21 Mart 2022 Pazartesi

Takımın formatı değişik kabul de, odak sorunu çok büyük


Barcelona, Real Madrid deplasmanını 4-0'la geçti. Özellikle 2022 yılını müthiş geçiriyorlar ve Xavi ile her geçen zaman yükseliyorlar. Ocak transferleri de ciddi anlamda hava kattı. Barcelona ile eşleştikten sonra da, onların mevcut formu ve oynadıkları futbol üzerinden çekiniyorduk. Barcelona adı zaten büyük de, yakın geçmişteki kötü görüntüyü de atlattılar. Galatasaray ise ligde istenileni veremiyor ve her geçen zaman tam aksine kötülüyordu.

Barcelona serisini müthiş geçip, harika bir savunma performansı gösterdik. Deplasmanda 0-0 harika sonuç. Barcelona baskısı var da, neredeyse net pozisyonu yok. Kendi sahamızda da 1-0'ı bulduk, maalesef skoru koruyamadık ama Xavi'nin o maçı ne denli ciddiye aldığını gördük. İlk maçtaki hatalarına düşmedi mesela, ısrarla merkezi zorladı. Bu sefer pozisyonlar da buldu ama oyunu istediği gibi sürükleyemedi. Hatta turu elde tutmak için, 2. yarının sonlarında bazı futbolcularının girmiş olduğu şekilleri izledik.

Anlamadığım şu. Tamam, kadromuzun yapısı bozmaya yönelik de, ciddi bir odak sorunu yok mu? Barcelona maçlarını müthiş geçtin, arada Beşiktaş galibiyeti geldi ama gün sonunda Gaziantep FK karşısında varlık gösteremediğin anlar var. Savunma takımıyız desek, 1-0 öne de geçtik, skoru koruyamıyoruz. Bu sezon, özellikle Torrent döneminde birçok kez koruyamadığımız gibi. Demek ki o kadar iyi bir savunma takımı değiliz. Ya da aynı noktaya geliyoruz, odak problemi var.

Ligde de nasıl olsa düşmeyiz diye mi düşünmeye başladık? Şu an takım 15. sırada ve bu durum benim canımı sıkıyor. Ligin bitmesine 9 hafta kala Galatasaray'ı 15. sırada hiç görmedim. Bu net olarak başarısızlıktır. Avrupa'da çok başarılı olman, harika Barcelona serisi ya da Beşiktaş galibiyeti bir şey değiştirmez. Yorgunluk da değil mevzu, sen skoru koruyamıyorsun. Kalan 9 maçta da harikalar yaratırız diye düşünmüyorum.

Tabii bu demek değil ki bugün Torrent gitsin. O konu sezon sonuna bakar. Barcelona ve Beşiktaş serisinde kredi kazandı, bekliyorum. Çok umudum yok, bu başka nokta. Artık bu sezon olan oldu. Fatih Hoca gittiği dönem gidilmesi gereken teknik direktör profili belliydi. İsmail Kartal'ı beğenmeyiz ama günün şartları onu emrediyordu ve Fenerbahçe günü kurtardı. Bence biz kurtaramadık. Anlık sevinçler, Avrupa gururu yaşadık da, ligdeki tablo felaket. Gelecek sezon da Avrupa'da yoksun.

Bazen an gelir, Prandelli'nin yapamayacağını Hamza Hamzaoğlu yapar ve şampiyon olursun. Bu Hamza Hoca'yı çok daha büyük futbol aklı yapmaz. Ligin dinamiği budur, şartları başkadır. Bu ligde gün kurtarma anında, 2+2'nin sonucu 4 olmayabilir. Fatih Hoca sonrası bir yerli teknik adam gelmeliydi. Getirmediler, yapacak bir şey yok ve olan oldu. Artık sezon sonuna yönelik yorumlar yapacağız.

11 yorum:

  1. (Emre)
    Fatih hoca sonrasi evet mantikli olurdu 6 ay icin Ismail Kartal ørnegi, ama bir yandan da Burak Elmas'in dusuncesini anliyorum. Gelecek icin adimi simdiden atmak. Torrent gelistirici bir teknik direktør. Fizik, set oyunu gibi vs gelisimleri yer yer gøruyoruz. Trabzon Avci'yi gunu kurtarsin diye getirmemisti (geldigi gibi mac kazanmaya baslamasi artiydi) ama asil bu sezon , ve ønumuzdeki sezonlar icin bir adimdi. Torrent'i ønumuzdeki sezon kendi kuracagi kadroyla gørmek isterim. Kis transfer døneminde Pena ve Omar'a lisans Torrent'in istegidi. Gerisi yønetimin. Benim gørdugum 2' de 2 nokta atisi. Gedson/8 numara'da istiyordu ama alamadi yønetim. Yazin olacak takviyelerde istedikleri isimler alinirsa (butce zorlamadan) basarili olabilecegine inaniyorum. teknik direktør gecmisi cok olmadigi icin "yeni" bir isimis gibi bakiyoruz ama yillardir futbolun icinde Torrent ve ekibindeki isimler. Baglantilari ve cevreleri genis. Yaz transfer døneminde Pena'da oldugu gibi taraftarimizin ilk gunden elestirecegi, sonra ne kadar iyimis diyecegi transferleri gørecegimize inaniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek için atılacak adım böyle olmaz ama. O gün de günü kurtarmak daha değerliydi, hedeflerimiz olabilirdi.

      Sil
  2. Yaz dönemi Torrent'in istediği gibi geçecek mi asıl olan bu. Bazı mevkilere birinci sınıf takviyeler gerekiyor yönetimde o paraları verebilecek kasa var mıdır acaba? Yoksa Torrent'in kalmasının anlami da pek yok gibi. Torrent'i suclamam. Elindeki kadroya uymayan hocayı getiren yönetimi suçlarım.

    YanıtlaSil
  3. Bence odak sorunu değil kalite sorunu bu. Orta saha kalitesinin çok kötü olması. bu orta saha futbol oynayacak, pas yapacak oyunu rakip sahaya yıkacak ve dominant büyük takım oyunu oynayabilecek bir orta saha değil. Artı, orta sahamız sadece nitelik değil nicelik olarak da yetersiz. eğer 3 tane orta saha kullanıyorsan en az 6 tane iyi oyuncu olması şart. tonlarca maç oynanıyor, olay sadece sakatlık ceza da değil. Formsuzluk. İşte Cica. İnanılmaz formsuz hem de aylardır formsuz. en son iyi maçı ne zamandı hatırlamıyorum? Yedeği yok adamın. Şimdi sen sezona nicelik olarak bile az sayıda oyuncu ile başlarsan; zaten asıl ilk 11 için yazdığın 3 kişinin tamamı soru işareti olduğunda bu yaşadıklarımız doğaldır.
    Böyle dalgalanmaların sebebi odak değil yetersizliktir. Planlama yetersizliği, kapasite yetersizliği, kalite yetersizliği total yetersizlik. Bunca maç trafiğinin ardından şu maçta bile Kerem, Taylan, Berkan gibi oyuncuları dinlendirebilecek kadar alternatifimiz yoksa bu sonuç doğaldır.
    2 sene önce bizim 6 numara almamız lazımdı. Gittik Etobo adından orta saha ile 6 no ile alakası olmayan bir çapsızı aldık. Josef bize de gelecekti biz onu istemedik ve Etobo'yu aldık. Hoca şapkadan tavşan üretti Taylan'ı buldu. Yarım devre Taylan iyi oynadı ama sonra o sakatlandı ve o günden beridir de yok. ZAten çocuğun orijini 6 değil. Buna rağmen sezona başlarken bizim hocamız üstelik Taylan'ın sakatlığı halen devam ederken yaz kampını kaçırmışken, milli takımda sakatlıktan ötürü süre alamamışken yine 6 almadan sezona başladı. Hadi önceden FFP vardı, yönetim bilmem ne.. Sen bu seneye başlarken nasıl deve dişi gibi 6 almadan başlarsın. 8 nasıl almazsın? Berkan 2 sene önce futbola başlamış bir çocuk. Kötü değil. Ama Gs'nin ilk 11'inde olmaz. Rotasyonda olursa iş yapar ama direk her maç ilk 11 oynayacak adam mı? Cica desen, aylardır yok. 8 mi değil. 10 mu o da belli değil. Al sana bir tane daha Belhanda kılıklı oyuncu. Ne kadar çok seviyoruz değil mi böyle arada derede hiçbir şeyi mükemmel yapamayan oyuncuları.
    böyle planlama olursa böyle bir sezon yaşarsın işte.
    Odak falan bunlar yanlış anlama da bahane hocam. Elinde malzeme yok. Adam yok. Kadro yok. yok oğlu yok. Ligdeki konumumuz hakettiğimiz konumdur.
    UEFA bir ölçü müdür? Evet. Yunanistan da defans yaparak kupayı kazandı. Ama devamında hiçbir başarısı yok. Gs gibi bir takımın böyle bir geçiş tarzı bir takım olma ihtimali olamaz. Böyle tek yönlü bir oyuna yaslanıp burdan bir çözüm üretemeyiz. Bizim top oynayacak takım kurmamız gerekirdi onu yapamadığımız için bu haldeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence odak sorunu. Takım kalitesi, ligde 15. olacak düzeyde değil, daha fazlasını vaat ediyor.

      Sil
  4. İlk yarı kötü gidiş Fatih Hocanın bireysel hatalarından değildi, hiçbir faydalı takviye yapmadan aynı takımı Torrent'e verince beklentileri düşük tutmak gerekirdi, buna rağmen Torrent de daha iyisini yapabilirdi tabii ki çok kötü maçlarımız var sonuncu da dahil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedef vardı. O an da td değişikliği geliyorsa, hedef beklemek doğru olandı.

      Sil
  5. Takımda odak sorunu olduğuna katılıyorum.Önemli maçlarda hep iyi oynadık.Yenilsek dahi iyi mücadele vardı. Mütevazi takımlara karşı odak sorunu var.Ayrıca orta sahada 6 ve 10 numara olmayışı büyük sıkıntı yaratıyor. Maçı koparamıyorsun birtürlü. Kerem ve Feghouli dışında yaratıcı eksikliği ciddi hissediliyor. Taylan , Berkan ,Cicaldau, Emre Kılıç sistem içinde iş yapıyor.Ama yaratıcılık konusunda büyük problem yaşıyoruz.Morutan'a ısrar edip gelişimini görmek gerekirdi ama bunu da yapmadık.Feghouli 2 maç var 10 maç yok.Babel'den medet umuyoruz.Rakiplerin önlem alması kolay,sıradan bir takım oluyoruz.Gelecek sezon için çok iyi 6 ve 10 transferi ile Yunus'u takıma monte edilmesi büyük fark yaratacaktır.Tabi Kerem, Marcao,Nellson ve Cicaldau transfer olursa yerlerine isim bakmamız gerekecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odak sorunu büyük. Elbette kalite sorunu da var ama şu takım 15. olacak kalitenin çok üzerinde :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir