4 Mart 2022 Cuma

James Rodríguez & Galatasaray, 10 numara kaliteli dokunuş istiyor


James Rodriguez, yaz dönemi Al-Rayyan'dan ayrılmak istediğini ve müzesi kupalarla dolu bir takımda oynamak istediğini açıklamıştı. Ayrılık süreci nasıl gerçekleşecek bilmiyorum. 2024'e kadar sözleşmesi var ama belki bir çıkış maddesi vardır. 13 maçta 5 gol 6 asisti var. Düşüşteydi, hatta geçen yaz dönemi de adı Başakşehir'le anılıyordu. Katar Ligi'ne gitti, kısa zaman içinde ayrılmak istediğini açıkladı. Ligin ağırlığı, ne kadar düşüşte olsa da ona hafif geldi.

Sözleşmesinden çıkar, iş bonservissiz bir hal alırsa, bu transfer adına elbette ihtimal olur. İmkansız iş değil ama James Rodriguez de fedakarlık yapmak zorunda. Katar'da biraz toparladı, bu ligde daha da özüne döner. Yaşı henüz 30, önünde iyi seviyelerde oynayabileceği yıllar var. Yeniden Premier Lig ya da La Liga yapar mı derseniz de, çok iddialı, zirve takımları zannetmiyorum. Daha orta sıra takımlarda yer alabilir. Onun isteği ise kupalar, şampiyonluklar kazanmak. Bunun için de kolay yollardan biriyiz.

Bir sıkıntı daha var gerçi. Futbolcunun menajeri Jorge Mendes. Haliyle de işin Ahmet Bulut ayağı var. Gedson Fernandes sürecinde yaşanan sıkıntıları hatırlayınca, Ahmet Bulut'un dahil olduğu bir işe girilmez. Galatasaray'ın ise Luis Campos gibi bir kozu olacak. Bu tarz transferleri, hem de istenilen şartlarda bitirebilen bir akıl. Galatasaray bir yandan gençleşmeye devam edecek de, bunu kontrolsüz şekilde yapmayacak. Tecrübe ve kalite hamleleri mutlaka yapılacaktır.

Orada da bonservis ödemeden, nokta atışlar yapmak gerekir. Lille'de de genç bir yapı vardı mesela. Luis Campos, Burak Yılmaz bedelsiz çıkabildiği an onu oraya götürmüştü. Burak Yılmaz da kazandıkları şampiyonluğun pay sahiplerinden biriydi. Galatasaray'ın da bu tarz transferlere ihtiyacı olacak. Tecrübeyi yükseltmek ve kaliteyi arttırmak da olmazsa olmazlarımızdan. Bu isimlerin etrafında gençleşme devam edebilir.

Galatasaray'ın 10 numara sorunu ve ihtiyacı var. Hücumda kaliteli ayaklar arıyoruz. Cicaldau bu noktada çok sallanmaya başladı. Daha yaratıcı, bitirebilen, şutu olan, duran top kullanan, sana pozisyon hazırlayabilecek bir 10 numara gerekiyor. Torrent de ağırlıklı olarak 4-2-3-1'i kullanıyor ve hücumun merkezine yazabileceği isimlerden biri. Bana sorarsanız o pozisyon gençleşme değil de, kaliteli dokunuşu istiyor.

13 yorum:

  1. Bonservisi olmasa bile maaş beklentisi bizi aşar diye düşünüyorum. Maaşta bir standartımız olmalı. Sonra bizden aldıkları maaşı başka yerde bulamayan oyuncular gitmek bilmiyor. Sabit maaşı takım içinde en iyilerden biri olsun ama aşırı yükseklere uçmamalıyız. Performans primleri alsın çok isterse. Yoksa çıkmaza giriyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o kadar da aşacağını düşünmüyorum. Ciddi indirime gidecek.

      Sil
    2. Bir haber kanalinda su an 9 milyon Euro civari net bir para aldigi soyleniyordu saniyorum bize gelmesi bu sartlarda imkansiza yakın.

      Sil
    3. O şartlarda elbette imkansız da, ayrılmak istiyor. Hedefini de açıkladı. Burayı düşünen, fedakarlığı göze almalı. Yaz dönemi adı Başakşehir ile dahi anılıyordu.

      Sil
  2. Katarda kim bilir ne kadar alıyor, sanmıyorum ki Türkiyede o rakamın yarısını bile verebilecek bir takım çıksın. İspanya-Epl orta sıra veya Portekiz baş takımlarından birine gider giderse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıyor ama oradan bedelsiz şekilde ayrılacak. İstese devam eder, sözleşmesi var. Portekiz baş takımları da senden fazla maaş veremez.

      Sil
  3. Çıkış yaptığı dönemlerde, gözlerin pasını silen müthiş kaliteli bir isimdi. Maalesef tecrübeli,oyun kurucu, yaratıcı bir futbolcunun eksikliği gün gibi açık. Tam adamından bahsediyoruz işte, ama... uygun mali şartlarda.

    YanıtlaSil
  4. Katılmadığını biliyorum ama ben gittikçe Fatih Hoca'nin genç oyuncuları Ghezzal, Rosier, Elneny gibi (başka isimler de düşünüldü illa ki) tecrübelerle harmanlama projesinin Elmas'in yok sadece genç alalım ısrarindan ya da kaynak yaratmamasindan sekteye uğradığını düşünüyorum. O proje farklı isimler tarafından tamamlanirsa neler olacağını düşünmek heyecan verici.

    Bundan bağımsız mevcut isimlerin performansını bayağı yukarı çekebilir J. R. profilinde bir isim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elneny son gün menajer önerisiydi, baştan bir plan yoktu. Maliyeti de uçuktu. Rosier de henüz 24, öyle dev bir tecrübe değil. Cicaldau ile aynı yaşta :)

      Sil
    2. Rosier özelinde haklısın, tecrübe olmasa da hazır oyuncu diyeyim, gelseydi faydalı olurdu diye düşünüyorum ama şu saatte Omar da şaşırtıcı derecede iyi dönmüşken içimde uhde kaldı diyemem

      Sil
  5. Torrent'in orada istediği salt bir ön numaradan ziyade oyunun içinde çok daha fazla olan farklı tarzda bir oyuncu sanırım. James Rodriguez ne maliyet yönüyle ne de oyun tarzi açısından bize uyar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir