14 Mart 2022 Pazartesi

Kalite değil de, sayısal fazlalık eleştirisine katılırım


Torrent'in değindiği konulardan biri de, kadrodaki futbolcu sayısının fazlalığıydı. Kalite değil de, sayısal fazlalık eleştirisine katılırım. Ocak ayında göndermemize de rağmen bazı isimler 21 kişilik kadronun dışında kalabiliyor ve bu da lüks oluyor. 18 - 20 kişilik rotasyon oluşturup, kalan isimleri de özellikle altyapıdan gelecek gençlerle oluşturmak daha doğru hareket. Bu her dev takımda böyledir, eskiden bizde de böyleydi.

Tabii bu "altyapıdan gelecek gençler" konusundaki kastım Yunus Akgün ya da Emin Bayram gibi isimler değil. Yunus Akgün bu sezon Süper Lig'in en değerli futbolcularından biri ve gelecek sezon Galatasaray'ın 11'indeki yerini garanti görüyorum. Emin Bayram da mutlaka ana rotasyona girmeli ve stoperlerin 1 numaralı alternatifi olmalı. Hatta olası Nelsson satışı sonrası, direkt olarak Emin Bayram'ı oynatmaya dahi varım.

Benim kastım biraz daha Eren Aydın gibi gençler. Bu tarz gençlerle kadro tamamlanmalı. 18 - 20 kişilik rotasyonun devamı böyle oluşmalı. Bu her büyük takımda böyledir. Rotasyonlarına bakarsınız. Dar rotasyon da daima iyidir. Elinizde hazır futbolcular olur ve onların da görevleri bellidir. Yeni sezondaki yol haritası bu şekilde oluşacaktır. Fatih Hoca'nın da eli ne zaman daralsa müthiş işler yapmıştır. El bollaşınca ise rotasyonun dengesi çok şaşırıyordu.

Batuhan Şen, Ali Yavuz Kol, Erkan Süer, Süleyman Luş, Yiğit Demir, Eren Aydın, Mahmut Keskin, Sarper Çağlar, Abdussamed Karnucu gibi gençler çeşitli takımlarda kiralık olarak oynuyor. Kimi sık süre buldu, kimi süre bulamıyor, kimi rotasyonda bir var bir yok. Kiminden beklentim var, kiminden ise hiç yok. Bir yandan da mevcut Galatasaray altyapısı içinden de yukarı gelebilecek isimler var. Artık bu isimleri rotasyona katmak ve an geldiğinde şans vermek lazım.

Geniş rotasyonlar içerisinde, Bartuğ Elmaz gibi isimlere şans gelmiyor. Sürekli önüne transfer yapıldı, rotasyona yazamadık bile. O bir örnek. Bunun birçok örneği var aslında. Artık bu döngüyü kırmalı. Ana çekirdeği belirleyip, altyapıdan isimleri de yapı içine sokmalı. Bu sayede gençleri de elde tutabilir, hatta maliyeti düşürebiliriz. Geniş değil de, dar rotasyon vakti. Torrent'in bu konudaki yorumu ve tespiti çok doğru.

7 yorum:

  1. Şu sayısal fazlalık içinde Beknaz’a yer bulabiliriz umarım. Fenerbahçe Arda’yı oynatırken bizim Beknaz’ı hala u19da bekletmemiz saçmalık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok dogru yorum zaten bu sene ya da en gec seneye Beknaz'i oynatmazsak 2 sene sonra bir Fransiz takiminda izleriz.

      Sil
    2. Gelecek sezon işte. Bu fazlalığa girmeden, kalan rotasyonu gençler oluşturmalı.

      Sil
  2. Bazı bölgelerde alternatif oyuncumuz bile yabancı. Böyle olunca da alt yapıdan yetişen oyuncuya şans vermek imkansız oluyor. Kadro mühendisliğinin daha net yapılması lazım.

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Uste saydigin isimler disinda Emre Akbaba, Emre Tasdemir, Atalay, Ogulcan, Ozornwafor ve Sekidika da var kiralik. Son dønemde Ozornwafor'da kendini Belcika liginde gøstermeye basladi.

    Sen olsan abi bu kiraliklardan kimleri tutardin ønumuzdeki senenin kadrosunda?

    (Yunus ve Emin'de hepimiz ayni fikirdeyiz zaten)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar ayrı. Ben gençler üzerinden gittim. Onları da ayrıca konuşuruz :) Emre Akbaba özellikle rotasyonda yer alır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir