23 Mart 2022 Çarşamba

Gelişen ve iyi görüntü veren bir kalecin vardı


Gaziantep FK karşısında Muslera'nın oynamasına şaşırmadım. Bundan sonra oynamaya devam etmesine de şaşırmam. Barcelona maçı son hedef gibi görüldü sanırım. Oradan elenince, lig adına bir hedef düşünülmemiş gibi. Oysa çıkabileceğimiz en üst sırada yer almamız lazım. Pena formda ve iyi durumdaydı. Bence o devam etmeliydi de, kiralık olması, bahsettiğim hedefsiz ortamda oynatılmamasına neden oldu gibi.

Muslera'nın kalecilik meziyetleri noktasında daha iyi olduğunu ama Pena'nın pas aksiyonunda güçlü olması sebebiyle daha doğru tercih olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'daki en temel sıkıntılardan biri geriden pasla çıkabilmek. Daha doğrusu, pasla, doğru çıkabilmek diyeyim. Muslera henüz 1. dakikada felaket bir pas hatası yaptı mesela. Kalecinin pas yapabilmesi, senin elini çok rahatlatıyordu. Taylan Antalyalı bu noktada eleştirilirdi mesela, Pena'nın varlığında o da nefes almıştı.

Galatasaray adına doğru tarz Pena'dır. Böyle pas oyunu oynamaya devam edeceksen. Ya da 6 numaranın pas aksiyonu bu düzeyde kalacaksa. Pena takımda tutulmalı mı derseniz, keşke derdim. Yabancı ağırlığı içerisinde yerli kaleci mutlaka önemli. Büyük de bir avantaj sağlar. Pena ihtimal olsa, yerliyi başka bir noktada yakalamaya çalışırım. Olmayacaksa da, elimdeki yerli kalecilere bakarım. Okan Kocuk ve Batuhan Şen geliyor.

Okan Kocuk, Bursaspor döneminde geriden oyun kurabilmesi ve kurtardığı penaltılarla nam salmıştı. Ayağı elbette bir Pena değil de, fena oyun kurmazdı. O özelliğinin üzerine düşülüp, geliştirilebilir. Yerli olması da elinizi rahatlatır. Her koşulda, Muslera ile yola devam etmezdim. Kendisi şu an bizim adımıza çok büyük bir lüks ve o "ayak" işi de kalecide aradığımız özelliklerden biri. Pena'yla geçen haftalar da bunu net şekilde gösterdi.

Şu an kiralık bir futbolcuyu oynatmak, o ismi kendi takımına hazırlamak gibi düşünülüyor olabilir. Muslera devam eder diye düşünmemin sebebi de biraz bu. Yoksa Gaziantep FK karşısında Muslera'nın oynamasını gerektiren bir sebep yoktu. Gelişen ve iyi görüntü veren bir kalecin vardı. Pena'nın potansiyelini değerli görüyorum. Modern futbola da oldukça yatkın. Eleştirdiğimiz birçok nokta da, geçen haftalarda kayboluyordu.

13 yorum:

  1. Pena'yi yetistiren ve referans olan dunyaca ünlü bir kaleci antrenorumüz var acaba kendisi Okan ve Batuhan ile calisirsa pas konusunda bu isimler gelisemiz mi sence zira Muslera bu saatten sonra cok da degismez gibi pas konusunda ama genclerimiz yeni teknik ekiple bir Pena seviyesi olmasa da birkac tîk uzerine ciksalar su anki seviyelerinin önumuzdeki senelerde oldukca avantajli duruma gecebiliriz gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka gelişebilir. Okan Kocuk bu oyuna da yatkın. Bursaspor'da bu özelliğiyle ön plana çıkıyordu.

      Sil
    2. Ben de öyle dusunuyorum sahsen Taylan gibi oyuncularin onune dogru pas atmasini ogretse yeter abi Okan'dan cok umitliyim izleyemedim ama Batuhan icin de cok iyi seyler duyuyorum, Muslera'ya da saygim var elbette ama o tarz kalecilerin devri geciyor, zamaninda ceza sahasinda en iyi kaleciler listesinde tepelerdeydi ama su anki futbol Barcelona gibi takimlarla mucadele icin pas oyununa katilabilen kaleci istiyor burasi cok net artik.

      Sil
    3. Batuhan Sen de yetenekli kaleci. Elimiz biraz olsun güçlenecek gibi. Yerli kaleci ile devam edilebilir.

      Sil
  2. istesek de istemesek de önümüzdeki sezon da muslera kalede olacak. sözleşmesi devam ediyor çünkü. bitene kadar da saha içinde +1 yerli daha aramaya devam edeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şekilde o yolların ayrılması gerekiyor.

      Sil
  3. antep'te pena'yı oynatmamak inanılmaz. adam kaç maçtır düzenli oynuyor ve formda. bırak bu maça da çıksın. tatil sonrası muslera geçsin hiç itirazım yok. ama bırak bu periyodu pena kapatsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıralık oluşu ve Muslera 'nin da dönmesi buna yol açtı. Bekliyordum :(

      Sil
    2. tamam işte. mantık doğru da maç yanlış. karagümrük maçında olur bu.

      Sil
  4. (Emre)
    Hedefsiz kalsak da galibiyet primi 165 000 euro - 2,700,000 lira. Maas ødemekte zorluk ceken bir kulup icin ønemli bir para. Bu yuzden kiralik mi degil mi bakmadan iyi olan oynamasi lazim. O da su anda Pena.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. İyi olan oynamalı. Hedef kalmamış gibi dursa da, ligi en iyi noktada bitir.

      Sil
  5. Pena sene sonunda geri gidecekse Muslera'nın oynatılması normal. Fakat Pena ile kalede kafamız rahatlamıştı şimdi yine kalede de sıkıntı yaşıyoruz. Konferans ligi ihtimali varken kovalamak varken sezonu böyle gaflet içinde geçirmek gerçekten saçma. Taraftara yazık değil mi? Ağustos ayına kadar takımının rekabetçi bir maçını seyredemeyecek mi bu taraftar artık?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de normal ama iyi hareket olmadı. Hak eden oynamaya devam etmeliydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir