kimse karşı çıkamıyor.

      Sil
  3. Aylardır bu Orta sahayı düne kadar da Taylani Berkanı ovüyordunuz şimdi neler söyleniyor. Baştan belli bu orta saha ile hiç birşey yapamazsın. Düşme korkusu yine başladı şaka gibi gerçekten (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğunu anlamama, anlayamama, daha doğrusu algılayamama sorunu var. Başta da maalesef sende. Övüyordum, yine öveceğim. Ben 3lü yapıdan bahsediyorum. Bu 2'linin performansını, onları tamamlayacak isim belirler diyordum, dedim, demeye de devam ediyordum. Şimdi neler söylenmiyor, aynı şeyleri yazıyorum. Bu algılayamama durumuna karşı çare ben değilim. Bunu artık sen aşacaksın bir şekilde.

      Sil
    2. Son yorumunu yayinlamadim, bundan sonraki yorumlarını yayinlamayacagim gibi. Yazılanlar orada duruyor. Anlamak isteyen, daha doğrusu okuyan anlıyor. İşine geldiği gibi hareket eden, algılayan ise gazel okuyor. Konunun özü budur. Yorumlarda değişiklik yok, ne dediysem oradayım hala. Ama yazdığımı tam olarak anlamak lazım. İşine geldiği gibi değil.

      Sil
  4. Bu sezonun kalanı azap içinde geçecek. Tamamen amaçsız kaldık. Biz çok kötüyüz de alttaki takımlar da bizden beterler. Yoksa düşme korkum olurdu. Biraz ona güveniyorum. Bir maç iyi bir maç kötü bu şekilde sezon biter.

    Bu kadro çok eksik ve hatalı kurulmuş bir kadro. Artık sürekli sürekli bu çocukları eleştirmenin bir manası yok. Ben de izlerken Berkan'a kızdım. Çok basit bireysel hatalardan artık bu verdiğimiz kaçıncı maç ben unuttum. Toplamda basit bireysel hatadan yenen 20. golü geçmişizdir bence. Söylenecek çok şey var. Ama bir önemi kalmadı.

    Yönetimsel problemler işin kökeni, kök sebebi. Amacı, planı, stratejisi olmayan bir yönetimimiz var. Zaten stratejisi olsa bile bunları yapacak ne kaynağı ne kadrosu ne de liderliği olmadığını da her mecrada gördük. Yönetimdeki bunca başarısızlık, becerisizlik, yetersizlikle birlikte; futbol takımının yönetimi de doğal olarak kötü oldu. Teknik direktör/teknik yönetim yetersizliği içinde geçen bir sene yaşadık. Ama zaten kök sebebe yönetimi/başkanı(lideri) koyduğunuzda başkası mümkün olamazdır. Başınızda Fatih Terim bile olsa onun da tepesinde iyi bir lider, başka olmayınca olmuyor işte. Onu da yönetecek komuta edecek liderlik o kadar önemli işte.

    Bu şartlar ışığında; Galatasaray'ın geleceği hakkında bugünden bir ön görüde bulunmak imkansız bence. Yönetimin olup olmayacağı, seçim, muhtemel yeni ekip, yeni teknik direktör vb.. bir sürü bilinmez var. Prensip olarak kağıt üstünde doğru sayılabilecek işler yapıldı gençleştirme gibi. Ama çok eksik kaldı bu. Böyle bir orta saha kurgusu ile olmazdı. Olmadı zaten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odak problemi oluştu. İç sahayı, büyük maçları çözdük de, deplasman sorunu büyük. Olay yorgunluk da değil, net şekilde odak problemi.

      Sil
  5. çok saçma bi yangın var konya yangını çok normaldi.. bu değil. 3 büyük maçtan çıkmış takım bu..
    bence skoru yansıtmıyor maç.
    45+3 devre bitecek moralin yükselecek hop muslera gomis armağanı gol.
    gomis 2-2 yapamıyor sonra.
    penaltı uyduruk.
    rakibi sindirecek kartlar asla çıkmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saydığın her şey doğru da, varlık gösteremediğimiz an çok ve rakip de çok kötü durumdaydı.

      Sil
  6. barça'yı elesek bugün yenerdik. tamamen mental çöküş ve üzüntü bu skoru getirdi. hedefsiz kalma hissi. tatil zamanı gelmiş. akıllar tatilde. ben bile üzgünüm takım daha beterdir. barça yıkım oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barcelona'ya bu şekilde elenmiş olmak neden mental çöküş olsun ki?

      Sil
    2. geçebileceğimize inandık. yaklaştık da. finale neden yürümeyelim düşüncesine sarıldık. olmayınca yıkımı büyük oldu bence.

      Sil
    3. Ben yıkım olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  7. Bu arada Pena'dan sonra Muslera'nın topu oyuna sokuşu çok kötü geldi mi size de?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kötüydü hem de. Bizim için ligde doğru tarz Pena.

      Sil
  8. Pena niye kesildi anlamadım. gayet iyi oynuyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık oyuncu. Hedef de kalmayınca Muslera'ya dönüldü.

      Sil
    2. hata oldu ama. kaç maçtır ritim bulmuş adam oynamalıydı.
      tatil sonrası muslera geçmeliydi bence.

      Sil
  9. Avrupa maçları bitti kâbus yine başladı. Hiç konsantre değiliz. Çok basit şeyleri yapmayıp yeniliyoruz sıradan takımlara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin kalan haftaları maalesef kabus olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir