3 Mart 2022 Perşembe

Torrent de, Guardiola etiketinden rahatsız değil gibi


Torrent'in Bein Sports'a vermiş olduğu röportajı sevdim. Açıklamaları güzeldi, sonunda kendini ifade edebilme ortamını buldu. Öyle bir zamanda geldi ki, sıkışık fikstir, yerine geldiği isim Fatih Terim. Haliyle de kendisini tanıyamadık, belki o da bizi tanıyamadı. Orada işler kötü gidince, Milli Takım arasında geçen süreçte de bu tarz bir röportajı yoktu. Şimdi işler biraz iyiye yönelince hemen röportajı geldi ve nihayet kendisini ifade edebildi.

Fatih Terim'in yerine hangi teknik adam gelse işi zor. Mancini gibi yüksek bir profil geldi, o da zorlandı. Tam kendini kabullendirdi ve sevdirdi derken lig bitti mesela. Torrent bizler için pek de bilinen bir isim değildi. Fatih Terim'in ayrılığı da tartışmalı oldu. Haliyle de yeni gelen teknik adamın işi hiç olmadığı kadar zorlaştı. Ben bu konularda önümüze bakmamız gerektiğini düşünüyorum.  En azından bu süreçte Torrent'in suçu yoktur. 

Şu gün bile "Fatih Terim" kıyaslaması üzerinden yorum yapmamızın kimseye faydası olmayacak. Hem kıyaslanacak profilde isimler değiller,  hem de bugüne bir faydası yok.  Torrent'i tanımamız için belli bir zaman geçti. Ben hala "Galatasaray kalibresinde" bir teknik adam olduğunu düşünmüyorum ve yazın ayrılık bekliyorum. Yine de şu günlerde yapılan iyi işler var ve bunları da konuşmak zorundayız. Torrent'in önünde zorlu bir Mart ayı var. Oradan güçlenerek çıkarsa, ilerisi adına bambaşka şeyler de konuşulabilir.

Gedson Fernandes konusuna gelirsek, bence o ismi istemeyen Torrent değildi. İhale ona bırakıldı gibi görünüyor da böyle olduğunu sanmıyorum. Pulgar'ı ise o mu istedi, menajer önerisi neticesinde fırsat mı görüldü bilmiyorum. Hazır değil gibi görünüyor. Morutan konusunda söylediklerine bakınca da, sanki idmanlarda istediğini alamıyor da kendisini kullanmıyor gibi. Disiplinsizlik yaşandığını asla düşünmüyorum. Morutan'ın idman performansı, taktiğe uyumu gibi konular var. Onu da kazanmak gerekiyor.

Torrent ile alakalı sevmediğim durum ise "Guardiola etiketi". Sürekli "Guardiola'yla birlikte çalıştı" üzerinden yorumlar yapılıyor. Çalıştı da, artık Guardiola yok. Elbette Guardiola gibi bir teknik adamın yanında yıllarca çalışmak artı. Bunu etiket olarak kullanıp, Torrent'i sadece Guardiola üzerinden yorumlamak hata. Bu takımın teknik direktörü Torrrent ve kendisi uzun zamandır 1. adamlık yapıyor. Bu etiketten kurtulamadığı sürece de kendisini net şekilde ifade edemeyecek. Yönetim bu etiketi onun için kullanırken, Torrent de sanki bu durumdan rahatsız değil gibi.

"Rakiplerimizi inceliyoruz. Kerem ve Aanholt'u farklı koridorlarda oynatıyoruz. Beklerimizi içeriye doğru yönlendiriyoruz. Kanat oyuncusu bekimizi takip etmek zorunda kalıyor. Yetenekli oyuncularımız rakibe riskli şeyler yaratabilirler. Özellikle son maçta taktiksel gelişme gösterdiğimize inanıyorum. Farklı koridorlarda oynadık. Top kaybında çok hızlı tepki verdik ve her geçen maç daha fazla gol şansı yakalıyoruz."

"Ekibimde Jordi Guerrero var. İspanya'da en iyi duran top uzmanlarından biri. Rakiplerimizin son maçlarına bakıyoruz ve onlara karşı hücum çalışmalarımızı yapıyoruz."

Paylaşmış olduğum bu 2 kısım çok önemli. Nihayet taktik ve saha içini konuşabiliyoruz. Rizespor maçındaki hücum setleri de oldukça keyifliydi. Bunun güçlenerek devam etmesi gerekiyor. Torrent, ciddi anlamda taktiğe kafa yoruyor ve bu işi iyi bildiğini düşünüyorum. Duran top konusu da, bizim gibi bu konuda ciddi sıkıntı yaşamış bir takım adına hayati. Günümüz futbolu bunu istiyor, her noktanın farklı bir uzmanı var artık. Duran topu geçtim, taç için dahi antrenör tutan dev takımlar var.

10 yorum:

  1. Ben Done konusunda çok ümitliyim. Özellikle Rize maçında skordan bağımsız çok güzel varyantLarı gördük.
    Hele ki, piranha gibi rakibi ısırıp, topu hemen geri kapmayı özlemişim.
    Çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
    Bu takıma, morutan'ı, Purgar'ı hatta Barışı da monte edeceğini düşünüyorum.
    Kalli/Faroli karışımı bir takım bekliyorum açıkçası.
    Hem pas, hem tempo takımı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz zamana bırakacağız artık. Çok sıkışık süreçte gelmesi onun için eksi oldu, kötü başladı.

      Sil
  2. Bence sene sonunu beklemeliyiz Torrent'i yorumlamak icin. Gelinen noktada belki cok iyi bir lider degil ama ben halen iyi bir teknik adam oldugunu ve ekibinin Fatih Hocanin ekibinden cok daha iyi oldugunu dusunuyorum. Gedson'un cok iyi bir box to box oyuncusu oldugundan falan bahsederken de vetoyu onun yapmadigini anliyoruz Burak Elmas yonetimi resmen hocanin uzerine atmis zaten Baskan'in son aciklamalariyla birlestirince ortaya cikiyor o konuda da sana katiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten şu aşamada yeni td işi olmayacak gibi, haliyle de sezon sonu bakarak karar vereceğiz.

      Sil
  3. Torrent'in açıklamalarını okuyorum, konular;
    *taktik değişim
    *duran top
    *eski hocaya saygı
    *taktiksel varyasonlar.
    Eski Tdmüzün birçok basın açıklamasını tekrar okudum, konular;
    *ocak veya mayıs ayını bekleyin
    *TFF, MHK sallama ve ceza
    *oyuncuların beceriksizlikleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tff, Mhk sallamak zorundasın. Hakkını yiyorlar, yarıştan kopartıyorlar seni. Başkanın sessiz, kim konuşacak?

      Sil
  4. Kendisinin eğitici ve geliştirici yönüne vurgu yapıyor fakat saha içinde maç kazanmadan bunların bir önemi olmadığını da ekliyor. Güzel bir röportaj olmuş. Yabancılar kimseye ima yapmadan her şeyi sade bir şekilde açıklıyor. Özlü sözler atasözleri olmadan her şeyi net şekilde konuşmuş. Doğru bir iletişim stratejisi var. Umarım başarılı olur da yazın her şeye sıfırdan başlamak zorunda kalmayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini kanıtlamanın yolu maç kazanmak. Önce güveni kazanacaksın, sonra diğer yaptıklarına insanlar odaklanır.

      Sil
  5. Fatih Hoca maalesef ekibini zayıf tuttu. Herşeyi yaparım düşüncesi ile hareket etti.Fatih Hocanın ekibinden ayrılan Umit davala,Levent Şahin,Hasan Şaş, Necati ateş ve Selçuk İnan herhangi bir takımda çalışmıyor.Torrent'in ekibi güçlü ve konuşmalarında ekibini on planda tutuyor.Torrent ve ekibinden umutluyum.Kadroyu tanıdılar ve ona göre oyun planı oluşturuldu.Sabredip seneye görmek gerek.Morutan dahil birçok oyuncuyu kazanacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günümüz futbolunda o olmuyor işte. Her işle ilgilenemiyor, yetişemiyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir