29 Mart 2022 Salı

İbrasızlık yönünde oy verenlerin de mutlaka planı vardır diye düşünüyorum


İbrasızlık sürpriz değil, beklenen gelişmeydi. Bunu düşünüp, ibrasızlık yönünde oy verenlerin de mutlaka planı vardır diye düşünüyorum. Burak Elmas belki başarısız bir başkan ama ibrasızlık sonrası süreci çok onurlu şekilde yönetiyor. Mümkün olan en kısa zamana seçim kararı alarak, kulübün önünü açacak. Bu seçimin bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor. Kimi bu seçim için "lig bitimi" beklenmeli diyor da, bence kaybedecek 1 dakika dahi yok.

Yalnız bazı doğaçlama hareketlerin eksisini yaşayacağız. 2022 bütçesi onaylanmadı mesela. Bu da özellikle yan branşlar adına eksi yazacak. Kadın basketbol takımına yaptığımız transferi iptal etmek zorunda kaldık. Orada ödemeler de olacak ve bu nasıl gerçekleşecek bilmiyorum. Sadece o da değil. Transfer taksitleri, sporcu ödemeleri derken zor günler bizleri bekler. Yeni yönetim seçilecek, sonra bir mali genel kurul daha yapılacak ve bütçe onaylanacak.

Tüm bunların yanında, yaz aylarında da yüklü ödemeler var. Bankalar birliği anlaşmasının da ödemeleri başlıyor. Transfer konuşacağız, hamle gerekiyor. Futbolcu satışlarını konuşacağız da, diğer yandan da takımı güçlendirmek ve bu kötü sezonu unutturmak gerekiyor. Bir an önce bu işe başlamalı ve seçimi gerçekleştirip, yaz aylarına odaklanmamız gerekiyor. Lig bitimi beklenemez yani, bir an önce harekete geçmeli.

Başkan adayı olmaya karar verecek isimlerin de 8 günü var. 1 isim adaylığını açıkladı, diğeri de bekleniyor. Ben yine de çok adaylı ve çekişmeli bir seçim yerine, herkesin etrafında birleşebileceği bir aday bekliyorum. Şu an maddi anlamda güçlü bir başkan gelmeli ki, gerekli kasa kolaylığını sağlayarak işleri rahatlatmalı. Bugünleri geçiş süreci gibi de göremeyiz, direkt olarak taşın altına elini sokacak ve kulübü maddi anlamda rahatlatacak bir başkan gerekiyor.

Ben, herhangi bir başkan adayını desteklemeyeceğim tabii. Sadece profili çizebiliyorum. Burak Elmas konusu bende büyük hayal kırıklığı. X başkan adayını tutmam, seçileni de icraatlarına göre yorumlarım. Doğru olan da bu aslında. Galatasaray üyesi olanlar bakacak duruma ve bir karar verecekler. Önümüzde günler var. Son ana kadar da her türlü sürprize açık olmak lazım. İbrasızlık sürecini oluşturanların, bir planı vardır diye umuyorum.

9 yorum:

  1. Güçlü başkan gelmeli. Öyle oy toplamak icin beş benzemezi bir araya getirip iki ayda dağılan bir yönetim de olmamalı. Kuru kuru Galatasaray sevgisi diye masal okuyacak bir başkan da gelmemeli. Her anlamda çok güçlü olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle olmalı. Son ana kadar bekleyeceğiz artık.

      Sil
  2. Ben Galatasaray'da liseci zihniyetin eskisi kadar etkili olmadığını düşünüyorum. Mesela İnan Kıraç'ın eskisi gibi başkan getirip gönderemediğini söylüyorlar. Sen ne düşünüyorsun abi bu konuda ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan Kıraç etkisini yitirmiştir de, bayrağı başkaları almıştır. Hakim olan yapı lise.

      Sil
  3. Spor Gecesi programında Haluk ve Gökhan abinin söylediğine göre henüz ismi ortaya çıkmayan bir aday varmış. Maddi olarak güçlü bir liste de oluşturmaya çalışıyorlarmış bu aday için.

    YanıtlaSil
  4. İbra tehdidini görenler başkan adayı olurlar mı sence?Bu kadar bölünmüşlük ve ibra tehdidi varken iyi aday bulmak zor.Son 2 baskan ibra edilmedi.Burak Elmas 'ı 6 ayda harcadık ki çok büyük hatası yoktu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekilde devam edersek artık aday bulmak zor. Tüzük değişmeli ve bu seçimler bence yeniden 2 yıla inmeli.

      Sil
  5. Burak Elmas'ın ibra edilmemesi doğru hareket bence. Tüm vaatler ve yaşananlar düşünülünce, işlerin iyi gitmeyeceği aşikar. Neden 3 yıl beklensin ki... Ama bir yandan da Demokles'in Kılıcı misali tehdit unsuruna çevrilmemeli bu iş. Ancak çok ince bir çizgi ve zor bir durum. Yeni gelecek başkan adayının bence büyük çoğunluğun teveccüh edebileceği ve birleştirici unsur olabilecek, aynı zamanda maddi anlamda güçlü bir isim olması gerekiyor. Böyle bir isim var mı peki? Yok. Önümüzdeki bir hafta çok kritik gerçekten.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir