8 Mart 2022 Salı

Tek taraflı fesih hakkı gelmişken, var bir hayalimiz noktasına geldik


Beka Beka'nın plakasını Lokomotiv Moskova maçlarında almıştık. Öyle bir tempo canavarı ki, umutları kalbe yazmıştık. Orta sahada tempo yapar, topla dripling özelliği güçlüdür, oyunun 2 tarafında ciddi bir dinamizm getirir. Gedson Fernandes ile bana göre kayıp yaşamışken, telafi anlamında o kadar tatlı iş olurdu ki. Fifa da Rus kulüplerinde oynayan futbolcular için " tek taraflı fesih" hakkı vermişken, "var bir hayalimiz" noktasına geldik.

Beka Beka zor bir transfer. Boşa çıkmayı kabul ettiği an birçok talibi olur. Bonservis yok da, yıllık ve imza ücreti konusu açık arttırmaya girer. Burada önemli nokta Beka Beka değil. O çok konuşulduğu için örnekliyorum. Beka Beka olmaz da x olur, y olur. Rusya Ligi'nde birçok iddialı ve iyi isim var. Onlar da transfer edilebilir. İhtiyacına yönelik tonla futbolcu bulursun. Menajerler şu an fink atıyorlardır.

Ülkeler de transfer tahtasını bu futbolcular için açarlar. Türkiye de açsa, yabancı sayısı durumu ne olacak bilmiyorum. İlişkiler durumu var bir de. Türkiye görüntüde tarafsız takılıyor, belki böyle bir imkan sağlamaz. Ama kuralı Fifa koyduğu an da kimse hayır diyemez. Kontenjan açılırsa bugün, açılmazsa yeni sezon için o coğrafyadan hamleler düşünülebilir. İstenmeyen durumlar oluştu ama önümüze bakacaksak eğer fırsattır nihayetinde.

Sportif direktörümüz var artık. Kimdir, necidir, ne planlıyordur bilmiyorum da, bu fırsatları kovalaması için göreve gelmiştir. O düşünecek, fırsatları kovalayacak, piyasayı ayarlayacak, menajer ilişkileriyle duruma hakim olacak. Yapsın planları, şu şu şu isimler olabilir desin. Ona göre de hareket edersin. Ön yargıyla bakmıyorum tabii, icraatlar üstüne konuşacağım. Şu durum fırsattır, bakalım ne ölçüde değerlendirilebilecek.

6 yorum:

  1. Beka beka'ya hayran olmuştum ben izlerken. Çok büyük iş olur. Bütün imkanları zorlayıp alınmalı. Kim ne veriyorsa biraz fazlasını vermek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın tüm ihtiyacını karşılardı.

      Sil
  2. Sportif direktör istediğini bulsun başımızda 'kasada para olmadığı için geçmiş 10 yılın değil 5 yılın menajer araştırmasını yapabildik' diyen yönetim varken hiçbir şey olmaz.

    YanıtlaSil
  3. Yabancı kuralı değişmez, bu saatte fesih yapmak etik olmaz, ama en azından gelecek yıl için anlaşsak bizim için çok iyi bir hamle olur. Gedson transferinde yaşanan hayal kırıklığını telafi eder, sadece taraftarla barışmak için bile alırdım ben olsam. Önüne de Xeka'yı alıp orta saha rotasyonunu tartışmaya kapatırız. Beşiktaş Gedson Fernandes transferinde karşısına çıkan fırsatı kullandı, bu da bizim fırsatımız olur, hayal kurdurur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişmez zaten, haklısın. Yeni sezon için kovalamak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir