27 Mart 2022 Pazar

İbrasızlık silahının kendisine karşı kullanılmasını istememesi samimi durmaz


İbra mı çıkar, ibrasızlık mı, bunu önümüzdeki saatler içinde göreceğiz. Kötü bir süreç yaşadık. Burak Elmas yönetimi henüz 9 ayını doldurmuş olsa da, ortada büyük hayal kırıklıkları var. İş sadece saha sonucunda da bitmiyor. Ortada henüz gerçekleşmiş, hatta gerçekleşmeye yaklaşmış vaat yok. Sözler tutulmuyor, maalesef yine başkanlık makamının ağırlığı boşaltılıyor. Dün söylenenlerle, bugün söylenenler arasında da büyük çelişkiler var.

Sen üye olsan ibra eder miydin diye soranlar oluyor, etmezdim. Başkanlık seçimi sürecinde Burak Elmas'ı kendimce desteklemiş ve kazanmasını çok istemiştim. Ben gibi çoğu kişi de aynı hayal kırıklığını yaşıyordur. 2 değerli yönetim kurulu üyesinin istifası çok rahat şekilde istenirken, türlü skandalda adı çıkan Işıtan Gün'e karşı çok yumuşak mesela. Kendisi genel kurula bile gelemiyor ama tv kanallarına çıkarak açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Başarısızlıkları tek tek sıralamama gerek yok. Dün söylenenlerle, bugün arasında büyük farklar var. Başkanlığa devam etse bir şeyler iyiye yönelir mi sorusuna da olumlu yanıt veremem. Campos'u, sportif direktör ataması belki iyi adımlar da, futbolda süreci onlar mı yönetecek? Bugün bazı rakamlar açıklandı, anlamadığım çok nokta var. Sayarız bu tarz hayal kırıklıklarını ve çok uzun sürer. Makamın altının boşaltılmış olması da en büyük mesele.

Hiçbir dönemle de kıyaslama yapmayacağım, ben bugünü konuşuyorum. Maalesef olmadı ve olacak gibi de değil. Şu da var. Geçmiş 2 yönetim döneminde, Burak Elmas değil miydi ibrasızlığı koz olarak kullanan. Özellikle Mustafa Cengiz döneminde, en ön sıralarda en sert eleştirileri yapıyor ve ibra etmeyeceğini dile getiriyordu. Bugün aynı tablo ona karşı. Ne yaşattıysa onu yaşıyor diyelim. O gün hak olan, bugün de hak.

Bugün "ibrasızlık" silahının kendisine karşı kullanılmasını istememesi samimi durmaz. Burak Elmas'ı özetleyen de bu. Çok çelişiyor. Geçmiş twitler, söyledikleri. Biraz da onlara bakarak kendisinin başkan olmasını istemiştik. Tüm söylediklerine ters döndü ve aksi yönde hareket ediyor. Başkan olmak farklı mıymış, daha başka sorumluluklar mı istiyormuş? Göreve hazır olduğunu düşünüyordum, maalesef bu ağırlığı kaldıramadı.

19 yorum:

  1. İbra işinin suyunu çıkardığımız kanaatindeyim. Canı sıkılan ibra etme haaa diye tehdit ediyor. Bu olaya daha düzgün bir çözüm bulunmalı tüzükde.

    Burak elmas'ın tabi konuşmaması lazım. İbra tehdidini ilk yapanlardan birisi kendisiydi.

    Potansiyel adaylar içerisinde eşref hamamcıoğlu haricindekilerinde kuru kalabalık olduğunu düşünüyorum..

    Hala dursun özbek gelsin diyen taraftarlar olması da ne kadar balık hafızalı bir millet olduğumuzun göstergesi.

    Umarım TBMM başkanlığına sunulan yeni spor yasası bir an önce geçer ve yöneticiler yaptıkları harcamalardan sorumlu hale gelir. İşte o zaman az ama öz başkan adayı çıkacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmayı unuttum, yazdıktan sonra aklıma geldi. İbra işinin bence de suyu çıktı. İbra olayı, darbe tehdidi misali kullanılıyor. Bu yanlış. Bu şekilde de yarın başa gelecek başkan bulamamaya başlarız. Lakin bu süreci oluşturanlardan biri de Burak Elmas. Kendi yaptığını yaşıyor.

      Sil
  2. baştan sona katılıyorum yazdıklarına

    YanıtlaSil
  3. Kapali oylama yapiliyor ibra edilmesi cok cok zor, asıl soru ibra olmazsak birakiriz demisti onu yapacak mi yoksa Mustafa Cengiz yonetimi gibi farkli yollara mi sapacak bekleyip gorecegiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. İbra olacak gibi görünmüyor. Farklı yollara gireceğini düşünmüyorum. Seçim kararı alınır.

      Sil
  4. Burak Elmas a hakkında bir çok olumsuz dusuncem olsa da gittiğinde bu bütçelerle bu futbol ikliminde daha iyisinin gelmesini beklemiyorum. Haklısın kendi silahının ona karşı kullanılması konusunda ,
    o da o zaman hataliydı bugün diğerlerinin yaptığı gibi. Dediklerini yapmadı , saçma sapan kişiler vardı yönetiminde , bütün branşlarda başarısız kabul ama 1-2 başkan dışındaki kişiler ve yöneticiler yzunden bu halde değil miyiz. Bütün ihale yapamadığı ve beceremedigi işler yzunden mi Burak Elmas a çıkıyor yoksa Fatih Terim i kovduğu için mi bedel ödetilmeye çalışılıyor .

    Bana göre seçimler bundan sonra Kasım ayında yapılmalı teklifi mantıklı ve Burak Elmas a Kasım a kadar bir şans daha tanınmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Yorumuna katiliyorum. Diger baskan adaylarinin daha iyi bir plan, proje sunduklarini dusunmuyorum. Elmas'in hatalari cok, yapamadiklari da. savunmak icin søylemiyorum ama bugunki borcu da yukseltmeyen benim gørdugum tek yønetim (gercu borc veren de yok artik). Cengiz yønetimi 3 yil icinde 1 MILYAR lira artirmis borcu. Bugun gec ødenenen maaslar, økonomik sorunlar Elmas'in degil gecmis yønetimler yuzunden. En basta da Mustafa Cengiz yønetimi olmak uzere. Burak Elmas søyledikleri ve yapamadiklari icin bu tepkiyi gøruyor. digerleri de kulubu batirdi. Bøyle de bir gercek var. Onlar hepsi 3 yilini dordurdular. Ve bence daha skandal islere imza atillar her biri. Burak Elmas'in ønumuzdeki sene de devam etmesi gørusundeyim

      Sil
    2. Seçim Mayıs ayında olacak, umarım gelenin de bir planı vardır. Zaman kaybetmeye kimsenin tahammülü kalmadı.

      Sil
  5. İbra tehdidi işin farklı bir boyutu ancak sayin Burak Elmas işi bu noktaya getirdi. Başkanlık makamına talipseniz verdiğiniz sozleri tutmakla yükümlüsünüz. Hem vaatte bulunayım hem de söylediklerimle çeliseyim, insanlarla dalga geçercesine bazı dediklerimin de tersini yapayım. Galatasaray deneme tahtası mı? Böyle yaparsanız ibra kılıcı tepenizde sallanır, çok normal. Çok inandık, çok destekledik ama sonucu büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bugün olanların hiçbiri tesadüf değil, bu yönetim hepsini hak ediyor. İbra işi ne olur bilmem ama gelecek muhtemel başkanın Galatasaray makamını temsil edebilmesini diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son 2 yönetim dönemi yaptıkları, bugün yaşadıklarına o kadar benzerdi ki.

      Sil
  6. bu ne rezalet gerçekten sıktı. bu saat oldu hala bitmedi. konuşmalara 10 dakika süresi konmalı yeter artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süre değil de, kapalı oylama işi olayı uzattı.

      Sil
  7. Burak Elmas'ın ibra edilmemesi son derece doğru bir işti. Ama ibra müessesesinin seçim tehdidi olarak kullanılmasından ben de sıkıldım. Bir yönetimden ya memnunsundur ya değilsindir. Seçim kararına bağlı olarak fikir değiştirmek çok saçma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Elmas, yaşattıklarını yaşadı bir anlamda :(

      Sil
  8. İbra işi maalesef kendi çıkarları için kullanan grupların işine geliyor ve her dönem gündeme getiriliyor.Çok saçma ve sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz.Klübe başkan bulamayacagız.Burak Elmas'ı başarılı bulmasam da bence biraz daha süre verilebilirdi.En büyük hatası Fatih Hoca 'yı erkenden gönderdi.Bir iki hafta daha sabretse Fatih Hoca 'yı taraftar gönderecekti zaten.Fatih Hoca'yı mağdur durumuna düşürdü.Fatih Hoca yı çok sevsem de son yıllarda gerçekten çok kötüydü.Burak Elmas 'ın yaptığı transferlerin hepsi şuan para eder ve en az aldığımız fiyata gönderebiliriz.Birdönem daha kalmalıydı.Projeleri,yapılmayan ve esaret edilmeyen değişiklikleri yapmaya çalışıyordu.Çok çabuk insan harcar olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ibra olayını artık konuşmalı ve bir darbe unsuru olarak kullanmaktan çıkılmalı.

      Sil
  9. canaydın, polat ve dursun özbek'i çok ağır eleştirmiş biriyim. ama artık tüm tartışmalar sona erdi. tarihin en kötü başkanı burak elmas. öz abim olsa inkar edemem çünkü tablo ortada.

    diğer tüm başkanlar ama 3 sene ama 5 sene görevde kaldılar. "bir şeyler" yaptılar. koltukta faydalı olmak için oturduklarını hissediyorduk.

    burak elmas ise çok ciddi bir rüzgarla gelmesine rağmen sadece 9 ayda feci şekilde gönderildi. hatta son 3 ay ortada başkan bile yoktu. 6 ayda darmadağın oldu. inanılmaz bir çöküş.

    artık moda deyimle kötü anlamda "goat" elmas. tartışacak tarafı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötüsü mü bilmem ama en büyük hayal kırıklığı diyebilirim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir