31 Mart 2022 Perşembe

Kim başkan olursa olsun, erkek basketbolundaki bu yapılanma bozulmasın


Kim başkan olur bilmiyorum. Bildiğim tek şey, kim başkan olursa olsun, erkek basketbolunda yıllar sonra gelen ve özlenen "hareketin" bozulmaması. Başta Erden Timur olmak üzere, Turgay Zeytingöz ve proje içindeki her isme dokunulmaması. Hatta başarılabiliyorsa, erkek basketbolunda yapılanı diğer branşlarda da uygulayabilmek. Kadın basketbol takımının bir sponsoru yok mesela ve  bunun sıkıntısını en yüksek derecede yaşıyor.

Bütçeyi onaylamayanlar neyi düşündü bilmiyorum. Bütçe oylaması öyle bir ana bırakıldı ki, rrövanşist duygular ön plandaydı. Bir anlık öfke misali, bütçe de onaylanmadı. Bu da, 1 önceki yılın bütçesinin 12'de 1'ini kullanmak demek. Tüm ödemeler, çarkı döndürmek adına atılması gereken adımlar durdu. Hadi futbolu idare edersin de, yan branşlar bu tabloda acı çeker. Voleybol ve kadın basketbolunda şimdiden yeni sezonun transferlerini yapman lazım. Nasıl hareket edeceksin?

Yeni gelecek yönetim bir de mali genel kurul yapacak ve bütçe onaylatacak. İmkanı var mı bilmiyorum ama keşke bu iş 30 Nisan günü gerçekleşse. Zaman kaybına tahammül yok, seçim erken tarihe alındı derken, bir de bütçe işi çıktı. Kadın basketbol takımı, Kelsey Plum yerine yapabileceği en iyi transferi İstanbul'a getirip, idmana çıkarmıştı. Bütçe yüzünden o transfer gerçekleşmedi. Sponsor da yok. Bu takımın final four maçları var, lig hedefi de bitmedi. Orada da Euroleague kovalanıyordu.

Erkeklerde ise iyi ki Erden Timur var. Bütçe onaylanmasa dahi, takımın ihtiyacını giderdi ve Isaiah Canaan transferi geldi. Akoon Purcell de sezonu kapatmışken, böyle bir kısaya ihtiyaç vardı. Belki Avrupa hedefi bitti de, ligde olabilecek en iyi nokta hedefleniyor. Andreas Pistiolis gibi iyi bir antrenörümüz de var. Sekteye uğramasın şu şube. Bunu diğer branşlara da yansıtalım ve o noktada hem iddia sahibi olup, hem de rahat nefes alalım.

Her şeyden önce de Erden Timur'a teşekkür edelim. Burak Elmas, türlü sponsorluk sözleri vererek başkan oldu ama Erden Timur ve Dinçer Azaphan olmasa ne yapacaktı bilmiyorum. Başka sponsor yok çünkü. Nerede ihtiyaç olsa, bu isimler koştu ve sponsor oldu. Bu yönetim ne yaptı peki? Ne çalıştı, seçim öncesi verilen vaatler bu kadar mı yalandı? Sonra ibra olmayınca da neden dememek lazım. Kimsenin başarısızlığa tahammülü kalmadı.

4 yorum:

  1. Basketbol şubeleri tamamen Erden Timur'a bırakılsa bile olur. Yönetimlerin kendinden haberi olmuyor bizde basketbola yeterli zamanı ve parayı ayırmaları imkansız. Adam bu işe hevesli bıraksınlar yapsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an öyle zaten. O idare ediyor. Bence tam anlamıyla ipleri eline almalı. O da basketbol aş kurulursa mümkün.

      Sil
  2. Başkan Erden Temur olsun sorun çözülsün, tabii bunun zamanı var. Yabancı sponsor gelmemesi bizim için büyük bir şans, sponsorluk gelirleri klüpler için bir tuzağa dönüşebilir ve beklenenin aksine borç yükünü artırabilir, Barselona bile bunu yaşadı. Girdi gibi gözüken şey önce kredibiliteye, sonra yatırım adı altında borca dönüşebilir, oyuncu maliyetleri artar ve başarının gelmediği bir anda sponsor birden çekilirse klüp kapanacak noktaya gelebilir veya sponsorun eline düşer, beinsport örneğinde de gördük bunu, 1 milyar dolardan başlayan ihalenin nerelere kadar düştüğünü ve bu süreçte ligde borçsuz takım kalmadığını..
    Nef sponsorluğu bence yönetimin Galatasaraya en büyük hizmeti oldu, bu vesileyle Erden Temur'un klube daha fazla dahil olması, daha fazla sorumluluk alması ve gelecekteki başkanlık adaylığının daha yakın bir tarihe çekilmesi sağlanmış olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir