25 Mart 2022 Cuma

Rakibi durdurmak adı altında girişilen 3'lü savunma denemeleri


Galatasaray'da da bu durum böyle, Milli Takım'da da. 3'lü savunmalar genellikle, güçlü rakipler karşısında, onları durdurmak adına tek maçlık düşünce üzerinden oluşturuluyor. Ya da elinizde çok eksik var diyelim, mecburiyet adı altında kullanılıyor. Rakibi durdurmak adına oluşturulan 3'lü savunmaların da henüz başarıya ulaştığına denk gelmedim. Portekiz karşısındaki denemeyi de anlamadım. Ezber ve uyum gerektiren bir düzen çünkü.

Bu düzene sadık kalacaksınız, uzun süre oynayacaksınız ve uyumu sağlayacaksınız. Türkiye'nin stoper kalitesi yüksek ve bu yönde birçok isim var. Böyle bir düzenin üzerine gidip ısrar etseniz tamam da, yarın kullanılmayacağını biliyoruz. Portekiz karşısında "tedbir" adı altında uygulayıp, hücumda -1 yazdınız ve rakibi de durduramadınız. 2-0'ı rahat buldular. Farkın artmaması da, fazlasıyla rakibin durumuyla alakalı. Karşımızda iyi bir Portekiz yoktu ve bu mağlubiyete çok üzülüyorum.

Ozan Kabak / Merih Demiral / Çağlar Söyüncü 3'lüsünün herhangi bir uyumu yok. Bir de Berkan Kutlu sol kenarda. İlk maçının böyle zorlu olması da yanlış. Çok kötü oynadığına inanmıyorum da, rakibi durdurayım derken hücumdan ödün veriyorsun. Böyle yapınca da, orta sahanın merkezinde Orkun Kökçü ve Hakan Çalhanoğlu'yla kaldın. Onlar da hücum mu yapacak, rakip mi kovalayacak, orta sahayı mı süpürecek? Orta sahasız oynadın.

Hücumda belli isimler, savunmada belli isimler ve ortada koca bir boşluk. 4-3-3 oyna mesela, Ozan Kabak yerine de Dorukhan Toköz veya başka bir 6'yı yaz. Hem orta sahada biraz daha dirayet gösterir, hem de Orkun Kökçü ve Hakan Çalhanoğlu'nu hücuma kaydırırdın. Burak Yılmaz'la önde top tutamıyorsun. Kerem Aktürkoğlu ve Cengiz Ünder bireysel yetenek konuşturacak da, hücum edeceksin. Bu mu tur planı?

Galatasaray'ın Barcelona serisini izledik. Odak da rakibi durdurmaktı. Galatasaray daha kötü durumda, Barcelona ise olabildiğince formda. İyi bir planla, rakibi durdurabileceğin en iyi düzeyde durdurdun. Bunu da yaparken, hiç alışık olmadığın formasyonlara girmedin. Hadi maça böyle başladın, hamle de yapmıyorsun. Kötü oynamamıza rağmen, ısrarla aynı oyuncularla sahada kaldık. Maçın 2-1 olana kadar ki geçen süreci tam anlamıyla kayıp. Portekiz o aralar aktif dinleniyordu. 2-1 bir noktada geldi de panik oldular ve sen var olmaya başladın.

4 yorum:

  1. Rakibe ilerde baskıyı çok iyi yaptık fakat uzun toplarla çıktıklarında seken topları hep onlar aldılar. Bunun en büyük sebebi bizim orta sahamızdaki boşluktu.
    Şunu da eklemek gerekiyor taktiksel anlamda Portekiz'e iyi çalışılmış üçlü oynayan her takıma karşı zorlandıkları görülmüş bu açıdan bakınca teknik ekibi tebrik etmek lazım fakat biz planı tam doğru uygulayamadik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu çözemedim. 3lü savunma derken, orta sahayı boşaltmış olduk. Orayı süpürebilecek bir 6 net lazımdı.

      Sil
  2. 4231 torrent barça taktiği ile oynasak turu geçerdik. taylan berkan önde cengiz hakan kerem. gereksiz denemeler bunlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir