4 Mart 2022 Cuma

Tam ulaştık dedik, şimdi yeniden özleyeceğiz


Bu seviyeyi özlüyordum. Tam ulaştık dedik, şimdi yeniden özleyeceğiz. Avrupa'da uzun zamandır yoktur. Arada Şampiyonlar Ligi oynasak da, iddia gösteremedik. Bir zamandan sonra da iş "ızdırap" oldu. Bu sezon ise çok güçlü bir Avrupa Ligi grubundan, lider olarak çıktık. Hem de nağmağlup ve oynadığımız her maçta adımızdan fazlasıyla söz ettirdik. Bunun lige yansıyıp yansımaması ayrı konu. Şu an benim konum Avrupa Ligi.

Statüyü de çözemedim. Gruptan lider çıkıyorsun, belki son 32 oynamıyorsun da, son 16'da bir avantajın yok. Barcelona ile eşleşmek ne demek? Bir de Barcelona'nın en formda dönemi. Bu sezona kötü başlamış olsalar da, Xavi ile toparlandılar, hatta keyif vermeye başladılar. Oyunları, özellikle hücum tarafında çok güçlü ve rakip ayırt etmeden 4-5 atmadan geri durmuyorlar. Ocak transferini de oldukça iyi geçirdiler.

Galatasaray'ı tanıtmışlar. Stadımızda kırılan desibel rekorundan, 2002 Dünya Kupası'nda 3. olan kadronun temelinin Galatasaray'dan oluşmasından, Türkiye'nin en büyük olmamızdan ve Avrupa'da kupa kazanan tek Türk takımı olmamızdan bahsetmişler. Bunlar güzel detaylar ve özleyecek olmam da biraz bu yüzden. Barcelona zor bir kura olsa da, gözleri üzerine çekecek eşleşme. Galatasaray adına vitrin olacak. 

Kadromuzda birçok genç var. Avrupa Ligi grupları belli olduğunda da demiştim ya, burası vitrin, en kötü ihtimalle tecrübe olacak diye. Oradan lider çıkmayı başararak büyük iş başarıldı. Barcelona eşleşmesi çok daha büyük bir vitrin. Gençlerimiz Nou Camp'a çıkacaklar, edinecekleri tecrübeye bakar mısınız? Elimizden geleni yapacağız tabii. Biraz olsun diş gösterir, bazı performanslar parlamaya devam ederse de, o etiketin ekmeği çok kaliteli olur. Barcelona eşleşmesi direkt olarak etiket çünkü.

5 yorum:

  1. Vasat bir Orta veya Doğu Avrupa takımına karşı çok kötü oynamaktansa Barcelona karşısına çıkmak tercih edilir. Oyuncular reaksiyon gösterebilir maçın ismi dolayısıyla. Torrent için de farklı bir meydan okuma olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ederdim, vitrin sonuçta da şu an çok korkuyorum :)

      Sil
    2. Torrentin canına oxuyacaqlar :)

      Sil
  2. Bu maçla ilgili tek korkum yenilmekten ziyade farklı bir yenilgi alıp hem rezil olmak hem de güvenimizi yitirmek olur bunun haricinde iyi oynayıp farklı bir yenilgi olmaz ise kura gayet tatmin edici ve güzel bir reklam olacak bizim için. Yenersek takımda bir çok değişir hatta ülke için bile çok farklı bir durum ortaya çıkar. Kupanın da bir kulbundan tutmuş oluruz ama tabi zor. Merakla bekliyorum maçı. Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konya maçı sonrası aynı korkuları ben de yaşıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir